bOne Chair Winning Design

bOne Chair Winning Design
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Årliga utmärkelsen av Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design gick i år till Creative BOne Chair, skapad av den schweiziska arkitekturen, interiörarkitekturen och designföretaget JDF Raum and Kunst. Good Design Award har blivit vunnet av bOne Chair, förmodligen för att det är en stol med en lekfull luft utformad speciellt för människor med en humoristisk känsla. Den invecklade designen av stödstrukturen efterliknar på något sätt vår benstruktur.

Den mest liknande delen av stolen, med vår biologiska natur, representeras av stoppningen. Det ser ut som hudcellerna, packade en efter en, noggrant sammanslagna för att bilda en vävnad. Sätet överensstämmer också med den biologiska linjen och rör sig i rytmen för inandning och utandning för både komfort och utseende. En annan intressant egenskap som föreställdes att öka komfortnivån är det faktum att stolen följer konturen av varje individs ergonomi.

MoreINSPIRATION
  • Ilium Chair av Damaris & Marc Design Studio
  • Intressant stoldesign av Peter Vardai
  • Nautica hängande stol av Mut Design

Strukturen är mycket hård och resistent och hålen i den kan fyllas med de gröna dynorna som du vill ha i kombinationen du vill skapa ett vackert dekorativt element med starka accenter. Strukturen och materialet som används för att tillverka dessa små individuella kuddar gör att du kan omorganisera mönstret för ett obegränsat antal gånger. Det är väldigt motståndskraftigt men mjukt för att säkerställa ett mycket bekvämt stilfullt sittande.