Utforska världen av gröna tak och underjordiska hem

Utforska världen av gröna tak och underjordiska hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

De strategier som arkitekterna använder för att göra byggnaderna bättre att interagera med sina naturliga miljöer, särskilt på avlägsna platser omgivna av naturen, är olika och komplexa. Det finns två gemensamma tillvägagångssätt som vi inte kan få nog av. En är att ha strukturen begravd till platsen, i vilket fall det skulle bli ett slags underjordiskt hem. Den andra är att ge huset ett grönt tak.

Underjordiska byggnader

The Great Wall of WA

Beläget i nordvästra Australien och designad av Luigi Rosseli Architects, är denna struktur en samling av 12 bostäder som delar en ramad jordfasad och är alla halvbegravda till platsen. Denna byggstrategi användes som ett sätt att reglera temperaturen och för att hålla hemmet coolt.

WA-muren är 230 meter lång och följer en sanddyns linje. Den är gjord av järnrik sandig lera på platsen som kombineras med grus och stenar från en närliggande flod. Inredningen skapades av Sarah Foletta och använder färger och texturer som efterliknar det omgivande landskapet, och betonar vidare kopplingen mellan bostaden och deras läge.

Casa Jura i Frankrike

Designat som ett lugnt tillflyktsort på franska landsbygden var Casa Jura ett projekt av JDS Architects som förutsåg det som en skulpturell och sinuous struktur som blir en med platsen. Byggnaden är nästan helt dold i en sluttning, så att den kan omfamna omgivningen till fullo.

Denna strategi gör det också möjligt för huset att minimera dess påverkan på webbplatsen. Arkitekterna måste göra tre nedskärningar på platsen. Två hade rollen för att skapa plats för de fullhöjda glasade fasaderna, medan den tredje skapade ett planerat grönt tak. Den fulla höjden av glasväggar öppnar huset mot utsikten samtidigt som det medför naturligt ljus.

Villa Topoject i Sydkorea

Den lilla dalen där detta spännande hus ligger sluttningar uppåt och arkitekterna på OCH bestämde sig för att utnyttja det istället för att arbeta kring frågan. Som ett resultat glider detta hem i Sydkorea under sluttningen där det bildar en serie privata utrymmen.

Huset var utformat för ett par som ville njuta av landsbygden medan de behöll sin anslutning till staden. Denna design gör det möjligt för dem att ta sig i skönheten i omgivningen och att hålla kontakten med landet samtidigt som man kan observera naturen och beundra utsikten. Ett grönt tak gör att strukturen gradvis kan bli en del av platsen.

Joan Maragall bibliotek i Spanien

När man mötte utmaningen att skapa en ny biblioteksbyggnad på detta område i Barcelona, ​​beslutade BCQ Arquitectura att det bästa alternativet var att bygga den nya strukturen under den gamla trädgården som fanns där. På så sätt skulle byggnaden och trädgården alla ha sin egen unika karaktär men skulle också dela någonting gemensamt.

Resultatet var en modern bibliotek byggd in under Florens Villa. Den har ett grönt tak som ligger på samma nivå som trädgården. Interiören är enkel och upplyst tack vare glasfasaderna mot gatan. Väggarna är täckta med lera kakel, en påminnelse om byggnadens halv begravda natur.

Biesbosch Museum Island

Från upp i luften är detta en struktur som knappt kan märkas. Det beror på att det är begravt till webbplatsen. Detta är Biesbosch Museum Island i Nederländerna. Den designades av Studio Marco Vermeulen 2015 som en del av ett renoveringsprojekt som tog åtta månader.

Museet var helt omformat och utvidgades också. Både de gamla och de nya delarna av museet är täckta med ett grönt tak av gräs och örter. Detta ger museet ett skulpturellt och organiskt utseende som gör det till en naturlig del av landskapet.

Hajdo Hus i Rumänien

Hajdo House dominerar landskapet med sin enkla och innovativa design. Det ligger i Odorheiu Secuiesc, i Rumänien och det var ett projekt av BLIPSZ och Atelier F.K.M. Byggnaden omfattar höjden som den står på, omsluta sig sömlöst i landet och bli en del av det.

Huset är inriktat mot söder för att dra nytta av utsikten och villkoren på platsen. De interna utrymmena är organiserade enligt kriterier som landets topografi och optimal orientering. Det gröna taket är vinklat och bildar en användbar ramp som når marknivå på baksidan.

Los Angeles Museum of the Holocaust

Det nya Los Angeles-museet för förintelsen eller LAMOTH designades av Belzberg Architects och ligger inom en offentlig park. Huvudfokuset på designen var att integrera byggnaden i landskapet. Den valda strategin var att få den inbyggd i marken och att låta landskapet fortsätta över taket.

Parkvägarna ansluter museet till parken och morph in i byggnaden som bildar släta mönster. Kombinationen av betong och vegetation och den kontrast som härrörde fortsatte hela tiden och användes av arkitekterna för att skapa en distinkt fasad.

The Edgeland Residence

Edgeland Residence, designad av Bercy Chen Studio, sitter på en liten plats vid stranden av floden Colorado. Dess design är modern och hållbar, inspirerad av grophus. Den byggdes in i platsen och indelades i två separata paviljonger med vinklade gröna tak. En väg skär genom det centrala boendet, vilket gör skillnaden mellan dessa områden mer synlig.

Genom att organisera huset i två paviljonger lyckades arkitekterna skilja de offentliga utrymmena från den privata sovande zonen. För att gå från ett område till det andra måste man gå ut, det är en avsiktlig detalj som är utformad för att uppmärksamma naturen.

Hållbart hem i Kalifornien

De strategiskt placerade dörrarna och fönstren är de enda element som tillåter det här moderna hemmet att kika ut från under marken. Arkitekt Mickey Muennig lyckades göra det perfekt att blanda in i omgivningen genom att integrera det i platsen och ge det ett grönt tak.

Det gröna taket har också en andra roll: att isolera byggnaden och minska energiförbrukningen. Om vi ​​lägger till det faktum att huset använder solenergi så blir det klart att detta verkligen är en av de mest imponerande och miljövänliga bostäderna du kan drömma om.

Grön takkonstruktioner

Prefabricerat modulärt hem

Green Magic Homes har kommit fram till en lösning som gör det möjligt för husägare att ha grön takhus utan att behöva hantera vattenskador. Detta är ett hus som kan byggas om 3 dagar. Det beror på att det är en prefabricerad hemgjord med välvda paneler som enkelt kan förenas.

Sedan, när konstruktionen är klar, är allt som är kvar att täcka huset i ett tunt lager av jord. Detta skikt måste vara tillräckligt tjockt för att plantera gräs, mos eller små växter på den. Eftersom de prefabricerade modulerna som huset är gjord av är förstärkt polymer, gör det att de kan vara vattentäta, slitstarka och lätta, så lätt att arbeta med.

Casa Magayon i Costa Rica

Kompletterades 2015, Casa Magayon är ett modernt bostadsområde på 1290 kvadratmeter på Papagayo halvön, i Costa Rica. Det var ett projekt av SARCO Architects och utformades för att följa den naturliga formen på webbplatsen och integreras integrerat i omgivningen. Utsidan av huset har glasytor och gråstensmurar. Polerade betonggolv kopplar inuti och yttre utrymmen.

MoreINSPIRATION
  • Modern Semi-Underground Homes som blir en med marken
  • 10 spektakulära underjordiska hem runt om i världen
  • Norge Gröna tak

Det gröna taket är en avgörande funktion för projektet. Det låter huset blandas och bli en naturlig del av omgivningen. När man ser ovanifrån är bilden harmonisk. Dessutom leder de expansiva fullhöjdsfönstren och glasväggarna all denna skönhet inuti bostaden.

Semesterhus på Island

Det vackra gröna landskapet i Island gör det här området av världen en drömplats för semester och fritidshus. Detta speciella hus byggdes som en del av en tävling 2012. Det var designad av PK Arkitekter som bestämde sig för att använda kvarvarande jord från utgrävningen på platsen för att skapa ett skal runt stugan.

Detta naturliga skal gör att byggnaden kan försvinna till platsen. Den andra stora funktionen som har en liknande roll är det gröna taket. Dessa två element kombinerar hjälpa stugan att blanda in. Laget lade också till en rad andra gröna funktioner som var avsedda att göra strukturen så trevlig som möjligt från alla perspektiv.

Villa K i Tyskland

Villa K är belägen i Thüringen, Tyskland och designades av Paul de Ruiter Architects i 2014. Korten var att komma fram till en design för ett hållbart bostad som skulle diskret integrera sig i den naturliga miljön. Arkitektens skapelse är ett enkelt och samtidigt innovativt hus byggt endast av glas, stål och betong.

Glasfasaden avgränsar vardagsrummen, öppnar dessa utrymmen till utsikten utan att bli avbruten av någonting. Det sociala området är omgivet av en U-formad terrass som skär en uteplats och en pool, både delvis inomhus. Det gröna taket är huvudelementet som hjälper strukturen att ansluta till platsen och omgivningen.

Gemenskapscentrum i Kina

Ett grönt tak är en lämplig designfunktion för privata hem, vilket ger dem ett unikt utseende. Det är dock också tillämpligt på andra typer av projekt, till exempel detta gemenskapscentrum i Kina. Projektet utvecklades av Vector Architects som ville undvika att ruinera platsen och landskapet med denna massiva struktur.

Som ett resultat var hela byggnaden täckt med ett grönt tak. Dessutom finns det gröna växter och vinodlade väggar i hela byggnaden, och deras roll är också att jämna övergången och kölden i betongen. Projektet använde lokalt framställda material och innehåller ett system för regnvattenuppsamling samt passiv ventilation och permeabel trottoar.

Casa LLP i Spanien

Stora fönsterfönster ger detta hus möjlighet att fånga den vidsträckta utsikten över Collserola-bergen, medan materialvalet hela tiden låter det anslutas till dess närmaste omgivning. Detta är ett timmerklädda hus beläget nära Barcelona som designades av Alventosa Morell Arquitectes.

