Bright, Creekside Home i Maryland byggt för sina synpunkter

Bright, Creekside Home i Maryland byggt för sina synpunkter
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget i utkanten av Solitude Creek, i St. Michaels, Maryland, denna moderna bostad av arkitekt Robert M. Gurney utnyttjar sitt privilegierade läge. Projektet ersätter ett befintligt holländsk kolonialstilhus, byggt 1989, som hade en trång layout och riskerar att översvämmas.

"Projektets mål var att dra nytta av vattendyn och ge lätta fyllda utrymmen samtidigt som de rymmer ägarens samling av modern konst", sa arkitekterna. "En kombination av fönster som varierar i storlek, form och plats animar utrymmena, samtidigt som man får kontrollerad utsikt över vattnet, tallskogen och intilliggande kärr."

En serie små däck och ramper leder vägen inuti. Interiören har en öppen planlösning - vardagsrum, kök och matplats är anslutna och delar ett anmärkningsvärt högt tak. Hela rymden kännetecknas av sin häftande höjd. Stora fönster tillåter naturlig belysning inuti och ger utsikt över viken.

Sovrummen och ett hemmakontor ligger på andra våningen. En generöst stor terrass cantilevers över första våningen och verkar särskilt byggd för kontemplation.

[Fotografi av Anice Hoachlander]

Vad tar du på designen och utformningen av det här creekside-hemmet?