De bästa alarmklockorna

De bästa alarmklockorna
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Som bosatt New Yorker finns det två saker som jag inte verkar få nog av: utrymme och sömn. Så när det gäller de 375 kvadratmeter som jag kallar hem, tar jag stor omsorg i att det känns som ett avbrott från det kaos som är Manhattan. Men jag bekänner att jag, i min obevekliga strävan efter liten rymd, utilitaristisk design förbisedde ett viktigt sovrumstillbehör: en väckarklocka.

Någonstans längs linjen mellan examen college och bli en fullvuxen vuxen, jag plockade upp den otäcka vanan att använda min smartphone som min väckarklocka. Jag rationaliserade min väg ut ur att köpa en riktig en i åratal. "Varför spendera pengarna eller dyrbara nattduksfastigheter?" Jag skulle fråga mig själv. Till att börja med har standardradarringen på min iPhone konsekvent väckt mig i en panikattack. (Jag inser att jag skulle kunna ändra den till något lite mindre stötande, men gjorde Apple verkligen sin ringsignal med en kvalitetsupplevelse i åtanke?)

Alla skämt åt sidan, smartphones är berömda för att försämra kvaliteten på din sömn. Bortsett från frestelsen till text och kolla sociala medier sent på kvällen, har det blå ljuset på din smartphone en beprövad historia om att undertrycka sömnhormonet, melatonin. Så det är förmodligen bäst att du behandlar din telefon som ett första datum - det betyder att du inte bjuder in det i ditt sovrum.

Jag bestämde mig för att bryta upp med mitt smartphonealarm och bli mysig med en riktig klocka som är både funktionell och lätt på ögonen. Jag kände till några märken med vilka jag kunde starta min sökning, som Newgate och Philips. En gång i tiden arbetade jag som inredningskonsult vid ett galleri på Beverly Boulevard i Los Angeles, hem till några av världens främsta namn i design, inklusive det ikoniska Pacific Design Center.

Men jag stannade inte där. Jag scoured Pinterest boards, Amazon önskelistor och design bloggar för de mest ikoniska klockor jag kunde hitta. Jag letade efter klockmärken med en signaturstil - du vet, lite chutzpah. Och jag ville inte ha en konstbit. Till skillnad från min skosamling, måste dessa klockor vara så praktiska som de var vackra, men jag försökte störa av reproduktion och imitatorer. Inga Canal Street knockoffs här.

Denna Tivoli väckarklocka är den jag slutligen hamnar i - vilken skönhet.

Jag var tvungen att kyssa några grodor för att komma dit, men jag bestämde mig äntligen på 12 av de mest kvalificerade, design-forward-väckarklockorna som lyckades gifta sig med form och funktion - från de 12 jag valde den för mig. Naturligtvis var jag tvungen att göra min due diligence: Jag hade nästan 20 väckarklockor levererade till min studio lägenhet. Scenen var surrealistisk, och jag slog definitivt över vissa lådor för att komma till badrummet mitt på natten. I slutändan var det värt: Jag sover bättre på natten och vet att jag har sparat dig för att ha fallit naken i en hög med förpackningsmaterial i din egen strävan efter den bästa väckarklockan.

Jag började med klockor som var avsedda för små utrymmen - som min lägenhet.

Vem visste att en väckarklocka kunde vara så chic? Beroende på vilken färg du vill ha, har [thirstylink linkid = "249194" linktext = "Tumbler Alarm Clock by Norm Architects" class = "thirstylink" title = "Tumbler Alarm Clock by Norm Architects"] för Meny ett målat rostfritt stål eller mässing kropp med ett glasskyddat ansikte. Det är bedrägligt kraftigt på grund av sin viktade botten, vilket möjliggör ett lutande torn av Pisa-esque design. Det har också en tendens att snurra, och som QLOCKTWO TOUCH klockan jag också spelat med, är det inte något du skulle vilja slå av ditt nattduksbord. (Det är inte något du vill släppa på din fot heller - ouch!)

Inte att jag ger poäng för förpackning, men det är värt att nämna denna klocka kommer i en härlig cylindrisk låda som skulle kunna göra för en ganska imponerande gåva.

