Hur Cap Pergola inlägg för livslängd och väderskydd

Hur Cap Pergola inlägg för livslängd och väderskydd
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Oavsett om du just har byggt en pergola eller ett staket eller har en befintlig trästruktur med utsatta stolper, kommer du sannolikt att överväga att kappa bort dem. Trä har en tendens att dela över tiden - speciellt en vertikal utsatt trävara, som en pergola-post. Solen slår ner på det exponerade träet (även om det är färgat och förseglat ordentligt), torkar ut och krymper träfibrerna, och sedan tränger något regn eller snö eller is eller annat väder in i träänden. Detta orsakar svullnad, vridning eller bara vanlig väderskada över tiden. Goda nyheter: Det finns ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att förhindra detta genom att kappa bort toppen av dina exponerade inlägg med plastpåsar.

Postkapslar finns i olika storlekar. Du vill mäta den sanna storleken på din stråle - i så fall mäter en 6 × 6 cedarstråle bara blyg på 5,5 "x5,5". Var uppmärksam på de inre måtten på ditt inlägg, särskilt om du beställer online.

Undersidan av locket ser något ut så här. Ganska okomplicerat.

Innan du gör något annat, placera locket på toppen av ditt pergola-inlägg. Om ditt inlägg är i höjd du vill ha det, och om locket passar perfekt, gissa vad? Du är klar. Grattis. Ingen limning eller skruvning krävs, så länge som locket är snyggt passande. Men om du vill trimma höjden på ditt pergola-brev, är det dags att mäta och markera höjden du vill ha.

Se till att det finns tillräckligt med utrymme på ditt kvarvarande pergola-brev att locket kan glida ner över det. Anslut nu dina märken med plana, linjära linjer över två sidor av din pergola-post - den sida du ska såga från, och den sida du ska titta på som du såg.

MoreINSPIRATION
  • Så här installerar du Pergola-inlägg
  • Hur väggmontera en Pergola Frame
  • Hur man bygger en modern pergola

Det är viktigt att du köper ett fram- och återgående sågklinga som är tillräckligt stort för att enkelt skära genom bredden på ditt pergola-inlägg. Kom ihåg att redogöra för bladets fram och tillbaka rörelse vid sågning; detta kommer att kräva några extra inches på vardera änden. Tänk också på diagonalavståndet. En 4 × 4 inlägg, till exempel, kommer att skära fint med ett 8 "sågblad. Men ett 6 × 6 inlägg, som visas i detta exempel, kräver en mycket längre blad av 12 "i längd.

Rik upp ditt fram och återgående sågblad med den första platta linjen du har markerat.

Håll det på den här nivån ordentligt när du börjar såga, se till att du håller dig jämn i båda ändarna på sågen.

När ditt sågblad kommer längre in i ditt pergola-inlägg, så här kommer din andra dragna linje till spel. Gör ditt bästa för att bibehålla nivån på saxens andra sida (eftersom du inte kan se där borta), och var noga med att följa med din andra platta plan. Detta kommer att bidra till att hålla en platt, jämn klippning för ditt pergola-inlägg.

Sätt bara ditt pergolahatt på toppen av pergola-inlägget, tryck ner det så tätt som det går till en jämn, jämn yta.

Detta kompletterar verkligen utseendet för en modern pergola-ram, med den extra fördelen att det också är ett skyddande slutsteg.