De bästa materialen för utemöbler

De bästa materialen för utemöbler
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att köpa utemöbler är lite svårare än vad gäller inomhusfunktioner och det beror på att materialet är extremt viktigt. Utemöbler utsätts för hårda väderförhållanden, och om du vill att ditt bord och stolar ska varas i mer än en sommar, måste du vara extra försiktig och picky.

Plast.

Plastmöbler kräver lite eller inget underhåll. Den är resistent mot fukt, producerar inte mögel och står upp till utomhuselement utan bägare för tätningsmedel eller lack. Det är också mycket prisvärt och levereras i ett stort antal färger, plus det kan göras för att se ut som andra material. En annan fördel är att plastmöbler är lätta och ofta staplingsbara.

Aluminium.

Aluminiumsmöbler är också lätta och därmed lätta att lagra och omorganisera. Det kräver minimal vård och kan motstå regn, rost och fuktskador bättre än många andra material. Du kan använda vax eller mineralolja för att erbjuda det extra skydd.

Stål.

MoreINSPIRATION
  • Snygga möbler i möbler, bra för uteplatser och andra utomhusutrymmen
  • Varför Wicker Patio Furniture är det bästa valet för dina utomhusbehov
  • Laneventure erbjuder syntetisk korg utomhus möbler

Stål är ett tungt material, mycket hållbart och robust. Stålmöbler är en stor långsiktig investering som kräver en medelstora underhållsverksamhet. Det smälter inte eller repar lätt men i händelse av skada måste du omedelbart behandla finishen. Du bör också applicera skyddande ytbehandling för att förhindra rost.

Smidesjärn.

Stabila och hållbara smidesjärnsmöbler är dock något sårbara för elementen. Den pulverlackade finishen tätar ut fukt och gör den mer långvarig. Denna typ av möbler är särskilt tung och tenderar att se mer traditionell eller rustik.

Korg.

När vi hänvisar till korgmöbler talar vi faktiskt om stilen där den är gjord och inte materialet som används. Denna typ av utemöbler är vanligtvis gjord av växtmaterial som rotting och rotting och det skapade ett bekvämt, hemtrevligt utseende. Hartsvicker är mycket mer hållbart än det traditionella korgmaterialet, så leta efter det om du vill ha långvariga möbler. Det kräver minimal underhåll, det blir inte blek, eller spricker och är väderbeständigt.

Trä.

Trä går aldrig i stil och, även om det inte kan tyckas vara ett särskilt bra val vid utemöbler, kan vissa typer vara idealiska för denna uppgift. Teakmöbler kan till exempel vara i generationer och kräver mycket lite underhåll. Dess naturliga oljor skyddar den mot elementen. Eucalyptus trä är också ett utmärkt val.