Ta våren in i ditt hem och låt fräskan kuvera det

Ta våren in i ditt hem och låt fräskan kuvera det
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag vet inte om du har märkt, men allt verkar vackrare när det är soligt och fint ute. Du behöver inte längre snu alarmet tre gånger innan du äntligen står upp och du har mer energi för allt. Även städning av huset blir en bris. Det beror på våren. Så låt det kuva ditt hem och låt sin färskhet inuti ditt hem. Här är några tips som kan hjälpa till med det.

Gör dina fönster glittrar.

Du kan börja vårrengöringen genom att ta hand om fönstren. Använd ättika för att göra en allsidig rengöringsmedel och använd den för att få dina fönster att glittra. På så sätt kommer solen att invadera ditt hem och du kan verkligen börja njuta av våren.

Byt ut mattorna.

Som du förmodligen redan vet, borde de tunga och orientaliska mattorna inte hållas i huset hela året. De är stora för vintern eftersom de är varma och mysiga men nu är våren äntligen här, du kanske vill byta dem med något mer lämpligt.

Slipcovers för möblerna.

Det skulle i grunden vara omöjligt att byta ut möblerna bara för att det inte riktigt matchar din fjädrande inredning. Så en enkel lösning skulle vara att bara ge det en makeover. Vissa skarpa vita bomullslister kommer att göra tricket. Det är enkelt och det är lågt underhåll.

Naturmaterial.

För att lägga till friskhet i ditt hem kan du också använda naturmaterial. Till exempel kan du välja något så enkelt som rottingförvaringslådor eller mattor av naturfiber. Tanken är att sprida dem i hela huset och att göra dem till en del av inredningen.

Fräscha och rena växter.

MoreINSPIRATION
  • Hur får du ditt hem redo för en vårförsäljning
  • 10 tips för att göra ditt hem luktar som våren
  • 5 sätt att ge ditt hem ett vår-perfekt utseende

Sedan våren är en synonym för föryngring och av alla växter som kommer tillbaka till livet, skulle det också vara en bra idé att se till att dina inomhusväxter är friska och vackra också. För det kan du använda en bananskal. Kör den längs toppen och undersidan av bladen och de får en fin polsk.

Förklara först.

Innan du börjar vårrengöring bör du först avrota varje rum. Det är lättare på det här sättet. Så bli av med alla knick knacks och först därefter kan du starta den riktiga rengöringsprocessen. Kasta ut trasiga föremål och saker du inte längre behöver och lagra dem som du vill behålla.

Vara organiserad.

När du avrör och rengör ett rum, försök att vara organiserad. Det betyder att du ska få flera lager eller lådor och organisera allt i dem. På så vis blir de inte blandade och du kan lättare omorganisera dem.

Låt frisk luft in.

Det skulle inte riktigt känna sig som våren om du inte kunde lukta frisk luft. Så innan du börjar städa eller göra någonting annat, öppna fönstren och låt friskheten inuti. Atmosfären kommer omedelbart att förändras.

Byt tillbehören.

Tillbehör och alla små detaljer är vad som ger ditt hem karaktär. Så det skulle vara bra att ersätta dem nu när våren är här. Välj något mer lämpligt för den här säsongen. Det vore bäst att ha två uppsättningar tillbehör: en för vår och sommar och en för hösten och vintern.

Försök att behålla friskheten.

Det skulle vara meningslöst att spendera hela tiden och rengöra och omforma huset om du inte skulle kunna behålla friskheten. Det är därför det skulle vara bra att ha ett dagligt städschema. På det här sättet kommer saker inte att hälla upp och rengöring kommer inte att känna som en börda.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.