Att välja den bästa typen av golv för hundar och deras ägare

Att välja den bästa typen av golv för hundar och deras ägare
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hundar är människans bästa vän. De är lojala, skyddande och kärleksfulla och de förtjänar mycket respekt och uppskattning för det. Så om en hundägare måste ta på sig några extra utmaningar när han dekorerar hemmet han eller hon kommer att dela med husdjuret, är det värt det. Idag diskuterar vi golvproblemet och analyserar några alternativ som är lämpliga för hundägare.

Allmänna tips

Innan du väljer en typ av golv finns det några saker att analysera om du är en hundägare.

  • Tänk på att husdjurspikarna kan klia eller haka och det kan skada vissa typer av golv mer än andra.
  • Pet urin fläckar och lämnar lukt. Vissa typer av golv låter dig hantera dessa olyckor bättre än andra.
  • Din hund kommer sannolikt att spåra smuts inomhus så att du måste tänka på hur lätt du kan städa efter, beroende på vilket golv du väljer.
  • Du bör se till att din hund har korta och smidiga naglar för att förhindra skador på golven.
  • Håll hundens mat och vatten i ett område där du enkelt kan rengöra och ta hänsyn till detta innan du väljer golv.
  • Hundar är lekfulla och de kan oavsiktligt skada saker inne i huset. För att undvika olyckor, håll leksakerna i ett separat område.
  • Tänk på att varje typ av golv har både för och nackdelar, så välj den som bäst svarar på dina egna behov och livsstil.

Bambu

Eftersom bambu är hårdare än något lövträ, gör det det till ett utmärkt val för husägare. Bambu golv tål repor och fläckar bättre än traditionella trägolv och står också för mer trafik. En annan fördel är att bambu är ganska lätt att underhålla och priset är ungefär som för trägolv. Dessutom är bambu ett miljövänligt alternativ.

Det är väldigt få cons du borde oroa sig för i det här fallet. En skulle vara att även om bambu är mer motståndskraftig mot vattenskador och spill än andra typer av golv elimineras inte risken helt. Underhållet är också enkelt och bambu är ett material som motstår bra för repor men det betyder inte att olyckor kommer att hända. Dessutom, om bambu golv är installerat i ett mycket fuktigt eller mycket torrt område, kan detta leda till att han plankar att plumpa eller krympa, vilket resulterar i sprickor.

Kork

Cork är också ett grönt golvval. Det har hypoallergena och antibakteriella egenskaper som minimerar mögeltillväxten och, eftersom det är mindre stel än lövträ eller kakel, är korkgolv också mycket bekvämt att gå på. Men en av de bästa sakerna är att det minimerar ljuden så att du inte hör din hunds naglar på golvet när du försöker slappna av. Korken är också reptålig och vattenbeständig.

Detta skyddar emellertid inte helt golvet från spill och olyckor, så du borde också städa upp omedelbart. Kork golv missfärgas över tid eller när det utsätts för solljus och det här är en kon att ta hänsyn till innan du väljer typ av golv för dig och din hund. En annan fördel är att korkgolv inte är lämplig för rum med tunga möbler eftersom det kan skada det permanent.

Stenplattor

Det finns flera anledningar till att stenplattor ger ett bra golvalternativ för husägare. För det första klipper inte sten lätt och dess textur ger hunden en obehaglig känsla, avskräckande att skrapa helt och hållet. Även stenplattor är lätta att rengöra och det är lite att oroa sig vid olyckor eftersom golvet inte kommer att bli skadat.

De viktigaste nackdelarna med stenplattgolv inkluderar det faktum att det är kallt och hårt och därför inte alls bekvämt att ligga på. Det är därför du borde ge sängar och mattor för din hund att öka komforten. Stenplattor kan också vara hala och det kan orsaka obehag hos hundarna och även leda till olyckor.

Laminatgolv

För laminatgolv är listan över nackdelar betydligt större än i andra fall. För det första är laminatgolv halt och det ger hundar svårt att gå eller springa, vilket leder till olyckor och obehag. Också sönderfall kommer sippra genom sprickorna mellan plankorna, vilket orsakar permanent skada. Laminatgolv är inte heller mycket bekvämt att ligga på så att du behöver ge mattor för att hunden ska öka komforten.

MoreINSPIRATION
  • Friska och hygieniska alternativ för golv
  • Budget och livsstil är viktiga faktorer vid val av typer av golv
  • En närmare titt på bambu golv: För & nackdelar

Det finns också några fördelar. Till exempel är laminatgolv lätt att rengöra och repor kan vara mindre märkbara än i andra fall. Men totalt sett är detta inte ett bra val för husdjursägare.

Vinylgolv

Även om det kanske inte verkar så, är vinyl faktiskt ett riktigt bra golvalternativ för hundägare. Det beror på att det är rep och fläckresistent, lågt i allergener och lätt att rengöra och underhålla. Dessutom är vinylgolv också tyst att gå på och det här är ett stort plus för dem som har hundar. Detta är också ett mycket överkomligt alternativ.

Men, som förlåtande som det här alternativet kan vara, finns det också några nackdelar att ta hänsyn till. Till exempel slösar vinyl lätt och det kan innebära att man måste byta ut det oftare än man skulle vilja. Även spill och fläckar kan orsaka mögelskador om det inte behandlas ordentligt.

Keramiska och porslinsplattor

Keramiska eller porslinsplattor används vanligtvis i kök och badrum men kan också vara ett alternativ för andra delar av huset. Eftersom det är vattenbeständigt, gör det här ett utmärkt val för hundägare. Eventuella spill och fläckar är lätta att rengöra och orsakar inte permanent skada. Dessutom är keramiska plattor också resistenta mot repor.

Nackdelarna som kommer med denna typ av golv inkluderar det faktum att plattorna är svåra och obekväma. Medan katter inte kan tänka på den hårda ytan finner hundar det särskilt obehagligt, så du måste erbjuda dem en säng eller mjuk matta att ligga på. Kakelarna är också kalla så, om du inte har golvvärme, måste du använda mattor och mattor.

Hårt träslag

Att välja hårdträ golv när du har en hund är knepigt. Hund urin kan fläcka lövträet som lämnar fula luktar och fläckar, och även om du stäver snabbt, finns det fortfarande en chans för lukten att fortsätta och för att urinen ska sopa in i träet. Hårda trägolv klipper också relativt lätt och det kan orsaka problem, speciellt när golvet har en mörkare färg.

Den goda nyheten är att trägolv finns i olika färger och finish. Dessutom är vissa skogar hårdare och mer hållbara än andra och du kan försöka välja en typ som kan fungera för både dig och din hund så länge som hunden är välutbildad. {Bildkällor: austinarchitect och hm}.

Matta

Som en generell regel. Allt pekar på att matta lätt är en av de värsta golvalternativen för de med husdjur. Det beror främst på att mattan lätt skadas och det ger mer slitage än normalt. Hundar kan fläcka, skada och förstöra mattor och, om de inte installeras ordentligt, kan slingor i mattan haka på hundens naglar som orsakar skada.

De få bra hängarna om mattor eller mattor är priset och installationen. Detta är ett mycket prisvärt alternativ och det är också enkelt att installera. Mattan är också mysig och bekväm och hundar som det. Nackdelar är dock väldigt större än proffsen i det här fallet. {Bildkällor: asyouseeit och mahoney}.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: