Lägg till den här österrikiska vingården till din lista över Dream Homes

Lägg till den här österrikiska vingården till din lista över Dream Homes
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hus T ligger inbäddat i de böljande kullarna i södra Österrike, med utsikt över en vacker vingård. Trots att arkitekt Ulrike Tinnacher byggde en ny struktur behöll konstruktionen den vackra, välvda vinkällaren i den gamla vinterns hus som stod på denna sida.

Den rektangulära kuben och gaveltaket i den ena änden ger också glädje åt det ursprungliga hemmet. De skapar den mest synliga formen som stiger ovanför rader av druvor. Designen betonar vidare monolitisk struktur med likformiga byggmaterial och få fönster. Inuti ger det boende en privat plats för sovrum och andra bostadsutrymmen.

Omvänt arbetar den andra delen av hemmet för att blanda inomhus och utomhus utrymmen. Detta stora öppna rum integrerar kök, matsal och vardagsrum. Det minimalistiska grå köket torkar sina skåp och sjunker bakom höga dörrar. Dessutom är dess huvudlampa en enkel, modern stång som hänger över ön.

Glasväggar löper längs vardera sidan av köket, vilket gör att det känns som en del av landskapet. Den släta inredningen förstärker detta utseende och drar uppmärksamheten mot friluftslivet. (Fotografi av Simon Oberhofer. Information och fotografi med tillstånd av Ulrike Tinnacher.)