Brick Bungalow i Kanada Blir Modern "Flipped House"

Brick Bungalow i Kanada Blir Modern "Flipped House"
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Flipped House är en två våningar bostad med en modern, nyckelfärdig design belägen i ett grannskap dominerad av mer traditionell arkitektur. Teamet på Atelier RZLBD renoverade en befintlig tegelbungalow i Ontario, Kanada, och lade till en andra nivå i strukturen.

Projektet får sitt namn från sin okonventionella "vända" layout. Medan en typisk bostad håller alla offentligt vända utrymmen begränsade till dess huvudvåning, med privata områden som sovrum som sitter på övervåningen, Flipped House delar sina offentliga och privata zoner på vardera sidan av ett vertikalt plan.

Till följd av detta ligger hemmet, köket, matsalen och vardagsrummen på sin gata mot nordöstra sidan, medan husets tre sovrum spänner över båda nivåerna av byggnadens avskilda sydvästra ände.

Inuti, knutna cedertallar omger det länkade köket och matsalen, som sätter in sidoväggarna och taket ovanför för att skapa en känsla av värme och storhet. Det länkade köket och matsalen i första våningen är dubbelhöjd, vilket ger en dramatisk effekt när man går in i huset.

På övervåningen fortsätter ett flexibelt familjerum till en liten träplattform byggd ovanpå det befintliga garaget. I andra änden finns ett luftigt hemmakontor som erbjuder skrivbordsutrymme för två. Information tillhandahållen av Atelier RZLBD; arkitektonisk fotografi med tillstånd av Borzu Talaie.