25 bästa inredningsidéer och -tekniker

25 bästa inredningsidéer och -tekniker
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att leva snyggt och bekvämt i en lägenhet, en lägenhet eller till och med ett äldre hem med ett litet fotavtryck kan vara ganska utmanande i dagens "mer är mer" värld. Utmanande, men absolut inte omöjligt. Tricket är att göra din begränsade rymdkänsla (och i vissa fall faktiskt vara) större än den fysiskt är.

Detta kan åstadkommas via ett antal lägenhetsdekorationer och strategier, varav de flesta är enkla men ändå effektiva. Denna artikel syftar till att introducera hela spektrumet av lägenhetsdekoration - fakta, färger, planer, möbler, tips och trender - att inspirera och vägleda dig till större lägenhetsinredning. Nu gör vi det.

LÄGENHET DECORATERA FAKTA

Rensa det med hyresvärden

Det första faktumet i lägenheten är att du behöver ha en klar uppfattning om vad du är och får inte byta i din lägenhet. Diskutera med din hyresvärd, och var noga med att respektera hans / hennes riktlinjer. Faktum är att även om det är din lägenhet, äger du inte platsen. I slutändan måste dina lägenhetsdekorationsstrategier vara i linje med fastighetsägarens policy. Med detta sagt kan du ofta förhandla om att dekorera idéer med din hyresvärd på förhand.

Självhäftande alternativ

Lägenheterna är ofta tillfälliga på grund av bostadsarrangemangets inneboende natur. Det är vettigt att utforska tillfälliga dekorationsalternativ. Självhäftande alternativ är tillgängliga för många dekorationsmedier (t.ex. tapeter, konstverk, fauxytor), så faktumet - och goda nyheter - är att hyresgästerna har mer dekorationsfrihet nu än vad de någonsin har haft.

Optiska illusioner för att "höja" takhöjd

Ett annat lägenhetsfakta är att tak inte är traditionellt mycket högt. Faktum är att lägenhetslofterna ofta är låga. Fastän detta inte kan ändras arkitektoniskt, är det ett dekorativt trick att övervinna detta att lägga till vertikala bitar eller band på väggplanen (t ex på väggarna själva eller på fönsterbehandlingar) för att visuellt förlänga vertikalriktningen. Detta tenderar att göra ett lägre takfel högre än det är.

Många behov för lagringslösningar

På grund av det troliga lilla kvadratmåttet behöver en lägenhet bara lagringslösningar. Som bosatt kommer du att behöva smyga in någon lagring i. Detta kan göras på ett antal sätt. Välj dubbeldubbla möbler, där stycket gör mer än en sak eller erbjuder mer potentiellt förvaringsutrymme än andra liknande bitar (t.ex. en lagringsmatris, ett soffbord med hyllor, korgar eller korgar under bänkar).

LÄGENHET DECORERERA FÄRGOR

Color Neutral Foundation

I många fall fungerar lägenheterna som övergångsrymder där självständighet och vuxenliv ingår i lärlingsspelet. Lägg till vuxen sofistikering till en lägenhet genom att göra kloka färgval. Genom att börja med en neutral grund och sedan inkorporera valfria färger i ditt lägenhetsfärgschema, får du ett tidlöst utseende, alltid i stil och vara bra på väg till ett mer moget utrymme.

Strategisk användning av ljusa färger.

Ett sätt att få mindre utrymmen att känna sig ljusare och följaktligen större, är att vara strategisk när du använder färg. I allmänhet tenderar ljusa färger i mjukare nyanser att ge en mer rymlig känsla till trånga kvarter. Tänk på ljusare färger på ditt våningsplan och väggar, där det är möjligt. Tillfälliga lösningar kan vara mattor och självhäftande tapeter.

Växtliv

Grönt växtliv har den magiska förmågan att förvandla till och med det minsta utrymmet till en friskare, luftigare plats. Dessa kan vara krukväxter, större golvplantor bredvid soffan eller om det inte finns något utrymme för det, överväga en hängande växt som tar upp noll horisontellt ytutrymme. Anläggningen kommer att se bra ut och utöva positiv energi.

APARTMENT DECORATING PLANS

Planera på färg

Färgfärg är den allra första planen du borde göra i din lägenhetsinredning. I själva verket bör den andra planen vara att diskutera med din hyresvärd saker du kan och kan inte förändras. Måla, om det är möjligt, är en av de första dekorativa tipsen för att fräscha upp något utrymme, men det är särskilt användbart för lägenhetsdekor, där livet hos flera hyresgäster brukar bära mer på inredningen.

Uppgraderad belysning

Byt ut builder-grade, generisk, bla eller klibbig belysning för några smakfulla, snygga och unika belysningsarmaturer. Detta uppdaterar omedelbart hela utrymmet, och ett ljusare utrymme är alltid mer inbjudande än en mörk. Dessutom kan du byta tillbaka dem när du är redo att gå vidare till din nästa plats och ta med armaturerna med dig om du vill.

Planera på Metallics.

Glänsande metallobjekt är inte bara önskvärda för tvättbjörnar. De borde användas i de flesta, om inte alla, lägenhetsdekorationer. Vi pratar inte om att spruta ner platsen i guldblad, förstås. Smakfulla strategiska metallytor kommer att gå långt i att lysa upp lägenheten genom att reflektera och studsa ljus runt. Leta efter en skimrande typ av lampa, en glänsande belysningsarmatur eller någon annan typ av metallbelagd föremål.

Effektiva hörn.

Det skulle vara synd, i ett utrymme där kvadratmottagningar är i sitt högsta pris för att slösa en tum.Hörn kan vara knepigt att manövrera, men de är ofta ett fantastiskt utrymme att klämma i extra något i din lägenhetsinredning. En hörn bokhylla är en enkel, out-of-the-way lösning för mer horisontella ytor, eller en accent stol med en läslampa för ett mysigt avkopplingshörn.

APARTMENT DECORATING MEUBLES

Rörliga möbler ... bort från väggar.

Att ha möbler som kan röra sig, och flytta runt lätt, är ett måste i en liten lägenhet inredning. Köp möbler med hjul, eller lägg hjul på några befintliga möbelstycken, så att din lägenhet kan flexibla omläggas för att rymma fler eller färre människor. På så sätt kan du flytta möbler ut i vägen eller rulla in i ditt utrymme, beroende på vilken riktning din specifika livsstil kräver i det ögonblicket. Oavsett vad du gör drar alla dina möbler bort från väggarna (även om bara ett par inches) för en omedelbar känsla av öppenhet.

Visuellt lätta möbler

MoreINSPIRATION
  • Lägenhet dekorera för att passa din stil
  • Hur man är en Pro på Small Apartment Decorating
  • Dekorera med gröna - tips och idéer

Medan du inte vill att dina möbler ska vara svaga eller faller ihop, vill du inte nödvändigtvis lagra din lägenhet med stora, solida, klumpiga bitar heller. Det sistnämnda är inte bara rymdinteffektivt, men det är också visuellt överbärande. Istället för en som är tillverkad av tungt trä (även om det är underbart), väljer du ett soffbord med glasögon eller smala ben för att hålla utrymmet avkänna.

Skyddsdådens dygder

Om din lägenhet är utrustad med stycken som inte passar din smak eller färgschema, överväga att integrera slipcovers i din grundläggande inredning. Det kan göra tre saker - det kan omedelbart ändra färgschemat (om det var obehagligt för dig innan), gömma de fula möblerna och spara din budget.

Spegel spegel på väggen där

Precis som diskuterades i avsnittet Apartment Decorating Plans om att inkorporera metallics, är speglar som hänger i en lägenhet en underbar idé att expandera utrymmet. Om du kan, häng en spegel (ju större desto bättre!) Mitt emot ett fönster för att studsa ljuset runt rummet. Eftersom ljus = rymd. Och eftersom en spegel som denna abalone skal spegel är en showstopper i sig själv.

Korrekt proportionellt möbler

Möbelalternativ utformade för mindre utrymmen finns i överflöd, och du borde definitivt dra nytta av detta när du väljer nedsänkt möbler i din lägenhet. Det betyder inte att du självklart inte kan ha bekväma saker. Välj bara återgivningar av, säg, en stoppad stol som är slankare än traditionellt.

APARTMENT DÉCORATING TIPS

Stora fönsterbehandlingar

Detta är en av de första lägenhetsdekorationerna vi vill erbjuda. Eftersom oavsett var du bor, oavsett hur stor eller liten utrymmet är, skapar stora fönsterbehandlingar automatiskt en känsla av hemma. När du väljer dina fönsterbehandlingar, är en idé att våren för en gardinfärg som matchar dina väggar. Detta skapar en sömlös omgivning i rymden, och när ett rum inte bryts upp visuellt av många komponenter, kommer det att känna sig större än det faktiskt är.

Area mattor

Area mattor är en annan viktig del av att hjälpa en lägenhet att känna sig mer hemtrevlig. Dessutom, eftersom lägenheten inte är känd för sin tystnad, kommer mattor att hjälpa till med akustik och ljudproblem. Och om dessa två anledningar inte räcker, ger mattor av plats visuellt intressanta lager i utrymmet, vilket i slutändan känns mer sofistikerade eftersom de lägger till djup som är mångdimensionell.

Unika samtalstycken

Gör din dekorativa fastighet få ett enormt slag för sin buck. En unik, funky bit i en liten lägenhet borde ha mer än sin andel av stilistisk vikt. Välj något relativt litet men med massor av personlighet, som denna hjälmslitande glödlampa.

Sängprat

Oavsett vad du gör i din lägenhet, dekorera, borde du däck ut din säng. Medan andra människor kanske eller inte kan se ditt sovrum, är det meningen att skapa ett utrymme som du personligen älskar och kan dra sig tillbaka till. Välj bra sängkläder, mjuka kast och kuddar och en duvet som gör att du andas lite lättare varje gång du kommer in i ditt personliga rum.

Fake ett utökat fönster

Som vi har diskuterat tidigare, motsvarar mer ljus i allmänhet mer luftighet. Och större fönster motsvarar mer ljus. Men vad händer om dina lägenhetsfönster inte är så stora? Du kan förfalska det. Genom att installera gardinstängerna i nära takhöjd kan du lägga till vertikal dimension och göra dina fönster tyngre, även om de inte är så långa. På samma sätt väljer du en gardinstång som sträcker sig över båda sidor av fönsterkanalerna så gardinerna hänger sig bredare och täcker inte något av fönstret, som nu ser bredare och längre ut.

Dubbel-Duty Möbler

Som det har nämnts är det en så bra lägenhet dekoration idé att välja hårt arbetande möbler. Avföring blir både sidobord och extra sittplatser. Bänkar blir bokhyllor eller till och med extra skrivbord. Denna Naidei dagbädd, förvandlar till exempel från soffa till sängs vackert. När varje del kan betjäna flera funktioner, hittar du att din lägenhet är möblerad med allt du behöver ... i halva antalet bitar.

APARTMENT DECORATING TRENDS

Flyttbar bakgrund

Bakgrunden är trending just nu, och det är inte konstigt. Tillägget av tryck, mönster, färg eller design på väggarna kan helt omvandla ett utrymme.Gilla denna naturcentrerade, luftiga design på detta lilla pulverrum, som nu inte ses som "litet" men snarare som "elegant och luxuöst". Pratar om elegant ... en ljuskrona i pulverrummet ger definitivt den glamorösa faktorn stor tid.

Djärvhet i små doser

Faktum är att medan små utrymmen som lägenheter kan vara utmanande att dekorera, är de perfekta duken för att göra något helt stort och djärvt. Det är svårare att känna sig överväldigad med design-bigness i ett litet utrymme, så vi säger gå vidare och tapeter badrummet. Använd det funky stycket i posten. Välj cowhide Cappellini S-stol. Bara (återigen) kontrollera med hyresvärden för att se till att det är okej att göra något som fysiskt ändrar lägenheten.

Flytande hyllor

Flytande hyllor är de hyllor som är monterade på väggen men ingen monteringsutrustning är synlig, så de ser ut som om de bara flyter där. De ger förvaring utan tyngd hos andra traditionella förvaringsdelar, såsom bokhyllor eller hushållsapparater. De är visuellt lätta, vilket gör dem idealiska för lägenhet. De kan användas var som helst, verkligen - även i köket eller som nattduksbord.

Vad är några av dina favorit lägenhet dekorera idéer?