Hur man gör en Builder-Grade Vanity till en anpassad och Chic Piece

Hur man gör en Builder-Grade Vanity till en anpassad och Chic Piece
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Har du en byggmästare i fåfänga i ditt badrum? En mest tråkig, generisk bit? Eller en som helt enkelt inte matchar din stil eller personlighet? Om så är fallet kanske du är intresserad av att fräscha upp saker. Om du byter ut hela fåfänga själv inte är i budgeten kommer du dock att vara glad att veta att du kan ge din gamla fåfänga en ansiktslyftning och förvandla sin ho-humness till en elegant och snygg bit som verkligen säger du.

Detta är inte en svår process. Det är inte heller otroligt natt och dag, beroende på den gamla fåfänga som fungerar som din hoppa-off-punkt. Men att göra några subtila förändringar (till exempel skåp och lådor med platt yta, ny färg och ny smakfull maskinvara) kommer att ha stor inverkan på den totala uppdaterade känslan av ditt badrumsutrymme.

DIY Nivå: Nybörjare till mellanliggande

Material behövs:

 • 1/4 "tjocka MDF-brädor, skurna i storlek för alla skåpdörrar och lådans ytor kommer du att återupptäcka
 • 80- och 220-slip sandpapper
 • Tungplast
 • klämmor
 • All-purpose caulk
 • spackle
 • Brad naglar + brads
 • Zinsser Bullseye 1-2-3 vattenbaserad primer
 • Färg efter eget val
 • Hårdvara efter eget val
 • Borra

Det första steget i den här förfängningsuppdateringsprocessen är att vända mot dina skåpdörrar och lådor. För att göra detta ska du fästa tunna MDF-paneler i ansiktet på ditt skåp. Mät ansikten där det vore bra att bifoga. I det här exemplet togs mätningar på skåpet och lådorna strax innan kanterna började avrunda.

Skär eller skaffa dina snabba lokala hårdvaruaffärer anställda, 1/4 "tjocka MDF-brädor för att matcha dessa mätningar.

Tjockleken är upp till dig självklart, men om dina skåpdörrar och lådfronter redan är relativt tjocka, är din bästa satsning att gå så tunn som möjligt för de nya ansikten samtidigt som du ger tillräcklig robusthet. Jag hittade 1/4 "för att vara det bästa alternativet för denna fåfänga.

Ta bort befintlig maskinvara.

Töm ut skåp och lådor, inklusive din fantastiska DIY-låda arrangör. (Om du inte har gjort en eller två av dessa rekommenderar jag starkt det. Spelväxlare.)

Ta bort alla möjliga lådor. Den nedre lådan i denna fåfänga skulle inte lätt komma ut, så jag valde att hålla den i. Och den övre lådan under sinken är ett fasadlådans ansikte, fastsatt.

Skruva gångjärnen på alla skåpdörrar och ta bort dessa dörrar också.

Ta lite grovt sandpapper.

Lätt sanda ansiktet på dina fåfängdsdörrar och lådor för att skruva upp laminatet lite. Detta kommer att bidra till att limet klibbar bättre.

Torka av alla ytor efter slipning.

Förbered din tunga flytande nagelslim genom att klippa av toppen och placera i en caulk pistol.

Identifiera det utskjutande mönstret eller layouten på dina befintliga dörr- och lådans ansikten.

Replikera det här mönstret, löst, när du applicerar dina Liquid Nails på den hårda sidan av MDF-kortet.

Vänd på och fäst ditt MDF-kort i lådans ansikte, var noga med att anpassa den helt hela vägen runt MDF-kortet. Om det finns mindre brister i dimensioneringen, överväg vinkeln som är minst synlig (t ex på botten), och låt den matcha bära större delen av skillnaden. Förhoppningsvis kommer dina MDF-snitt att vara nära perfekt.

Kläm MDF-kortet på lådans yta.

Torka bort eventuella överskott av flytande naglar som släpper ut. Du kommer att caulking sömmen, men du vill ha det så smidigt som möjligt till att börja med.

Fortsätt denna process på alla ansikten. Klämning är särskilt kritisk för alla ansikten limmade vertikalt. Du kommer att använda en brad spikare för att säkra MDF på ansikten lite, men jag hittade att hålla saker på plats och klämma ut eventuellt överflödigt lim i dessa första minuterna för att vara viktigt.

Efter att limet har ljust ställts upp under klämningen, är du redo att låsa MDF-brädet till lådan eller skåpdörren mer permanent med spikspikaren och 5/8 "spikarna. (Dessa är de kortaste bröstspikarna som finns tillgängliga.)

Testa spikaren ut på ett skrot stycke MDF för att ställa in kraften och djupet i spikningsmekanismen. När du har satt nagelstyrkan till din tillfredsställelse (du vill inte ha nageln över ytan på din MDF, men du vill inte att den är begravd djupt ner, antingen), börja spika MDF-fasaderna till lådorna och dörrarna .

