12 Breathtaking Art Projekt från tusentals ovanliga stycken

12 Breathtaking Art Projekt från tusentals ovanliga stycken
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Konstens skönhet är att det inte finns några regler som berättar vad du kan och inte kan använda eller hur det ska se ut, vad det ska beskriva etc. Kreativitet och frihet spelar en mycket viktig roll och det är så unika delar som gigantiska väggmålningar av korkar eller trådkonst föds. Så låt oss analysera följande skapelser och se vad som gör var och en unik.

10 800 träkubar.

Det du ser här är en väggmålning gjord av 10 800 träbitar. Det skapades av Gabriela och Steffi Rocha. Varje kub är 4 cm x 4 cm och sätts ihop visar de ett pixelerat hästyta. Det tog mycket tid, ansträngning och tålamod att slutföra han projekt men det kom ut underbart.

Väggmålning gjord av 44.000 golfteor.

Andrea Kordos och Joe Knight av blackLAB architects inc. använde totalt 43.964 golfteor för att göra denna imponerande väggmålning till sitt eget kontor. Väggmålningen konstruerades med hjälp av ett flygfotografi av det omgivande området. Det färdiga resultatet ser ut som en pixelerad version av det och täcker en hel vägg.

Borra tusentals skruvar.

Andrew Myres är en konstnär från Orange County, Kalifornien som skapar fantastiska porträtt genom att borra tusentals skruvar i trä. Han beskriver sitt arbete som ett kärleksarbete och lyckades redan sälja fem av hans konstverk.

Tusentals Cork Bottle Stoppers.

En annan konstnär, Scott Gundersen, specialiserar sig på porträtt av tusentals korkflaskproppar. Hans arbete är mycket original. Allt börjar med en storskalig bild som långsamt fyller med korkar. Varje bit har sin egen plats för att göra slutresultatet så realistiskt som möjligt.

Tygöverdragna vadderade pixelporträtt.

Som en del av Kvadrats Hallingdal 65-projekt bad 32 konstruktörer att hitta nya applikationer för det tyg som ursprungligen designades av Nanna Ditzel. Holländska designer Hjortefar kom med tanken på att skapa två jätteporträtt av tygbelagda vadderade pixlar i 29 olika färger.

Ran Hwang är en konstnär som är mest känd för att skapa invecklade storskaliga vägginstallationer med material från modeindustrin som pärlor, knappar, stift och tråd. Tusentals stift hamras i träpaneler och brukade hålla knappar eller pärlor. Dessutom använder hon pinnar för att ansluta varv av tråd.

Vykort.

MoreINSPIRATION
  • 9 vackra barn väggmålningar idéer
  • Vacker väggmålning Azul
  • 3D-muralporträtt av Andrew Myers

Malaysias födda Amir Zainorin använder vykort för att skapa väggmålningar som representerar historiska figurer. Konstnären använder stiften för att skapa flera lagerporträtt och låter extra bitar falla och sprida vid foten av var och en. Han valde att använda vykort som erhållits gratis från restauranger och kulturhus i Danmark.

Tusentals kritor.

Dessa utsökta bilder skapas med tusentals kritor. Konstnär Christian Faur använder dessa färgstarka vaxpinnar för att skapa pixelerade porträtt. När tittarna flyttar runt i rymden ändras också porträttets perspektiv.

Muraler gjorda av tusentals små objekt.

London-baserad konstnär Joe Black använder tusentals små objekt för att skapa storskaliga väggmålningar av ikoniska och historiska figurer. Varje väggmålning är gjord av en mängd olika föremål, allt från små leksaker till muttrar, bultar och till och med schackbitar.

Hammered Nails.

Tusentals naglar hamras på en duk av konstnären David Foster för att skapa original konst. Varje skapelse är baserad på ett fotografi som konstnären reproducerar med en bläckpenna. Han använder sedan ritningen som en guide. Några av hans största bitar kan innehålla så många som 30.000 naglar.

Tråd och nagelporträtt.

Pamela Campagna använder naglar och tråd för att skapa fantastiska strängkonstmönster. Varje spik måste placeras noggrant och när de alla tar sina ställen, är Thrad wrapped runt dem för att ge hela anläggningen form.

Färgad tråd.

Konstnär Gabriel Dawe använder färgad tråd för att skapa webbplatsspecifika installationer. Varje installation har geometrisk precision och det färdiga arbetet visar gigantiska moln av flytande färg. Konstnären tar inspiration från de villkor som erbjuds av webbplatsen.

Plastfigurer Håll upp golvet.

"Golv" är ett projekt av konstnären Do Ho Suh. Det är en stor skulpturell installation med glasplattor som vilar på tusentals mångfärgade miniatyrplastfigurer som håller tyngden på besökarna som går ut på golvet. Hela installationen är tillverkad med PVC-figurer, glasplattor, fenolplattor och polyuretanharts.