Vacker fiskpool i Postojna, Slovenien

Vacker fiskpool i Postojna, Slovenien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Fiskebassängen är gjord av Studio Stratum, Polona Filipič, Peter Šenk. Fisketanken ligger i PostojnaCave, en grotta som ligger i Postojna, Slovenien. Eftersom grottan lockar så många besökare, mer än 5000 per dag, var det en bra idé att fräscha upp besökarnas öga med något annat än den vackra grottan.

Fiskpoolen ligger där människor kan gå och beundra fiskpoolen. Poolen är gjord för mänskliga fiskar, och det simulerar grottans väggar. Poolen är bra pit stopp i att besöka Postojna Cave. Akvariet framträder som en uppmärksamhet för allmänheten, och resten av glasögonen som är större kan låta många människor samtidigt beundra akvariet.

MoreINSPIRATION
  • Var ska man placera tanken i huset?
  • Ovanliga akvariemönster för fiskälskare
  • Fem Fish Themed Dining Room Design Idéer

Akvariet grundar sig i betong och ramverket är tillverkat av rostfritt stål som är strukturellt separerat från akvariet och laddat med fibercementpaneler och ett plåtgittertak som drar vatten genom.

Glasfisketanken stärks med betongväggar, vilket gör att fisketanken ser ut som en mini penthouse för fiskarna. Tanken är designad av en akvariexpert och biolog, som följer strikta förhållanden som fastställts av Naturvårdsinstitutet och Sloveniens miljöbyrå. Tanken är ett bra sätt att slappna av med folket och locka fler människor till Postojna Cave. {Finns på archdaily och bilder av Miran Kambič}.