Boutiquehotell - vad de är och vad de erbjuder

Boutiquehotell - vad de är och vad de erbjuder
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns flera olika typer av hotell att välja mellan när du reser, på semester, på affär, etc. Boutiquehotell är en speciell typ och de är vanligtvis mycket uppskattade. Men vad exakt är ett boutiquehotell? Låt oss börja med en definition. Ett boutiquehotell kan beskrivas som ett hotell med lyxiga faciliteter, fullserviceboende och intima miljöer. Det är i allmänhet icke-kedjan anknutet och kan även kallas ett livsstil eller designhotell.

De första boutiquehotellmen uppträdde på 1980-talet och de kunde hittas i stora städer som London eller New York. De flesta boutiquehotell är små och har mindre än 100 rum, även om vissa boutiquehotell från de större städerna kan ha fler rum. Populariteten av dessa hotell kommer från att de erbjuder sina tjänster i en mycket bekväm, inbjudande och intim miljö. Gästerna känner sig välkomna och de älskar atmosfären.

Vissa boutiquehotell har temat design som matchar målet att erbjuda personlig service och skapa en intim och välkänd atmosfär. Boutiquehotell är underbara destinationer för familjesemester eller smekmånad, men de kan också vara perfekta för affärsändamål.

MoreINSPIRATION
  • Boutique Hotel Château Eza på franska Rivieran
  • Det eleganta och lyxiga boutiquehotellet Dream South Beach
  • The Katikies Hotell i Santorini - En plats att dela skönhet och magnifik utsikt

Rummen på ett boutiquehotell kan erbjuda mycket olika mönster och bekvämligheter. Vissa erbjuder den senaste tekniken medan andra fokuserar på att skapa en lugn och lugnande atmosfär. Vissa rum kan också erbjuda telefon, Wi-Fi, luftkonditionering och kabel-TV, men vanligtvis är det inte fallet.

Först var boutiquehotell små fastigheter som drivs av individer eller småföretag. Den ökade framgången och populariteten hos boutiquehotell har dock lett till en expansion, eftersom multinationella hotellföretag också har deltagit i verksamheten och har skapat egna varumärken. Detta ledde också till en förändring av perspektivet på boutiquehotell som inte längre betraktas som blygsamma destinationer utan snarare som lyxhotell med högre skyddsnivå.

Trots att boutiquehotell har sitt ursprung i Nordamerika spred sig de snabbt över hela världen och kan nu hittas i europeiska länder och östasiatiska länder också. De blev också ett populärt koncept i städer som Bangkok, Singapore, Malaysia, Hong Kong och Taiwan.

Det finns två huvudtyper av boutiquehotell att välja mellan: de i stadsdestinationerna och de som är på semesterort. Den första typen finns i större städer som vi redan har nämnt, medan den andra ligger i ett doldt område som öar eller berg, där nivån på privatlivet är mycket högt.