Det höjdes över sluttningen och två kvarhållande väggar byggdes på sluttande plats för att stödja trädelen. Däck uteplatsen och balkongen sträcker sig i fortsättningen av vardagsrummen. En rampad observationsdäck var utformad med clerestory fönster. Detta utrymme finns på det gröna taket och är den perfekta platsen för att beundra omgivningen.

Jordbruksskola i Vietnam

På grund av den snabba urbaniseringen står Vietnam inför ett kontinuerligt minskande antal grönområden och detta medför problem i fråga om institutioner som är avsedda för barn, till exempel sådana barnhem. Den geniala lösningen som Vo Trong Nghia Architects hade för detta problem var att ge Farming Kindergarten ett kontinuerligt grönt tak som skulle användas som en stor lekplats för barnen och som jordbruksareal.

Detta gröna tak omger tre gårdar och låter dem användas som enskilda lekplatser.En experimentell grönsaks trädgård skapades på toppen, mäter 200 kvadratmeter och har ett pedagogiskt syfte.

Huset för träd

Samma arkitekter försökte också ta itu med det problemet, men House for Trees-projektet. Projektet visar fem betonglådor som liknar gigantiska krukor eller planteringar. De fungerar som moderna hem och har ett tjockt lager jord på toppen som kan rymma ett träd.

Dessa strukturer fungerar också som stormvattenbassänger som minskar risken för översvämningar i staden. Alla fem är placerade för att bilda en central innergård med trädgårdar däremellan och finns i Tan Binh, ett tätbefolkat distrikt i Vietnam. Stora glasdörrar och fönster öppnar sig för dessa trädgårdar medan de andra sidorna är stängda för ökad integritet och säkerhet.

Tangga House i Singapore

Guz Architects blev ombedd 2007 att komma med en design för ett modernt arkitekturhus som skulle vara en tolkning av klassikerna. Strukturen är organiserad kring en central innergård och har en dubbelhöjdtrappa och entréområde i kärnan i sin design. Den L-formade planen avslöjar en rad öppna utrymmen och utsikt över de gröna zonerna.

Huset är täckt av takterrasser som tillåter naturen att bli en del av varje del av strukturen. Takområdet skapar en serie inomhus- och utomhusutrymmen som erbjuder tillgång till trädgårdarna och poolen som omger huset.

Viborgs Stadshus i Danmark

Det nya rådhuset i Viborg, Danmark ligger i utkanten av staden, i ett tidigare militärområde. Designen skapades av Henning Larsen Architects och byggandet slutfördes 2011. Byggnaden har ett skulpturalt utseende och dess vita fasader sticker ut från den gröna parken som omger den.

Det gröna taket täcker hela byggnaden så att det kan interagera med landskapet. Solpaneler installerades på taket i vissa områden och bidrog till dess hållbara natur. Kontrasten mellan det gröna taket och den vita byggnaden är symboliskt för sambandet mellan konstruktionen och platsen.

Hus med gröna skal

The Wave House i Frankrike

Wave House är ett av de 63 experimentella bostäderna som byggdes nära Reims, i Frankrike. Den här designades av arkitekten Patrick Nadeau och har ett halvcylindriskt skal. Det här skalets roll är att isolera huset. Den slutar i en rimmad plattform och omvandlas till en stor bänk.

Huset är av trä och har en konkret grund. Ytterväggarna är polykarbonat. Skalet liknar ett grönt tak och utformades i samarbete med landskapsdesignföretaget Ecovegetal. Den använder speciella örter och gräs som kan anpassa sig till hårda klimat och som kräver minimal underhåll.

Jewel Box Villa i Schweiz

Vid utformningen av Jewel Box Villa måste arkitekterna vid designparadigmer följa de lokala energieffektivitetsstandarderna och kraven. Huset är beläget i Schweiz och uppfyller alla energi- och miljöcertifieringsstandarder genom att använda både passiva och aktiva energikällor och inkorporerar ett grönt skal och tak.

Detta skal absorberar det mesta av värmen under topptimmarna. Den västra fasaden är å andra sidan transparent och låter det naturliga ljuset aktivera en kylfläns. Denna intressanta designmetod baserad på kontraster ger boendeens integritet samtidigt som de ger dem tillräcklig ljus och vacker utsikt.

Garden Studio i Amsterdam

Arkitekterna på CC-Studio mötte ett stort problem när de startade projektet i Amsterdam, Nederländerna. De uppmanades att lägga till mer utrymme till befintliga familjehem utan att ockupera trädgårdsutrymmet. Klienterna ville behålla så mycket av det gröna utrymmet som möjligt. Lösningen hittade av laget var att bygga om de befintliga trädgårdarna och ansluta dem.

De gav den omdesignade strukturen en speglad fasad och de bestämde sig också för att göra den till en verklig del av trädgården genom att täcka den med sedum. Detta gjorde det också möjligt för dem att gömma byggnadens skarpa, boxliknande design och att även filtrera ljuset som erbjuder skydd mot direkt solljus.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: