Freshoms bokhylla Köpguide

Freshoms bokhylla Köpguide
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bild: Joel Dessaules Design

Bokhyllor är bland de mest användbara möblerna du någonsin kommer att äga. De organiserar inte bara din samling av romaner, utan också som en plats för att visa konst och accentbitar.

Genom att lägga till några korgar eller korgar, gör de också den perfekta platsen för att städa oddsen och slutet. Välj rätt, och du kommer att äga din bokhylla i flera år (eller till och med årtionden). Här är några tips för att hitta den bästa bokhyllan för ditt hem.

Bokhylla Köpguide

Bild: Chloe Warner

Stil

Oavsett om du bara vill ha några hyllor för att presentera inredningen eller om du vill hysa ett litet bibliotek, när det gäller att välja stilen på din bokhylla, kommer du att hitta dig själv med tiotals alternativ. Några av de vanligaste stilarna är:

 • Standard. Standardbokhyllor är arbetshästar på hyllenheter. De är vanligtvis gjorda av trä eller MDF, och är utformade med jämnt fördelade eller justerbara hyllor och en sluten ram.
 • Étagère. En étagère är mer känslig än en vanlig bokhylla, med en öppen rygg och hyllor som ofta är gjorda av glas. Om en vanlig bokhylla är utformad för funktion, handlar det om en formtagare.
 • Stege eller lutande. Stativbokstäverna är konstruerade för att luta sig mot väggen, ofta med "stegade" hyllor som gradvis minskar i storlek från grunden.
 • Hörn. Hörn bokhyllor är byggda i rätt vinkel, vilket gör dem till en idealisk form för korsning i snäva vinklar.
 • Scaffold. Dessa bokhyllor får sitt namn från sitt utseende: De är utsmyckade från hyllor mellan två stegenliknande stöd.
 • Kub. Cube-bokhyllor är uppdelade både horisontellt och vertikalt för att skapa cubbyliknande sektioner som är perfekta för bostäder både böcker och förvaringskorgen.
 • Inbyggt. Om du vill skapa en vägg (eller rum) av golv till tak hyllor, är inbyggda bokhyllor vägen att gå. Denna stil kommer att kräva mer än bara en resa till din favoritmöbelaffär, dock; du måste arbeta med en entreprenör för att skapa en anpassad plan för ditt utrymme.

Bild: Stephane Charmard

Storlek

Storlek är kanske den viktigaste faktorn att tänka på när du handlar efter en bokhylla, eftersom det kommer att avgöra hur hyllorna ser ut och fungerar inom ditt utrymme. Här är vad du ska tänka på:

 • Höjd. De flesta bokhyllor sträcker sig från tre till åtta meter långa. Tänk på både estetiska och praktiska problem vid val av höjd. Höga bokhyllor som fyller upp mesta av en vägg ser oftast dyrare och formell ut; dock kortare erbjuder den extra funktionaliteten av en användbar yta på toppen. Detta gör det möjligt att dubbla som en mediekabinett, buffé eller arbetsyta, till exempel.
 • Bredd. Bredden på din bokhylla bör beaktas i förhållande till höjden. Om du väljer en lång bokhylla, kommer inköp av flera smala enheter istället för en enda stor, att erbjuda mer flexibilitet för att lägga till eller subtrahera lagringsutrymme efter behov. Om du väljer en kortare enhet, väljer du något brett får du känslan mer omfattande.
 • Djup. De flesta hyllor är minst 12 cm djupa för att ge gott om utrymme för lagring, men vissa bokhyllor, särskilt stegar eller lutande stilar, har smalare hyllor. Tänk på vad du ska lagra på din bokhylla innan du köper.
 • Utrymmet mellan hyllor. Om hyllorna på din bokhylla är fixade, se till att mäta utrymmet mellan dem för att säkerställa att dina böcker och accentbitar passar. Justerbara höjder hyllor ger mer flexibilitet.

