Nervös om att köpa möbler på nätet? Följ dessa 4 tips för att göra en bättre inköp

Nervös om att köpa möbler på nätet? Följ dessa 4 tips för att göra en bättre inköp
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tänker du köpa möbler på nätet? Läs våra tips först för att få de bästa resultaten. Bild: Blå Ocean Design

Online shopping är ett utmärkt verktyg för inredning av ett hem. Men många av oss skriver bort idén att köpa möbler på nätet eftersom det verkar för riskabelt. Hur kan du berätta om vad du ser faktiskt är vad du får? Hur vet du att biten kommer att fungera i ditt hem om du inte har haft chansen att se den först?

Om du någonsin har ställt frågor till dig själv, är det här inlägget för dig. I ett försök att vägleda dig genom denna process har vi tagit friheten att samla våra fyra bästa tips för att köpa möbler online. Läs dem noggrant för nästa gång du är redo att byta upp dina interiörer. Med vår hjälp satsar vi på att du ska känna dig trygg nog att lägga till nätbutiker till din repertoar.

Mät en gång, gör sedan igen. Bild: Estes / Twombly Architects Inc.

Mät allt mer än en gång

Mätning är den viktigaste delen av att köpa möbler, period. Det är ännu viktigare när du köper online. Eftersom du inte kommer att kunna gå in i en murbruk och se med egna ögon hur det ska passa in i ditt utrymme, måste du se till att dina mätförmåga är solida.

När du har en vara som du vill köpa, läs över produktlistan för att hitta dimensionerna. (Om du inte kan hitta dimensionerna, köp inte den där.) Använd sedan uppmätt målarens tejp eller sträng för att skapa en layout av hur det ser ut i ditt hem. Om dina möbler expanderar på något sätt - som en vilstol eller ett utdragbart matbord - se till att du tar reda på den största versionen. Därefter dubbelkontrollerar ditt arbete.

Tänk på att detta inte är den enda mätningen du måste redovisa. Om dina möbler kommer till dig redan monterad måste du mäta alla relevanta dörröppningar och trappor för att du verkligen kan få den till var den ska gå.

Läs recensioner för att få en känsla av kundnöjdhet. Bild: Gradient Architecture PLLC

Läs recensioner från andra köpare

Produktförteckningar ska låta gratis. Därför är det inte ovanligt för en möbel att låta exakt som vad du har hoppats på vid första anblicken. Ofta berättar recensioner dock en lite annorlunda berättelse. Det är där andra kunder ofta blir riktiga om sin erfarenhet av produkten.

När du köper online, är dessa recensioner nyckeln till din framgång. Fokusera din shopping på saker som har massor av tillgängliga recensioner och läs dem noggrant. Vanligtvis börjar du upptäcka ett tema om vissa detaljer som nämns av flera kunder. Väg dessa kommentarer i ditt beslut, eftersom de troligen kommer att återspegla din erfarenhet.

Tänk på att varje produkt är skyldig att ha några dåliga recensioner, särskilt om det har ett stort antal kommentarer. En dålig recension betyder inte nödvändigtvis att du inte ska köpa produkten, men den bör vara avgörande för ditt beslut. Var noga med hur många procent av dåliga recensioner som är överlagda och hur klagarna säger att säljaren hanterade deras problem. Med det sagt, om en granskning inte sitter rätt med dig, är det förmodligen bäst att utforska andra produkter.

Försök hitta ett kundfoto av objektet för att se hur det ser ut i en naturlig miljö. Bild: Stuga Hem Företag

Försök att se den riktiga saken

Online produktbilder är svåra att döma. Ja, det kan vara tekniskt det som möbelset ser ut, men det visas också i allra bästa ljus och med den allra bästa placeringen för att uppmuntra dig att köpa. Ofta, när du får hem, kan vissa detaljer - särskilt färg och textur - vara väldigt annorlunda än i bilden.

Det är därför vi rekommenderar att du tittar på den riktiga saken innan du köper, om möjligt. Om du tar en resa till en butik för att se den personligen är det möjligt att göra det, är det din bästa satsning. Om inte, försök be om ett tygprov. Många företag skickar en till dig för att se till att du är nöjd med det sätt som tyget ser ut.

Slutligen, om en prövning inte är ett alternativ, kan du alltid göra en bildsökning efter konsumentbilder av produkten. Medan vissa detaljer fortfarande ändras något av din datorskärm, kommer de att visa dig en annan version av hur biten kommer att se ut när du har möblerat ditt hem med det.

En fungerande avkastningspolitik är nyckeln. Bild: Cherith Craft Interiors

Kolla returpolitiken

Ingen vill gå in i ett köp men de kan sluta skicka tillbaka det. Det är dock ofta oundvikligt med inköp på nätet. Ibland räcker inte din bästa bedömning, och möblerna fungerar inte bara i ditt hem så som du trodde det skulle. Att kontrollera avkastningspolicyen i förväg ger dig försäkran om att du har en reservplan om sakerna inte går.

Här är några saker att se upp för:

  • Accepterar de avkastningen alls?
  • Finns det en tidsgräns för sin återvändande politik?
  • Måste returartiklar finnas i originalförpackningen?
  • Finns det några avgifter för att returnera ett föremål?
  • Vad är återgångsprocessen som? Vad ska du göra för att returnera objektet?
  • Vad är deras omgångstid för återbetalning? När kan du räkna med att få pengarna tillbaka?

I slutändan är det ett personligt beslut om huruvida en återvändande politik är tillfredsställande för dig. Bara du kan berätta om du är villig att ta risken.Men eftersom möbler tenderar att vara ett dyrt föremål, rekommenderar vi att du håller fast vid butiker som tillåter avkastning så att du kan skydda din investering.

Använd dessa tips när du köper möbler online för att göra din investering till en framgång. Bild: Amy Carman Design

Att köpa möbler på nätet behöver inte känna att du tar en stor satsning. Du måste bara vara smart om din urvalsprocess. Med det i åtanke har vi sammanställt en lista över våra bästa råd för att handla online. Håll dessa tips i åtanke för nästa gång du är redo att göra ett stort köp, och vi är säkra på att du kommer känna dig mycket säkrare om vad du tar hem.

Vad tycker du om att köpa möbler på nätet? Har du några tips att lägga till? Berätta allt om det i kommentarerna.