50 tips som avslöjar varför vackra kök är vackra

50 tips som avslöjar varför vackra kök är vackra
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vad exakt gör oss gällande att ett visst kök är vackert? Det här är en av de frågor som inte har något rätt svar eftersom det är helt enkelt en hel del olika saker som kan göra köket vackert av någons standarder. Och medan standarder kan skilja sig drastiskt från en person till en annan, ibland vackra kök är helt enkelt vackra och ingen kan hävda något annat.

Arhitektura d.o.o. utformade Black Line Apartment och laget förutsåg köket som ett extremt enkelt utseende. Det här är en modernt kök med en design där minimalism spelar en nyckelroll. Färgerna är tonade och det finns också en vacker symmetri som förtjänar att beundras.

De vackraste köken är ofta också de mest rymliga. Det beror på att vi behöver mycket utrymme att känna sig bekväma och, även om små ofta betyder mysiga, gäller det inte nödvändigtvis för utilitariska utrymmen som köket. Oak Pass House av Walker Workshop har ett kök som skulle anses vara vackert av nästan alla.

Ibland vacker betyder bekvämt och det finns gott om saker som kan göra köket bekvämt. En framgångsrik köksdesign från denna synvinkel skulle behöva innehålla delar som massor av naturljus eller fantastisk utsikt, vilka båda finns i köket som designats av Dualchas Architects för denna privata bostad på Isle of Skye.

I andra fall är ett bekvämt och vackert kök ett som gör att användaren känner sig hemma. Detta har ofta att göra med en avslappnad atmosfär och en enkel inredning. Ett bra exempel finns i Stadshuset i Antwerpen av Sculp [IT]. Den mobila ön och de öppna hyllorna och några av de element som står ut här.

Materialpaletten kan också bidra till hur vi uppfattar ett kök. Naturmaterial som sten eller exponerat trä hjälper vanligtvis att skapa en varm och välkomnande atmosfär. Köket designat av Valia Foufa + Panagiotis Papassoutiriou för Villa Melana har en kombination av raka och släta ytor och starka kontraster i den meningen.

När det gäller köket utformat av Thomas Balaban Arkitekt för Heliga Korshuset, kommer skönheten från den eleganta användningen av trä på moderna och minimalistiska möbler. Riktigheten i detta material fullbordade inredningen och eliminerar behovet av andra accentdetaljer.

Några köksdesign idéer anses vara vackra när de följer en viss stil. Det är lätt för ett modernt kök att se vackert ut eftersom det här är den stil de flesta av oss identifierar med. Tomar Hill House av Contaminar Arquitectos imponerar med sin ljusa, luftiga och snygga design, sina rena linjer och vinklar och den eleganta balansen mellan färger, former och finish.

Vackra kök skulle inte vara vackra om de inte kände sig inbjudande. Detta kan uppnås på olika sätt. Henkin Shavit Studio bestämde sig för att bostaden Fuks 34 skulle ha nytta av att ha ett intimt kök. Så de gjorde det tillräckligt rymligt för att vara bekvämt men också tillåtet att känna sig mysig och intim genom att placera den i en semi-privat krog.

Med så många vackra kök färger att ta hänsyn till, föredrar vi ofta att bara ignorera allt annat och att fokusera på vitt, den enklaste och renaste färgen på alla. Naturligtvis betyder det inte att resultatet blir en ömtålig och monotont inredning. Liksom köket inuti Haus Kaltschmieden av Bernardo Bader Architects Show, lämnar en öppen planlösning gott om utrymme för anpassning i den meningen.

Ett kök behöver inte stå ut för att vara vackert. Faktum är att i vissa fall en design som gör att köket kan smälta in är uppskattat i motsats till en som förvandlar den till en kontaktpunkt för en öppen planlösning. Bates Masi Architects har ett kök som integreras sömlöst i inredningen och det gör det vackert på sin egen väg.

Alla gynnar en viss stil till nackdel för andra och det är naturligt men faktum är att varje stil har sina egna vackra egenskaper. Det betyder att ett kök kan vara vackert om det har en rustik, modern, traditionell eller industriell design. Global Architects valde att inkludera utsatta tegelstenar och råvirke i kökets design och detta skapar ett unikt utseende.

För det mesta är nyckeln till att skapa en vacker köksdesign den rätta balansen mellan färger, finish, former och dimensioner. Hem 11 av i29 inredningsarkitekter har ett långsträckt kök och en inredning som innehåller en lång ö och en stor vägg. Dessa är de två huvuddragen i designen och de definierar båda utrymmet.

Ett litet kök kan också vara vackert. Faktum är att det finns massor av kök dekorera idéer som fokuserar på denna detalj. Chovarhuset, designat av Tidy Arquitectos, har ett litet kök, men dess rymlighet betonas med hjälp av spegel, blanka vita ytor och en rymd effektiv design.

Belysningen spelar en viktig roll för att bestämma den slutliga utformningen och utseendet på ett utrymme. I ett utrymme som köket är naturligt ljus viktigt, men den artificiella sorten bör inte heller försummas. De köksdesign föreslagna av Lukas Mays Architekt för detta projekt har tre hängande lampor hängande från ett högt tak över köket och ytterligare accentbelysning på väggen.

Till viss del erbjuder en miljövänlig design all den skönhet man någonsin skulle vilja se. Denna House on the Beach av BAK Architects ha ett kök som har obefläckat betonggolv och möbler av återvunnet trä. Samma typ av trä användes också på några av väggarna och på taket.

Ett annat kriterium som alltid gör ett kök eller något annat utrymme, ser vackert och fantastiskt ut med utsikten. Köket som designats av AZC för detta hus i Vincennes har utsikt över en innergård och har fullhöjd fönster och skjutdörrar som direkt ansluter rummet till utsidan, vilket resulterar i en frisk och levande inredning.

Alla letar efter något annat i det idealiska köket. För Bunkerhuset utformad av Estudio Botteri-Connell spelar ön en viktig roll i köksdesign och layout. Det fördubblas som en bar samt ett matbord och detta kan vara huvudelementet som definierar skönhet i vissa speciella fall.

Sammanhängande mönster är naturligt attraktiva och vackra. När allt faller på plats etableras harmoni och inredningen och atmosfären blir välkomna. Utformningen av köket skapat av VW + BS för Central London Flat gör att vi kan illustrera denna idé.

När det gäller öppna planlösningar elimineras barriärerna mellan utrymmen nästan helt, funktionerna existerar och hybriddesign skapas. Som i fallet med köket utformat av Jackson Clemens Burrows Architects för Seaview House. Köksön sträcker sig in i vardagsrummet och bildar ett övergångsutrymme som fungerar som en bar eller matsal.

Även de minsta detaljerna kan få stor inverkan på kökets övergripande utformning. Till exempel är den som är en del av House M designad av monovolume archtiecture + design minimalistisk från alla synvinklar. Vit är huvudfärgen kombinerad med svarta accenter. Men skönheten kommer från små saker som venerna på golvplattorna eller de geometriska linjerna på väggen.

Skönhet kan ibland vara synonymt med funktionalitet. När det gäller townhouse som designades av Elding Oscarson, var det lite utrymme att arbeta med inuti så att köket skulle placeras under en stor trapplandning som fungerar som en lounge. Även om det är litet, är köket vackert i det här fallet eftersom det ger användarna allt de behöver i ett snyggt paket.

Playfulness kan också vara ett element som definierar skönhet vid köksdesign. Naturligtvis kan detta också tillämpas på någon annan typ av utrymme. Denna 30 kvadratmeter lägenhet i Paris har en inredning av Richard Guilbault som valde att göra köket så enkelt som möjligt utan att offra funktionalitet. Ändå menade det inte att anta en monotont design. Kakelmönstret på bakplattan och kombinationen av vit och ljusträ för väggen bidrar till en övergripande inredning som är lekfull och elegant.

Det finns fall där ett kök med lågt underhåll är det bästa som man kan få. Det innebär vanligtvis att använda enkla och slitstarka material som betong. SOL-projektet av Hitoshi Saruta kan erbjuda några tips från denna synvinkel. Den har ett kök som inte bara är mycket enkelt men också mycket praktiskt, lätt att underhålla och lätt att anpassa med hjälp av små tillbehör.

Vissa bostäder fokuserar på att skapa en stark inomhus-utomhus-anslutning och detta gäller alla utrymmen inuti. House THE av n-lab arkitekter har en öppen planlösning med kök som har utsikt över utomhuspoolen och bakgården. Höjdfönstren och glidande glasdörrar släpper in ljuset och öppnar utrymmet mot utsikten och den fria miljön.

MoreINSPIRATION
  • Fem vackra öppna kök inredningsdesigner
  • Japanska inspirerade kök fokuserade på minimalism
  • T Residence från Japan har utsikt över det vackra Stilla havet

Däremot konstruerade Tense Architecture Network ett bostad i Kifissia där köket är ett avskilt utrymme utan direkt koppling till utsidan. Det har inga fönster eller takfönster och det har en industriell inredning. Men så olika som det här köket kan vara från det som tidigare beskrivits, har det sin egen skönhetsdos.

Ett annat element som kan påverka kökets design för bättre eller för värsta är layouten. Det måste anpassas till det utrymme som är tillgängligt såväl som till användarens behov. Vienna Way Residence av Marmol Radziner har ett mycket intressant kök från denna synvinkel. Det har mycket lagringsutrymme och en välbehållen arbetsyta.

Men när rymden är begränsad eller när köket inte är ett separat rum, används andra typer av layouter. För AP 1211-projektet integrerade Alan Chu det lilla köket i vardagsrummets design, vilket gör det till en del av väggen och skapar en sömlös övergång mellan utrymmena.

Fokusen på House Zochental av Liebel Architekten BDA var att betona ljusets betydelse och att skapa en synergi mellan kök och natur. Detta gjordes genom stora fönster och en design som är modern, ren, praktisk och funktionell.

Ett annat vackert exempel på hur naturen blir en del av ett köks inredning är presenterat av MM ++ Architects som designade House in Go Vap. Bostaden har ett rymligt kök med ett stort träbord i mitten och en inomhus damm bredvid den.

Geometrin i ett utrymme kan ha mycket att göra med hur det utrymme uppfattas och den visuella och känslomässiga inverkan det har på en användare. Den skulpturala utformningen av köket skapat för Bolton Residence by NatureHumaine gör det möjligt att se sofistikerade. Detta beror också delvis på de färger och ytbehandlingar som används.

Winkley Workshop av Kirkwood McCarthy erbjuder ett annat vackert exempel på hur ett litet kök kan se inbjudande och elegant.Köket och trappan blir en struktur som lutar mot varandra. En liten och minimalistisk ö separerar visuellt arbetsytan från matsalen.

Är svart en lämplig färg för ett kök. VIPP Shelter av VIPP visar oss att svaret på denna fråga är "ja". Egentligen spelar detta kök med olika nyanser av grått. Betonggolvet är en fin detalj.

Glansiga ytor är väldigt populära i modern och modern inredning. Casa Vista Lejana av Wallflower Archtiecture + Design illustrerar detta perfekt när det gäller köket. Det är ett stort rum definierat av neutrala färger och ett stort fönster som öppnar det till utsidan och låter naturligt ljus och färska färger.

Svåra layouter och planlösningar kräver noggrann planering, särskilt när vi pratar om kök. OM-huset av Studio Guilherme Torres visar hur en vacker design kan fungera kring sådana utmaningar. Detta kök har en L-formad ö som sträcker sig för att bilda ett matbord eller frukostområde.

Vackra kök är ofta de som innehåller detaljer och element som länkar dem till resten av huset. När det gäller House Ef av Fritz + Fritz Arquitectos är denna anslutning etablerad för det mesta genom färg. Kökets vägg, backsplash och nedre skåp samordnar med ön och vardagsrumsmöbler.

Hus 784 av Stepehnson ISA Studio har ett särskilt attraktivt kök. Detta beror på en mängd olika element som storlek, färgpalett, ytbehandlingar som används i hela samt layout och omgivande funktioner.

Inte alla skulle vara villiga att kalla detta ett verkligt kök. Naruse House av MDS försöker dock bäst att införliva det i sin moderna design. Köket är praktiskt taget ett litet diskbänk med förvaring under, ett handfat och en spishäll. En annan räknare placeras i fortsättningen av denna och fungerar som ett multifunktionellt bord.

Ett stänk av färg välkomnas ofta till ett kök som har en övergripande neutral och mycket enkel kromatisk palett. När det gäller den privata bostad som konstruerats av MOB Architects i Rom, kommer färgfärgen i form av fyra klassiska Tolix-stolar ordnade runt en liten ö / bar.

Till en del är ett vackert kök en som låter dem vara välorganiserad. Det betyder vanligtvis enkla och funktionella möbler och en mängd olika lagringsalternativ. De öppna hyllorna som erbjuds av småbitsboendet av MCDC är en bra indikation på hur enkelheten kan öka utrymmeeffektiviteten i köket.

Öppna hyllor användes också av Ensemble Architecture vid utformningen av Cumberland Townhouse. Detta kök, även om det är relativt litet, erbjuder en mängd olika lagringsalternativ i form av lådor, cubbies och denna vackra öppna hylla som matchar de synliga takbalkarna.

Medan köksöarna kan vara mycket användbara och funktionella, ibland föredras ett annat alternativ för att behålla en rymlig och luftig design i köket. Planchonellahuset av Jesse Bennett Archtiect har två snygga och enkla bord som sätts samman för att bilda en lång bar som också kan användas som prep eller ett alternativ till köket.

Det är ofta de små saker som imponerar mest. Precis som i köket konstruerat av Roberto Zanoletti för familjen Zaza i Milano. Detta kök är udda och fräscha av olika skäl. Den har vackra och enkla möbler, en mycket trevlig färg och snygga bekvämligheter, men det iögonfallande elementet är den vintageklockan som placeras på väggen.

Eklektiska interiördesign tenderar alltid att stå ut. Det beror på att de innehåller många olika och intressanta element. Sargisson-Robbins Townhouse kan betraktas som eklektisk i den meningen att det har ett kök som innehåller element som en fönsterbänk, färgglada väggkollager, armaturer med antik eller vintage maskinvara, utsatta tegelstenar på väggen och möbelstycken som alla tycks berätta sin egen historia. Detta var en design av Ensemble Architecture.

Ett kök kan vara indirekt vackert. Med det menar vi att i ett fall som Casa Kato av Manuel Benedikter, stämmer köket inte riktigt ut. Det är bara när man tittar på det längre bort så att matsalen ingår också att du börjar se den harmoni som etableras av en sådan design.

Geometriska former och mönster är ofrivilligt attraktiva. De kan användas för att skapa en futuristisk design eller att locka uppmärksamhet till en kontaktpunkt. Boro hotellrummet designat av Grzywinski + Pons använder en mångfald mönster och det hjälper det att stå ut och se intressant ut. Element som golv, ö, backplatta, pendellamporna eller barstolarna bidrar alla till den här enastående designen.

Sedan vi nämnde futuristiska mönster, kan Hwa Hun-huset i South Kores, designat av Iroje KHM Architects, erbjuda några tips i den meningen. Huset har ett vitt kök med sofistikerad och elegant inredning. Ön är särskilt iögonfallande och en intressant detalj är också uppsättningen matsalstolar som har identiska mönster men olika färger och materialpaletter.

En välvalad accentfärg kan vara det element som tillåter ett kök att migrera från att vara monotont till att vara utsökt vackert. För lägenhet G9 i Kiev valde Baraban + designstudio en rik nyans av gul och använde den strategiskt i hela utrymmet för att förbättra sin elegans och skönhet.

Röd är också en mycket vacker och mycket stark accentfärg. Joel Mozersky Design använde det vid utformningen av Peddle.com-kontoren i Austin, USA. Detta utrymme har ett stort öppet kök och matplats med en lång träbar och en uppsättning röda Tolix-barstolar. Rödet kompletterar de varma tonerna av trä samt de vita detaljerna.

Starka kontraster definierar ofta saker som vi uppfattar som vackra. Den svarta och vita kombinationsrutan är tidlös och kommer alltid att betraktas som elegant och vacker. Det moderna köket som är designat för Westchester Colonial Residence av Fougeron Architecture, betonar de visuella effekterna av färgkontrast genom att ha mörkblå väggar och vita möbler kompletterade med en serie barstolar med olika färger.

Ett annat alternativ är att använda starka visuella kontraster i kombination med subtila tillägg. Ett exempel som bra hjälp med att visualisera detta koncept är det kök som förutses av SVK Interior Design. Den har en mycket ljus och fräsch inredning där svart och vitt samarbetar med accenter av ljust turkos och naturligt trä.