Denna spik var lite på den djupa sidan och krävde en mindre tryckjustering. Var försiktig när du spikar MDF på dina dörrar och lådor, så följer du fotsteget på utskjutningsmönstret på din ursprungliga dörr och lådans ansikten - med andra ord, spik ner på samma ställen som du använde Liquid Nails. Detta säkerställer maximal anslutning.

Efter att dörren och lådans ansikten är limmade och spikas ner, är det dags att koka. Detta kommer att ge ett smidigt utseende till din fåfänga och få det att se ut som dörrar och lådor byggdes på det här sättet. All-purpose caulk är bra här.

Jag erkänner att jag är mindre än en caulkingexpert här, men den allmänna tanken är att köra en pärla av caulk ner i det utrymme som ska vara caulked.

Doppa fingret i vatten för att fukta det.

Lätt ut kanten av caulk med ditt fuktiga finger. Gör så få passerar ner en enda linje av caulk som möjligt.Undvik frestelsen att gå tillbaka och "fixa" områden när det är möjligt, eftersom det ofta gör att området ser värre ut när caulk blir manipulerad. Gör detta på alla fyra sidor av varje dörr och låda där MDF-brädet möter originalets ansikte.

Medan torkningen torkar kan du fylla spikhålen med spackel.

Fyll hålen och släpp ut den omgivande spacklen, om det finns något, för att minska behovet av slipning före priming och målning.

Låt caulk och spackle torka noggrant. (Det här är ett fall där jag ville "fixa" caulk, men jag insåg att om jag började röra med det skulle det äntligen se väldigt sämre ut.)

När caulk och spackle är helt torra, är det dags att pröva. Jag ber om ursäkt för att en läsbar grundkanna inte kan förekomma; Detta visar dock hur mycket denna primer används här. Det är Zinssers Bullseye 1-2-3 vattenbaserade primer (blå etikett), och det är en fantastisk primer för användning på laminatmöbler.

Börja priming dina bitar. Jag rekommenderar att du gör de vinklade och icke-platta kanterna först.

När sidorna och kanterna är primerade, använd en skumrulle speciellt utformad för dörrar och skåp för att täcka MDF-ytorna med primer. Stryk inte bara lådorna och dörrarna som du just har mött, men också hela fåfänglighetens yttre ytor.

Efter att primeren har applicerats och torkats är det en bra idé att göra en snabb slipning för att smidiga eventuella brister. Detta är särskilt viktigt eftersom du bara har primerat din första kappa, och några stötar och droppar vid denna tidpunkt kommer bara att byggas på när du lägger till flera lager av primer och färg. Ta lite fin sandpapper (rekommendera 220-grit).

Lätt sanda alla primerade ytor. Torka ner dem och lägg sedan på en andra päls. Du kan bli frestad att hoppa över det här steget, men gör det inte. Denna andra kappa är särskilt viktig för laminatstycken, eftersom primern ger den kritiska färg-till-laminatbindningen.

MoreINSPIRATION
 • Chic New Yorker Badrum fåfänga
 • Vänd ett gammalt arkivskåp till en praktisk lagringsenhet för garaget
 • 5 tips för att organisera din fåfänga

Efter dina dörrar, lådor och fåfänga utvändigt har alla varit primed, det är dags att måla. I det här exemplet används satinfärg, färg av hög kvalitet, tonad till Farrow & Ball's Strong White.

Efter mönstret för applicering av primer vill du måla kanterna och åsarna först.

Penselsträngar är svåra att undvika på ett superlatt lådans ansikte.

Det är därför en skumrulle är idealisk för en jämn, sömlös finish. Rulla överallt du kan för att undvika penselsträckor.

När du börjar måla fåfänga själv, är ett tips att börja vid den längsta baksidan och måla framåt. Detta minskar möjligheten att luta sig över din våta målade yta för att nå en punkt längre tillbaka.

En annan grundmålningstips, när man målar möbler med åsar och vinklar, är att välja storleken på pensel som passar de flesta ytor du ska måla. En borste som är för bred för sidorna av ett lådans ansikte leder till exempel till överflödig färg som kommer att droppa eller springa.

Ett bättre alternativ är att, när det är möjligt, välja en borste som nära matchar den färgbara ytan. Detta håller det mesta av färgen på ytan som ska målas och resulterar därigenom i en effektivare målarmetod.

Använd skumrullen på vanityssidor samt dörr- och lådans ansikten för det smidigare lackbelägget möjligt.

Efter att ha målat en sektion, gå tillbaka om några minuter och kontrollera efter droppar. Dessa är enklaste och mest effektiva att bli av med inom fem minuter, medan de fortfarande är våta. Torka bort dem med spetsen på din pensel.

Låt din färg torka. Försiktigt sand med fint sandpapper. Applicera en eller två extra lager, låt dem torka ordentligt och slipa mellan varje lager. Det ser bra ut, trevligt och friskt.

När din färg är torr är det dags att installera din nya och förbättrade maskinvara. Dessa T-knoppar från Anthropologie har den perfekta blandningen av vintage charm och modern enkelhet för detta badrums stil. Se till att, när du väljer dina knoppar, att trådstolparna är tillräckligt långa för att gå igenom din tillagda MDF-fasad.

