Beinhaus - Bonehuset i Hallstatt Österrike

Beinhaus - Bonehuset i Hallstatt Österrike
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Turister har alltid fascinerats av ovanliga saker. Det är därför de går för att se pyramiderna i Egypten eller den stora kinesiska muren. Men från tid till annan möter du några byggnader som är mycket vanliga på utsidan, men de är mycket speciella för de saker de har lagrat inuti. Det är fallet med Beinhaus i Hallstatt, Österrike. Om du någonsin besöker denna stad kommer du bara att se en liten byggnad som ligger nära stadskyrkogården. Det ser tyst och fridfullt ut, trevligt och ganska gammalt, täckt av tegelstenar och visar en fin geometri på utsidan. Den är täckt med ett tenntak som skyddar det från regn och dåligt väder.

MoreINSPIRATION
  • Dekorera med skalle - en djärv och vågad trend
  • 7 sätt att dekorera med skalle och skelett för Halloween
  • Utforska din mörka sida - hur man dekorerar med skalle

Tja, var beredd att vara chockad eftersom insidan av detta Beinhaus är helt otrevligt: ​​ett gäng med mer än 1 200 mänskliga skallar. Och, som om det inte var tillräckligt, målar alla skalle färgigt med blommor, löv, laurelgrenar och har även de avlidnes namn skrivna där också. Förklaringen är ganska enkel om du kommer att tänka på gamla tider, men nu är det otänkbart: stadskyrkogården var för liten och kunde inte expandera längre, så de bestämde sig för att ta de döda ut efter 15 år och behålla skallen i sol och månsken tills de var helt rena och blekta. Därefter målade de skallen med blommor och blad, eftersom ritningarna var avsedda att ersätta blommorna på graven.

Karneln dateras tillbaka på 1200-talet, men skallen som startade först började 1720 och den sista skallen tillhörde en gammal kvinna som dog 1983 och det var hennes sista önskan. Det kan vara skumligt och läskigt, men det här ovanliga Bonehuset lockar tusentals turister varje år.