5 sättkorgar kan revolutionera din kioskorganisation

5 sättkorgar kan revolutionera din kioskorganisation
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Korgar förändrar spelet i skafferiorganisationen. Bild: Cummings Architects

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Du har sett dem: bilder av vackra byxor, deras hyllor fodrade med tydligt märkta glasburkar och snyggt inredda lagerplatser. De verkar avvärja damm och oorganisering.

Om ditt skafferi inte ser ut så är du inte ensam. Att hålla ditt skafferi i toppform är en utmaning - speciellt om du faktiskt använder den. Oavsett om du är en mästare eller nybörjare i köket, kommer ditt skafferi att vara i ett konstant flödesläge. Med så mycket in och ut, hur håller du saker i ordning? Svaret kan vara enklare än du tror.

Titta på de vackra pantrybilderna igen. Vad har alla gemensamt? Korgar. De kan vara korg, plast eller tyg. I nästan alla fall av ett välorganiserat skafferi spelar den ödmjuka korgen en avgörande roll. Här är fem sätt att du kan använda korgar för att spika pantryorganisationen estetiska av dina drömmar.

Använd korgar för att skapa olika områden inom ditt skafferi, vilket gör det lättare att hitta saker. Bild: Garrison Hullinger Interior Design

# 1: Använd dem för att skapa definierade områden

Har du svårt att hitta saker i ditt skafferi? Det kan bero på att du inte vet var du ska titta. Det mest grundläggande sättet att använda korgar för skafferiorganisation är att gruppera som föremål. Alla dina konserver går i en korg. Din pasta och ris går i en annan. Alla mellanmål förekommer i en annan.

Du kan också bli mer kreativ med de typer av områden du skapar. I stället för att gruppera liknande produkter tillsammans kan du gruppera saker efter måltid. Prova en korg för frukostmat, en korg för grabbar och en korg för ingredienserna i varje måltid du planerar att göra denna vecka. Spela med ditt system tills du hittar det som fungerar bäst för dig.

För att utöka räckvidden för dina grupperingar kan du också samla mindre korgar på en stor plåtkorg. Säg att du har flera korgar för dina olika bakmaterial: t ex en för mätning koppar, en för kryddor och extrakt, en för cupcake liners och kaka pop formar. Ordna alla dessa korgar på en plåt. När det är dags att baka, kan du dra ut hela pannan. Arkpanelmetoden hjälper dig att hålla enskilda komponenter organiserade utan att begränsa dina grupperingar.

Förutom att tillhandahålla skafferiorganisation, ger korgar också ditt skafferi ett enhetligt utseende. Bild: Holme Design

# 2: Använd dem för att dölja fula förpackningar

Vissa människor kan ha tid att packa upp allt de köper i mataffären och flytta den till vackra, tydligt märkta behållare. Men några av oss har inte lyxen för den överskridande tiden. Om du vill att ditt skafferi ska hålla sig till en enda stil, men du inte vill köra dig galet att byta allt till matchande burkar och korgar, är korgar din vän. Genom att ladda packade produkter i korgar, gömmer du de otillbörliga, ofta gammalfärgade färgstarka etiketterna bakom en vägg som passar din estetiska.

Ha en enda korg med allt du behöver för att vara värdfri. Bild: Maison Maison Design

# 3: Använd dem för att vara festklara

Det finns inget värre än att ha företag över och kämpar för att hitta saker i ditt skafferi, speciellt om det lämnar dig med skötdörren öppen och utsätter sin disorganisation för världen. Korgar kan hjälpa dig att ta din värdberedskap till nästa nivå. Skapa en korg som är fylld med de viktigaste. Det kan hända att en flaska vin, crackers, oliver eller vad du än befinner dig alltid drar ut när gästerna kommer att ringa. Att ha en enda korg att ta när du prepping sparar tid, så att du kan vara en stressfri värd när dina gäster anländer.

Du behöver inte ta upp värdefull mitten av hyllan med denna korg. Eftersom du bara använder den vid vissa tillfällen, är den idealisk för din skaffelns övre hylla eller det bakre hörnet som är lite svårt att nå.

Ta bort en korg med alla dina sällan använda små apparater, frigöra annat lagringsutrymme. Bild: CAW Architects

# 4: Använd dem för att korrala små apparater

Tack vare Pampered Chef era har många av oss ett brett utbud av köksredskap i vårt hem. Vi kan eller får inte använda dem regelbundet. Ändå tar de upp värdefullt lagringsutrymme. Som din festkorg kan en liten köksartiklarkorg gå i ett svårare utrymme. Detta frigör mer av ditt kök och skafferi för de saker du faktiskt använder varje dag - eller åtminstone varje vecka.

Håll den här korgen från att se ut som en hål av ormar genom att säkert fästa upp varje apparats sladd innan du lägger den i korgen. Om du vill ha några tips för att göra det enklare, här är en snabb guide till att sätta ihop dina sladdar.

Tryck äldre mat på korgarnas framsida så att du är mer benägen att använda den. Bild: Snygg metod

# 5: Använd dem för att minimera överskott av mat

Hur mycket av ditt skafferi tas upp av långglömda - men ändå fullt användbar - mat? Det är bra att ha häftklamrar till hands, men de överflödiga burkarna av bönor kommer bara att fortsätta ackumulera om du inte gör det till en punkt att använda dem. Gör det enklare genom att hålla äldre mat framför dina korgar. Häll bara dina korgar framåt innan du lägger dina matvaror borta.Ladda de oöppnade påsarna med flis i ryggen, håll de halvt ätta påsarna fram och i mitten så att de faktiskt kommer att bli färdiga, snarare än att hamna begravda och återupptäckta om några månader.

Utöver korgar

Medan korgar är ett starkt ställe att börja med pantry organisation, är de inte det bästa och slutliga för ditt hushålls matlagring. Här är några andra tips för att organisera ditt skafferi effektivt och vackert. Planerar du att göra lite shopping för att få ditt skafferi ringt in? Kolla in våra toppval för skafferi.