Bild: Caitlin Wilson Design

Funktionalitet

Beroende på hur du planerar att använda din bokhylla kan du leta efter följande alternativ:

 • Justerbara höjder hyllor. För bästa möjliga mångsidighet, välj en bokhylla med rörliga hyllor. Dessa hyllor är vanligtvis upphängda på pinnar som kan sättas in i en serie hål för att justera sin position.
 • Wheels. Om du planerar att använda dina hyllor som rumdelare, eller om du gillar att omforma ofta, överväga en hylla på hjul. Detta möjliggör enkel rörelse från rum till rum.
 • Rumsdelare. I ett öppet koncepthem eller ett stort rum kan en bokhylla dubbla som rumdelare. Om det här är din plan, var noga med att köpa en hylla som är speciellt utformad för att stå på egen hand. Många bokhyllor måste säkras på en vägg och är inte lämpliga för användning som rumsdelare.

Bild: Raad Studio

Material

Bokhyllor är gjorda av olika material. Dessa är de vanligaste:

 • Trä. Trä bokhyllor erbjuder en traditionell look och en solid, långvarig ram. Trä är idealiskt för standardbokhyllor, eftersom det tål väldigt stor vikt.
 • Spånskiva. Om du är på en budget, leta efter hyllor gjorda av spånskiva eller MDF, vilket ger utseendet på riktigt trä till ett mycket lägre pris. Observera att spånskivan inte är lika robust som den riktiga saken, så var noga med att överväga viktbegränsningar innan du laddar upp dina hyllor.
 • Metall. Metallhyllor kan erbjuda robust förvaring med mycket mindre massa än trä eller spånskiva. Detta gör det till ett idealiskt material för dem som föredrar ett strömlinjeformat, samtida utseende.

Bild: Stephen Fletcher Architects

Köptips

Priset på din bokhylla beror på storlek, material och tillverkare.En bokhylla från golv till tak i trä från en avancerad möbelhandlare kan kosta tusentals dollar, medan priset på en trehylla av MDF kan vara så lite som $ 50.

För att välja den bästa bokhyllan för ditt utrymme, börja med att bestämma hur du ska använda den. Därifrån blir det mycket lättare att ta reda på vilken storlek, material och stil som i slutändan fungerar bäst i ditt hem. Tänk på följande:

 • Ditt utrymme. Med tanke på det utrymme där du planerar att placera din bokhylla kan du hjälpa dig att begränsa dina alternativ. Mät bredden, djupet och höjden på området och använd det som en guide när du handlar.
 • Hur du kommer att använda den. Innan du handlar, ha en klar uppfattning om hur du planerar att använda din bokhylla. Om du är en ivrig läsare, vill du ha starkare hyllor som kan tåla vikten av din inbundna samling. En bokhylla som kommer att fungera mer som ett displayfall, å andra sidan, kan vara mer dekorativt.
 • Din budget. Eftersom en bokhylla är något du kommer att använda i flera år, tänk på det som en investering och köp den högsta kvalitet du har råd med. Om du längtar efter en inbyggd bokhylla men priset sätter den utom räckhåll, överväga en serie höga bokstäver av hög kvalitet som placeras sida vid sida. Detta kan ha en liknande effekt för en mycket mindre investering.

Freshome Picks

Bild: West Elm

West Elm Modern Skåp bokhylla, $ 1 099

Bild: West Elm

West Elm Scaffold Bookshelf, $ 699

Bild: CB2

CB2 trappa väggmonterad bokhylla, $ 399

Bild: Pier 1

Pier 1 Importera Takat bokhylla, 450 dollar

Bild: Heminredningssamling

Heminredningssamling Industrial Mansard Dubbel bokhylla, $ 519

Bild: Mål

Tröskel Carson 5-hylla bokhylla, $ 120- $ 130

Bild: En Kings Lane

David Francis Möbler Kinesiska Chippendale Étagère, 2 280 USD

Bild: En Kings Lane

En Kings Lane Dover Kids Bookcase, $ 1 425

Bild: Amazon

Bättre Homes & Gardens 8-Cube Organizer, 88 $

Bild: West Elm

West Elm Mid-Century bokhylla, $ 698