Klockan är enklare att ställa in än den är att läsa. Inga siffror i ansiktet och den lutande designen gör det bara lite svårare att berätta för tiden - särskilt mitt på natten. För att stänga av larmet måste du faktiskt vända klockan (försiktigt) i ansiktet, men bara om det verkligen väcker dig. Det är den verkliga nackdelen med Tumbler: Ringvolymen är väldigt, väldigt svag. Denna kritiska fel gör denna bit bäst för kontoret och tidsbestämda uppgifter istället för att slumra. Låt mig säga det till dig på detta sätt: Det omgivande ljudet från restaurangen uteplatsen under min lägenhet är mer än tillräckligt för att drunkna ut det, och jag kan sova ganska lugnt genom bottenlös mimosa brunch.

På [thirstylink linkid = "249190" linktext = "Natalie Sun Cube Clock" class = "thirstylink" title = "Natalie Sun Cube Clock"], där minimalistisk design levererade överraskande maximalistisk funktion. Jag köpte den hos MoMA Design Store och trots sitt lågteknologiska utseende är det ganska sofistikerat: klockan svarar på beröring och ljud. Du kan antingen trycka på det eller snäppa fingrarna för att avslöja displayen; annars försvinner det på samma sätt som en inaktiv datorskärm. Klämma eller knacka på det bord som det vilar på fungerar lika bra. Först insåg jag inte att det var en funktion. Jag tyckte att klockan var en dud, och jag höll på att whacking det som att min pappa brukade släppa vår gamla box-tv. Föreställ dig min förnedring när jag hörde användarhandboken.I vilket fall som helst kommer en mild knapp eller hörbar snap att få Natalie tillbaka till livet.

Förutom att berätta för tiden, denna klocka berättar för datumet (MM / DD eller DD / MM) och temperaturen (Fahrenheit eller Celsius). Det erbjuder även helg- och vardagslarm, med 3 olika uppvakningstider tillgängliga för båda, förutom en 5 minuters snooze-funktion.

Men trots sin estetiska enkelhet är det inte den mest intuitiva klockan att ställa in. Den har bara fyra knappar, men jag hade svårt att navigera bland de olika larmtiderna. (Definitivt släng inte användarhandboken.) Ringsignalen var också en besvikelse; det erbjuder bara en inställning och volym, och det är en irriterande dubbel-pip. Och sanning berättas, jag tyckte inte om ljud / touch-aktiveringsfunktionen. När klockans display inte är upplyst ser det ut som ett vanligt träblock. Hipster i Williamsburg kan uppskatta ironiken i estetiken, men jag bor på Manhattan. Jag har inte tid för ironi.

Jag flyttade till klockor som är mest kända för deras "sak".

Den stora koniska orbben var större än jag hade förväntat mig - om storleken på en fotboll - vilket gjorde den unideal för min teeny Manhattan studio.

Den [thirstylink linkid = "249186" linktext = "Philips Morning Wake-Up Light" class = "thirstylink" title = "Philips Morning Wake-Up Light"] har den vänliga estetiska överklagandet av Apple-produkter från början av 2000-talet och mycket som Apple-produkter, den har en kultföljd. Internet är överflödigt med vittnesmål som talar om de livsförändrande effekterna av denna väckarklocka, så jag tänkte att jag skulle vara remiss att inte ge det en virvel själv.

Storleksbekymmer åt sidan, jag var imponerad av sitt visuella uttalande. Det övergripande utseendet är könsneutralt, modernt och lekfullt, samtidigt som det förekommer vuxen. Dessutom såldes jag helt på marknaden för denna klocka som ett verktyg för "renare" sömn. (American Sleep Association definierar sömnhygien som beteenden och rutiner som främjar bättre sömnkvalitet och ljusexponering kan vara en kraftfull regulator för kroppens interna klocka.)

Väckningsljusets pekskärmsyta är utformat för att imitera en naturlig soluppgång som lättar dig i medvetandet med ett glöd som stärker stadigt tills alarmljudet utlöses. Tyvärr var ljuset inte ensamt för att väcka mig, men jag skyller på det faktum att jag har blivit van vid att sova genom ljuset som mina bedrägligt annonserade "blackout" -gardiner släpper in varje morgon. För ljuskänsliga sleepers letar efter ett väckarklocka lite senare än gryningen, skulle dock klockan passa räkningen.

Wake-Up Light kommer också med en FM-radio, så du kan vakna upp till musik eller ett av fem naturliga ljud. Dessa var typ av en nedgång. Det fanns chirping fåglar och stranden ljud, inte heller som jag fann särskilt välsmakande (skylla på min förtrogenhet med New York City sirener och street noise). Det fanns också några instrumentella ljud, som enligt mig inte kvalificerade som "naturliga".

Denna klockas 11 (!) Knappar verkade som alltför många. (Som min erfarenhet av Natalie Sun Cube visade sig, är jag inte bäst med knappar.) De fyra knappaktiverade knapparna används för att ställa in klockan, larmtider, ring och ljusstyrka och de sju andra används för att aktivera varje av larm, snooze-funktion, radio och justera ljusstyrkan. Allt som sagt, ställa in klockan och båda larmen (så att du kan ta emot två användare eller skilja mellan helg och veckodags uppvakningstider) var lätt nog.

Trots sin lekfulla design - de är de mest gimmickiga i gänget - dessa väsentliga väckarklockor är inte avsedda att vara leksaker.

För något fokuserat sätt mer på roligt mer än ren sömn, försökte jag Nanda's [thirstylink linkid = "249195" linktext = "Clocky" class = "thirstylink" title = "Clocky") och [thirstylink linkid = "249196" linktext = "Tocky "Class =" thirstylink "title =" Tocky "] väckarklockor. Dessa killar är hyperaktiva småbarn, så söta som de är utmattande. Båda modellerna är utformade för att springa, studsa eller rulla bort från dig, så du har inget annat val än att gå ut ur sängen och jaga dem för att stänga av dem.

Nandas designmetod är fusionsfunktion med interaktivitet och humor. Både Clocky och Tocky föddes ur grundaren Gauri Nandas påstådda överflyttning, vilket gjorde henne regelbundet sent för klass när hon var doktorand vid MIT Media Lab. Medan de verkligen inte kan vara för alla, levererar dessa modeller på Nanda Home designfilosofin.

Clocky och Tocky har signaturljud som blandar sött med udda: Tänk om R2-D2 hade barn med en Furby. Båda är mycket intuitiva att programmera, särskilt Tocky, som du ställer in genom att svepa fingret längs ansiktsfälgen. Om jag var tvungen att välja mellan två skulle jag gå till Tocky, som erbjuder mer avancerade alternativ, som att ställa in ditt larm för att spela din favoritmusik eller förinspelat röstmemo. Med Clocky står du fast med tillverkarens inställningar.

Lite för mycket? Den [thirstylink linkid = "249189" linktext = "Lexon Flip Alarm" class = "thirstylink" title = "Lexon Flip Alarm"] tar det ner ett skår: Det förblir på plats men kräver att du vrider den över när larmet ringer . Ordet "på" är skrivet högst upp på klockan och "av" är skrivet på botten.Om "på" är upp aktiverat larmet; för att tysta det pipande larmet, jag faktiskt var tvungen att vända klockan till "off". Lekfull, men ändå ganska funktionell: Genom att få dig att göra en liten uppgift känns larmet mer imperativ än antytande, men det gör det inte kräver att du lämnar din säng heller.

Lexon kommer i svart, vitt och en rad primära färger. Jag beställde rött och beklagade det: Om hela vägen för att köpa en väckarklocka skulle bli mer vuxen, kände den här skuggan tillsammans med den stora "på / av", barnslig.

Som sagt tror jag att den här klockan kan vara en utmärkt resesällskap för globetrotter som inte litar på en hotell concierge att väcka dem i tid. Det är batteridriven och om storleken på två kortkort, plus den erbjuder både 12-timmars och 24-timmars visning.

Sedan försökte jag ut några stilar som har funnits länge.