Hitta den borr som passar bäst i knopparnas trådar. Jag gör detta genom att hålla upp både trådarna och borren och titta på dem från botten och titta bara på cirkelstorlekarna för att jämföra.

Nedan följer ett exempel på hur man inte borrar ett hål genom MDF, även om många människor gör det på detta sätt utan att veta något bättre. (Oroa dig inte, jag kommer snart att ge dig den enkla lösningen på den här stackars metodiken. Du kommer att bli förvånad över skillnaden som en enkel strategi gör.) Med den här metoden kommer du att ställa upp din dörr eller låda som ska borras med kanten på en stabil yta, som ett bord, så att borrhålet ligger precis utanför bordet.

Håll din borr vinkelrätt, borra rakt genom det befintliga hålet, in i och genom din MDF. Målet är att skapa ett hål i exakt mitt i ditt MDF-ansikte, med hjälp av det gamla mitthålet som din guide.

När du viker din lådor eller dörr över kommer du dock troligen att se en orolig syn. Ett flisat, skalande eller annat skadat borrhål kan hälsa dig. Detta är ett problem, efter att du har arbetat så hårt för att skapa ett jämnt, platt ansikte. MDF är särskilt benägen att chunking ut så här vid borrning.

Strategin för att borra rena hål är varje gång som följer: Samla en gammal bräda som du inte har något emot att få borra hål i. Lägg den på ytan du använder för att stödja din dörr / låda under borrningen (t.ex. bord ).

Placera biten som ska borras upp och ned ovanpå den gamla brädan. I det här fallet har jag lagt skåpdörren på den gamla brädan för att förbereda mig för att borra i bara topphålet. Se till att hålet som borras är över luften, inte ovanför själva bordsytan.

Återigen, genom att använda det befintliga hårdhålet (-hålen) som din guide, borra rakt igenom hålet, genom MDF, och bara in i den gamla styrelsen. Medan du borrar, vill du hålla den gamla styrelsen tätt mot skåpets ansikte, så det finns inget utrymme mellan dem. Låtsas att de bara är en bit.

När du tar bort borren och vänd upp din skåpdörr ser du att borrhålet är rent och perfekt. Detta berodde på att, när borren trycktes genom MDF, hade MDF som omringade borren ingenstans att "gå" eftersom den gamla styrelsen var där och tryckte tillbaka. Denna metod fungerar varje gång för ett rent borrat hål på både bak och främre ändar.

Skruva fast din nya maskinvara i de borrade hålen.

Fäst muttern på trådarna på insidan av lådan och dra åt den.

Det är trevligt när knopparna du älskar är en perfekt passform för de nya lådans ansikten. Men vad sägs om när de inte är?

Om dina knoppgänga inlägg är för korta för de nya, tjockare lådans ansikten, så gör du vad du gör.

Fäst en stor spadebit på din borr. (Obs: Dessa bilder visar en 5/8 "spadebit, men jag rekommenderar att du går större, till en 1" om möjligt.)

Dessa bilder är en fågelperspektiv på lådans framsida, där brunpartiet är insidan av lådan och den vita är lådans ansikte. Utan borrning håll spadebiten upp till lådans ansikte (från insidan av lådan) för att se hur djupt du behöver borra. Den här lådan hade två stycken spånskiva före det ursprungliga lådans ansikte, så det var extremt tjockt. Jag visste att jag behövde gå igenom dessa två spånskivor med spadbiten, men inte in i det ursprungliga ansiktet.

Håll borrningen vinkelrätt mot lådans framsida, och använd det ursprungliga maskinhålet som en guide, borra ett stort (förhoppningsvis 1 ") hål genom de nödvändiga brädorna. Tanken här är att göra ett tillräckligt stort hål från insidan så att du kan fästa knoppens mutter mot trådarna från insidan av det stora hålet.

Växla tillbaka till din vanliga bitborrning, och använd det ursprungliga hålet eftersom din guide fortfarande borrar genom det nya MDF-ansiktet. Glöm inte att trycka på din gamla bräda uppåt mot lådans ansikte som du gör så att du får ett rent borrhål framför!

Med tanke på de obekväma vinklarna som krävs för att borra allt vinkelrätt och rakt i det här fallet medan du håller en gammal styrelse på plats, är jag nöjd med det här borrade hålets renhet.

Börja tråden i din knopp. Håll mutteren på plats i ditt nyborrade, större hål med några nålstänger. Stram allt efter behov.

Byt ut din fåfängds låda och skåp, inklusive din nu-kan-live-utan DIY-lådor arrangörer.

Ta ett steg tillbaka. Wow. Titta på skillnaden!

Kom ihåg hur det såg ut förut?

Din fåfänga hade noll till liten personlighet, pizzazz eller popfaktor.

Nu, tack vare ett litet armbågsfett och några enkla känslor, det ser ut som en miljon dollar. En anpassad bit som matchar ditt badrums stil felfritt.

En liten guld hårdvara går långt.

grattis! Vi hoppas att du njuter av din "nya" chic och anpassade badrum fåfänga.