Lugnande färger: Dekorerar med lugnande nyanser av Blå

Lugnande färger: Dekorerar med lugnande nyanser av Blå
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du har haft möjlighet att ligga på omkretsen av en vattenkälla i sommar, är jag nästan positiv att du har känt vattnets lugnande inflytande. Det här är inte heller i fantasin. Som den naturliga "färgen" (eller åtminstone utseendet) av vatten är färgen blå associerad med renhet och framkallar positiva fysiologiska svar, såsom komfort och fred. Att använda lugnande färger som blå i ditt hem tenderar att ge en atmosfär av lugn.

Tänk på att blått är förknippat med det intellektuella samt förtroendet, effektiviteten, stillheten, plikten, logiken, reflektionen och lugnet. Det kan också ha negativa sammanslutningar, men som förkärlek eller kyla. Det finns 19 sätt att integrera olika lugnande blå nyanser i ditt utrymme på ett underbart sätt, oavsett om det är subtilt eller uthålligt.

Ombre Blues.

De grå undertonerna i den här ombreblå samlingen har en omedelbar avslappnande estetik. Mimicking av en damms rippling, ytan på det här vackra sidobordet behöver ingen yttre utsmyckning eller rodnad, vilket gör att den blåa talar för sig själv i en djup design.

Stålblå.

Mala ut inredningen av inbyggda eller bokhyllor på ett subtilt sätt för att lugna utrymmet. Glashylsor är ett bra val i det här fallet, eftersom de håller den blå linjen sömlösa och släta.

Preussisk blå

Intressant, även om det inte förvånansvärt är studien efter studien, att den blåa är världens favoritfärg. Även om vissa toner kan läsa, visuellt, så kallt eller unemotional, erbjuder de flesta blå nyanser oss välkomna. Vilket bättre icke-verbalt meddelande kan du skicka med en enkel blått berörd platsinställning vid middagen?

Blågrå.

Det finns få kombinationer lika fina som mässing och blågrå, och det här köket med kampanjstilskåp är inget undantag. Varma överdimensionerade plattor på bakplattan håller väggarna enkla, vilket gör den blågrå stjärnan i denna show.

Marinblå

I USA är färgen blå associerad med auktoritet och förtroende. I klassiska stycken, till exempel den här träfodrade fåtöljet med tufted-läder, gör användningen av ett starkt marinblått ett utmärkt bidrag till en klassisk, nästan historisk känsla av möblerna.

Koboltblå

Koppla en djärv, livlig nyans av blått (som kobolt) med vit för en slående kombination. Särskilt när dessa yin och yangfärger sammanfogas i en geometrisk struktur, är effekten både slående och tilltalande. Detta är en underbart vänlig strategi för commons områden, som matbordet.

Isblå.

Kul estetik härstammar från användningen av (lämpligt namngivna) isblå i hemmet. Färgen är mjuk och blek men håller sin egen med sin estetiska temperatur. Koppla ihop eller omslut biten med mycket varma nyanser för att skapa ett fantastiskt och vilsam hörn.

Kornblå Blå

Kornblåblå har länge kopplats med stugor, lantlig inredning. Medan färgen är så söt som möjligt kan den hålla sig ganska lätt i en modern miljö. Par med blonda skogar för en lugnande, bekväm match.

Himmelsblå.

MoreINSPIRATION
  • Blå nyanser: Vanliga blåa färger och hur man använder dem i ditt hem
  • Blå - besatt av denna lugnande nyans!
  • Lugnande väggfärger (och varför vi älskar dem)

Himmelsblå används ofta i detaljhandeln eftersom det har visat sig framkalla en lugn och lugnande upplevelse för snabba surfande shoppare. Använd samma tankegång med himmelsblå i ditt hem för att utmana komfort, fritid och companionability, såsom på renfodrade skåpdörrar.

Midnattsblå.

Som sinnets färg är blå i sig lugnande samtidigt som den i starka former kan stimulera tydlig tanke. Sovrummet verkar vara ett perfekt ställe att införliva denna mentalt lugnande nyans som leder till tydlig kommunikation, tycker du inte? Särskilt i moody, sexiga nyanser som midnattblått.

Turkos.

Parade med vit och grått, turkos är uppfriskande rent, färgstarkt och harmoniskt i ett utrymme. Speciellt när de används i stora doser, som på ett golv, gör turkos hela rummet så att det är lugnt ... uppmuntrar besökare att vara bekväma i sin egen hud också.

Tenn blå

En sval tenn blå kontrasterar snyggt med ett mycket varmt utrymme, vilket skapar en övergripande hemlig och välkomnande atmosfär som uppmanar dig att komma in, sitta ner och stanna ett tag.

Ombre Blue

Inte en verklig färg, men det är fortfarande en fruktansvärt effektiv teknik när det gäller att införliva en lugnande färg på ett subtilt sätt. Ombre ser bra ut på en större yta, där en bit av fast färg kan vara något visuellt överfallande (vilket givetvis är allt annat än lugnande).

Puderblå.

Vissa toner av blekblå kan även omvandlas till vackra analoga färger när de används i samband med coola grå och vita. Den nästan vattna utseendet på den här dörren bakom den grå och vita sängens tuftade huvudgavel illustrerar detta vackert, med en estetisk effekt som både lugnar och inbjuder.

Federal Blue.

Klassisk och sofistikerad, federalblå har bara tillräckligt grått underton för att beakta respekt och senioritet samtidigt som man håller en tå i den "färgstarka" potten. Som ett överdimensionerat konststycke gör federalblått ett underbart, värdigt intryck, särskilt när det är parat med vita och trätoner.

Baby blå.

Babyblå (eller annan ljusare nyans av blå) är en vanlig färg att använda i ett sovrum, både för vetenskapliga och estetiska skäl. Medan rött stimulerar sinnena och höjer blodtrycket, har blå motsatt effekt och lugnar och lugnar sinnet. Det behöver inte räddas för barnbarns sovrum, men babyblå har bara en viktig plats i vuxna rums design.

Cerulean.

Förmodligen är en av de vackraste nyanser av färg en djupblågrön nyans, som cerulean. Färgen påminner oss, på en undermedveten och medveten nivå, av våta, kalla och lugna platser för reträtt. Varma trätoner gör en härlig, naturinspirerad kombination.

Indigo

Att ge lite oväntad ljushet med en naturligt mörkare nyans av blått, som indigo, är en oväntad och vacker designstrategi. Den visuella överraskningen gör det blå i den här inställningen blir stjärnfunktionen.

Akvamarin.

På grund av den mentala effekten som blå har på oss, snarare än den fysiska reaktionen av rött, kan vi använda det med självsäkerhet även i stora doser. Lättare, mjuk blues kommer till och med lugna sinnet och hjälpa koncentrationen, vilket är ett viktigt element i inställningar där bindning sker naturligt, till exempel vardagsrummet.