Newgate ska klocka vad KitchenAid är att stå blandare. Det är ett beprövat och sant 25-årigt brittiskt märke som erbjuder tidlösa mönster med relativt få krusiduller. (Och under 2012 flyttade företaget sin tillverkning till Storbritannien från Kina, vilket gjorde Newgate klockor autentiskt engelska.)

Den [thirstylink linkid = "249192" linktext = "Små London Alarm Clock" class = "thirstylink" title = "Små London Alarm Clock"] är en trevlig throwback till bell-stil väckarklockor på morgonen förbi, men tyvärr är ringen en oförlåtlig batteridriven pip. Jag hoppades på en gammal tidig bell wakeup call och blev mycket besviken.

För något lite mer modernt men lika klassiskt, jag försökte [thirstylink linkid = "249193" linktext = "Cubic Table Alarm Clock" class = "thirstylink" title = "Cubic Table Alarm Clock"]: den vanliga, vita T-tröjan av väckarklockor. Det går bokstavligen med någonting. Liksom London, gör det här klockans larm ett pipande ljud, även om dess modernare estetik gör denna detalj mer förlåtlig. Den diskreta kubikroppen och vagt dekorerande nummer som pryder ansiktet är en trevlig mélange av gammal och ny, vilket gör den här modellen lämplig för nästan vilken stil som helst. Ja, okej, det är typ av vanilj. Men vem gillar inte vanilj?

Den [thirstylink linkid = "249191" linktext = "L.L. Bean Moon Beam Alarm Clock "class =" thirstylink "title =" L.L. Bean Moon Beam Alarm Clock "], å andra sidan, är full av personlighet med en ringsignal som matchar. Designen går tillbaka till slutet av 1940-talet och introducerades först av den Illinois-baserade klocktillverkaren Westclox. På många sätt kunde den här klockan fungera som föreläsaren från mitten av århundradet till Philips Morning Wake-Up Light: Moon Beam-klockan var ursprungligen utformad för att väcka användaren med ett blinkande ljus som växte mer och mer intensivt i fyra minuter tills alarmet signalerades. (Den ursprungliga modellen, som var känd som "Considerate Alarm", var populär bland hörselskadade.)

Trots sitt gammaldags utseende är klockan funktionellt uppdaterad, komplett med snooze-knapp och en valfri bakgrundsbelysning. Larmet kan också ställas in så att lampan på vänster sida blinkar när det är dags att vakna.

Det här larmet är högt. För högt för min smak. Om du hittar ringsignalen för din iPhone-alarmsår, kommer L.L. Bean Moon Beam att känna sig mer som en foghorn på kortare nivå än ett väckarklocka. Till och med den nedre av de två inställningarna är tillräckligt för att hoppa starta den sundaste av sleepers (läs: mig). Retro-estetiken återspeglas även i ringsignalen i sig, som efterliknar den gamla skolan som jag förväntade mig från Newgate.

Moon Beam är också ganska stor - om storleken på en fotboll - som inte är idealisk för mitt mindre utrymme, och jag märkte att lamporna inte fungerar när den bara körs på batteriet. (Nämnde jag att det har batterikraft?) Sammantaget inte för mig, vilket är när jag vände mig till [thirstylink linkid = "249197" linktext = "Sentry Retro Design Analog Flip Clock" class = "thirstylink" title = " Sentry Retro Design Analog Flip Clock "].

Du kommer sannolikt att snubbla över liknande klockdesigner på din Pinterest-jakt, men som jag upptäckte, erbjuder väldigt få larmfunktioner.

Om du betraktar dig som en nuvarande Don Draper eller Peggy Olson, är den här stilen rätt upp din moderna gränd i mitten av århundradet. Den här är väldigt lätt att ställa in, och har det roliga tillägget av en läsning av flip-date. På nackdelen är plasten lätt på ett sätt som känns billigt - inte förvånande med tanke på att det är mindre än $ 10, men som jag sa, ville jag inte ha några knockoffs.

Också, snoozers gillar mig: Du har ingen lycka med den här killen.

Allt detta tog mig till ett par sanna skönheter.

Den [thirstylink linkid = "249188" linktext = "Tivoli AM / FM Klockradio" class = "thirstylink" title = "Tivoli AM / FM Klockradio"] är en throwback till nätter tillbringade hos min farföräldrars hus på Long Island. Min farfar sovde faktiskt till radio talk nyheter från sin klockradio så länge jag kan komma ihåg. Hans var inte en Tivoli. Det var några 1950-tal eller 60-åriga relikvie att jag skulle plåga min 90-åriga mormor för att få namnet på, men jag skulle våga gissa att Tivoli modellerade sin klockradio efter sig som hans.

Denna klocka får extra poäng för att kunna strömma musik via Bluetooth - och med ganska bra ljudkvalitet.

Mitten av århundradets stil är tung och tar upp mycket utrymme - på samma sätt skulle en Cadillac från samma årtionde ta upp mycket utrymme i ditt garage - vilket skulle ha varit ett problem om det inte var så härligt att titta på. Jag försökte den vita finishen, men det kommer också i några äkta handgjorda trävaror.

Tivoli gav den bästa hörselupplevelsen av alla klockor jag försökte, förmodligen för att Tivoli först är ett ljudföretag. Det är arv av ljud och video innovatör Henry Kloss, som kom ut ur pension för att hitta företaget med partner Tom DeVesto. (Kloss är en stor sak: han och en av hans tidigare lärare grundade Akustisk forskningskoncern 1954, och tillsammans skapade de den första kommersiella akustiska upphängningshögtalaren. Han uppfann också högkvalitativ kassettdäck, vilket är vad de av oss födda före 1990 brukade göra och spela våra mixtapes.)

Klockan och larmet är relativt lätta att ställa in, men jämfört med några av de andra med digitala skärmar är det mer utmanande att läsa - som Sentry, ansiktet och dess nummer är små. Om du inte är bra med analog före din första kopp kaffe, kan utläsningen leda dig att skrapa huvudet och sena till jobbet.

Slutligen, den [thirstylink linkid = "249187" linktext = "QLOCKTWO TOUCH-tabellväckarklockan av Biegert & Funk" class = "thirstylink" title = "QLOCKTWO TOUCH-tabellväckarklocka av Biegert & Funk"]. Allt jag kunde tänka när jag såg det här barnet var "Hej, sexig." Det som verkligen sätter denna klocka isär är dess display: Det finns inga nummer, bara ord. Till exempel, "Det är fem över fyra." (Talade det är sexigt.)

Den kan läsa tiden på 19 olika språk (även om vissa språk kräver ytterligare glasytor för att rymma olika alfabet) och du kan justera ljusstyrkan till en av fyra inställningar.

QLOCKTWO TOUCH består av tre element: en primär komponent, klockans ansikte och ett stativ som alla är magnetiserade och snabba att montera. Mindre snabbt lär sig läsa klockan: Den skriver ut tiden i fem minuters inkrement, med prickar i var och en av de fyra hörnen för att beteckna minuterna däremellan. Det förklaras alla i användarhandboken, men för en husvakt som behöver veta tiden ner till en minut kan det vara förbryllande.

Domen

Så vilken väckarklocka valde jag att vakna varje morgon?

Den [thirstylink linkid = "249188" linktext = "Tivoli" class = "thirstylink" title = "Tivoli"]. Skyll det på nostalgi för de varma sommarnätterna på Long Island, när jag brukade smyga in i min farföräldrars sovrum för att sova i min farfar lässtol och dö av till de monotona rösterna från AM nyhetsprogram. Eller kanske är det den mogna enkelheten i designen. Tivoli slog precis rätt anteckning av gammalt och nytt för att passa min eklektiska men dämpade estetik. Dessutom hatar jag verkligen att lyssna på musik från allt annat än en kvalitets stereo.

Visst, det är lite av en investering, men om jag kan betala för min egen sjukförsäkring och Netflix-prenumeration, kan en riktig väckarklocka hitta sin rättmätiga plats i min budget. Jag antar att jag är lite mer av en vuxen än jag trodde.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: