Varför ska du byta till en diskmaskin och hur man väljer en

Varför ska du byta till en diskmaskin och hur man väljer en
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ska man få en diskmaskin eller ska du bara tvätta dina rätter med hand som du brukar? Det här är en fråga som vi ofta tänker på och som blir mer pressande när du är mitt i en ombyggnad. Det beror på att varje alternativ har stora fördelar och nackdelar att det är svårt att välja.

För när du tvättar disken för hand styr du vattnet, vilket kan ge dig intrycket att du sparar vatten och energi på så sätt. Det är dock inte alltid fallet. Om du inte är effektiv när du tvättar disken kan det faktiskt bli en slösig metod och en diskmaskin som ett bättre alternativ.

Även om det verkar som diskmaskinen använder mycket vatten för att städa disken, visar inte alla modeller att det är rätt. Energy Star diskmaskin och de flesta nya modeller är mycket effektiva och kan faktiskt hjälpa dig att spara vatten och minska kostnaden för din elräkning.

Det beror givetvis på några faktorer. Diskmaskiner kan också vara ineffektiva om du till exempel bara sätter i några diskar eller väljer fel tvättcykel. Så här är några tips som kan hjälpa dig att förbättra diskmaskinens effektivitet: se till att du fyller disken ordentligt och vänta tills du kan göra en full belastning eftersom diskmaskinen använder samma mängd vattnet ändå; Överbelasta det inte och använd racket så som du ska, vilket ger utrymme för vibration under tvättcykeln.

MoreINSPIRATION
  • Hur man väljer den bästa diskmaskinen?
  • Så här rengör du en diskmaskin: en snabb och effektiv månadspraxis
  • Hur man gör din egen diskmaskin - Enkel och naturlig

När du väljer en diskmaskin står du inför många alternativ. Först av allt, överväga storleken. En kompakt modell kan verka som ett bra val eftersom det är billigare och mindre men oftast det visar sig vara felaktigt. Kompakta diskmaskiner är bara bra för ensamstående eller par. Andra nackdelar är det faktum att du bara kan passa i några rätter i taget och inte de stora som dina krukor och kokkärl.

Bortsett från storlek finns det en annan skillnad att ta hänsyn till. Diskmaskiner kan antingen installeras eller bäras. En bärbar modell kan vara praktisk om du till exempel flyttar mycket eller installerar är omöjligt.

Underhållet är minimalt vid diskmaskiner. Det bör dock inte försummas. Bara för att inredningen alltid är fylld med vatten och tvättmedel betyder inte att det är rent. Bitar med mat och bakterier och jämn form kan hittas inuti, så ge det en regelbunden rengöring.