Bygga ditt hem: Hur man hanterar förväntningar (och håll dig Sane)

Bygga ditt hem: Hur man hanterar förväntningar (och håll dig Sane)
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du har valt din byggare och valt den perfekta planlösningen, men ditt arbete som köpare har bara börjat. Visst, att välja din plan var den roliga delen, men bygga ditt hem kräver mer inmatning än att välja färgfärger. Din byggare ser till dig som vägledning, och du kommer att lita på din byggare för att hålla processen igång. Snags kommer att hända, men om du har ställt realistiska förväntningar från början har du en bättre upplevelse.

Att veta hur man kommunicerar med din byggmästare och förstår din roll som köpare är det bästa sättet att hålla sig sant medan du bygger ditt hem. Genom att lägga grunden före tid, kan du se till att din bygga stannar på rätt spår.

Framgången av din byggnad beror på dina förväntningar. Bild: Kroiss Development

Fokusera på kontraktet

Innan du bryter marken kommer din byggare att presentera dig med ett kontrakt. Skriv inte på den prickade linjen tills du (och din agent, om du har en) har gått igenom den med en fin tandad kam. Ditt kontrakt innehåller allt från datum till garantier för avbokningsregler. Din byggmästare vill planera framöver för eventuella händelser, och kontraktet kommer att återspegla år av att arbeta med köpare och ta itu med sina farhågor. Ta dig tid att läsa den och klargöra vad du inte förstår eller inte är bekväm med.

Att estalisera en tidslinje som är tidigt i färd med att bygga ditt hem gör livet enklare på vägen. Bild: JPM Construction

Diskutera tidslinjen för att bygga ditt hem

När du har ett handtag på kontraktet är det dags att prata tidslinjer. Medan ditt hem byggs, kommer du själv att vara otroligt aktiv. Från att sälja ditt nuvarande hem för att ringa rörliga företag måste du planera framåt. Även om det är nästan omöjligt att få fasta datum för varje steg i att bygga ditt hem, kan en allmän tidslinje hjälpa dig att vara förberedd. Din byggmästare bör gärna ge dig en uppfattning om vad som händer när det händer och när du kan flytta in i ditt nya hem. Att få en strukturerad tidslinje kan hjälpa dig att känna dig mer självsäker i dina nästa steg som köpare och husägare.

Är du osäker på något? Be din byggmästare att förklara. Bild: JPM Construction

Fråga frågor

Du är inte homebuilding expert; det är din byggmästares jobb. Tveka inte att ställa frågor och främja öppen och ärlig kommunikation under hela processen. Att ställa in förväntningar på bättre kommunikation innan du bygger ditt hem gör att byggaren vet att du vill ha öppenhet och ärlighet varje steg på vägen. Ställ frågor för att förstå din roll och vad din byggmästare behöver från dig. Ge din byggare samma fördel.

Håll dig framåt i kurvan genom att fråga din byggmästare för en att göra-lista. Bild: Kroiss Development

Kompilera en att göra-lista

Din byggare kan ta hand om detaljerna, men det betyder inte att du är helt ur kroken. För att hålla byggnaden på rätt spår, fråga din byggmästare för en att göra-lista som du kan börja som ägare. Det kan innehålla enkla steg som att skriva kontrakt, välja färdigställningar och arbeta på alla ägare DIY-projekt i hemmet. Oavsett huruvida det är att köpa egna bänkskivor eller få din finansiering på plats, ger en att-göra-lista en klar uppfattning om vad din byggare förväntar sig av dig.

Din designingång kan spåra en välplanerad byggnad. Bild: Keswick Homes

Effektivisera din design

Att arbeta med en designer är en av de mest spännande delarna av din byggnad. Det kan också vara en av de största vägen för att få processen igång. Att förändra ditt sinne på ett litet designelement kan orsaka en kedjereaktion som kräver omkonstruktioner och ytterligare fördröjningar. Genom att komma fram till dina designutnämningar förberedda kan du effektivisera processen. Arbeta med din designer för att komma med ändringar och lösningar som fungerar för dig, men försök att hålla processen till ett par möten. Lita på din designer och du kommer att älska den färdiga produkten.

Håll igång listor över möten och viktiga beslut. Bild: Winsome Construction

Dokument allt

Även om du litar på din byggmästare är det en bra idé att hålla alla dina möten och avtal väl dokumenterade. Design och byggprocessen består av många komplicerade steg, så det är lätt att glömma en förändring eller missa en tidigare överenskommelse. Att hålla dokument och skriva ner avtal ger en snabb lösning på avvikelser. Det behöver inte vara komplicerat: Använd bara telefonen för att fånga bilder av ändringar och kontrakt och du kommer att få dem till hands för framtida diskussioner.

Det finns ingen sådan sak som en perfekt byggnad, men att hantera förväntningar att börja kan göra en mer positiv upplevelse när du bygger ditt hem. Kommunicera med din byggare håller processen igång. Som ägare har du en stor roll att spela; ärlighet och öppenhet kommer att gå långt för en bättre byggnad.

Har du erfarenhet av att bygga ditt hem? Vilka tips kan du lägga till?

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: