Köpguide: Hur man väljer rätt köksutrustning

Köpguide: Hur man väljer rätt köksutrustning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Din köksutrustning i ditt hem utgör en av de största investeringarna för din ficka, såväl som din tid, vilket motsvarar funktionaliteten för din livsstil i köket. Köpa köksredskap kan vara en skrämmande uppgift när du tittar på alla alternativ, från energibesparing, till avancerade designmodeller, till lågprismodeller, hur väljer du? Här är tips för att styra dig genom köpprocessen och för att hjälpa dig att känna dig informerad och trygg med dina köksbeslut.

  • kylskåp: Med någon apparat, innan du blir enamored med alla visselpipor och klockor om hur vackert det ser ut och alla prylar utvärderar din livsstil. Med kylskåp överväga hur många gånger du och din familj lagar och äter hemifrån. För större familjer kommer större kapacitetsenheter att vara nödvändiga, liksom förmågan att längre bevara mat. Högre ändmodeller som erbjuder dubbel kylning, dörrkontroll och energieffektivitet kan vara viktigare för dina familjer. Medan singlar eller de som inte lagar mat mycket kanske föredrar en snygg rostfritt stål eller inbyggd modell som ser fantastiskt ut, men behöver inte alla ackompanjemang. Också överväga om ditt hem skulle behöva separat vin kylskåp lagring, eller eventuellt kylskåp lådor för enkel åtkomst.

  • Ugnar / Ugnar: När du tänker på en ugn och spis, tänka på hur du lagar mat och om du är en nybörjare eller en erfaren kock. Ugnen eller ugnen du väljer kan ha stor inverkan på hur du lagar mat och huruvida den energi du använder för att värma dem är värt. Konvektion över konventionella ugnar tenderar att använda mer energi, men för expertkockar njuter de av jämn fördelning över värme och kan vanligtvis laga maten snabbare och med mer kontroll. För dem som är intresserade av att köpa en spis eller kokkärl finns det flera alternativ: induktion, gas eller el har alla sina fördelar och nackdelar. De flesta startkockar uppskattar elektricitet för den långsamma uppvärmningen, medan erfarna kockar föredrar induktion och slutligen gasugnar för snabb uppvärmning och förmåga att laga mat under exakta förhållanden.

  • Ventilationssystem: Ett område i ditt kök som glöms bort när du tänker på apparater är ventilationssystemet. Räckviddsutrymmen eller utdragssystem som är integrerade i bänkskivan eller kokplattan är bra för obegränsad utsikt över luften. Beroende på storleken på din spis / kokkärl och om du har en integrerad grill kan galler, brännare och andra värmeelement öka behovet av högre ventilationssystem. Forskning din begåvade apparat tillverkare för att se vilken typ av ventilationssystem rekommenderas för ditt kök.

  • Diskmaskin: På samma sätt som ditt kylskåp, kommer din familjs livsstil i stor utsträckning att diktera vilken typ av diskmaskin som är idealisk för ditt hem. Nedre ändmodeller tenderar att ha förenklade kontroller, medan mer utarbetade kommer att ha energieffektivitetskvaliteter, dolda kontroller och brusreduceringskvaliteter - speciellt användbara i småhus eller öppna planlösningar. Diskmaskinlådor finns också tillgängliga för mindre mängder servis och kan spara vattenanvändning när du inte har stora laster att rengöra.

Att välja köksutrustning för ditt hem borde vara en givande upplevelse, men också uppfylla din livsstil och estetik i ditt kök. Använd den här handlingshandboken innan du vågar välja apparater. Mäta också den tydliga öppningsbredden och höjden på ditt utrymme för de nya apparaterna. Det finns inget värre än att investera på nya apparater, för att de inte ska passa in i ditt kök!

Freshome läsare, har du några förslag att lägga till på denna köpguide?