Kapstaden House Encapsulating Panoramic Sea och Mountain Views

Kapstaden House Encapsulating Panoramic Sea och Mountain Views
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

SAOTA samarbetat med inredningsarkitekt Debra Parkington att utveckla ett hus i Kapstaden i Sydafrika. Enligt arkitekterna är platsen utmärkt placerad på bergskanten under Lions Head med utsikt över Robben Island i norr och Camps Bay och de tolv apostlarna i söder. Kortet var att skapa ett spektakulärt hem som inkapslade den expansiva 360 graders bergs- och havsutsikt. Även om utsikterna var avgörande måste detta noggrant balanseras med den nödvändiga integriteten inifrån. De levande områdena skulle vara öppna - förbättra vardagen. "Arkitekturen behövde fokusera på att skapa en modern, snygg och skulpturell byggnad", säger Tamaryn Fourie, senior associate och projektteam.

Arbetar med en relativt brant plats och det faktum att den södra gränsen delas med en nationalpark, utformningen av OVD 919 House tog ett känsligt tillvägagångssätt. De sekundära utrymmena placerades på de lägre nivåerna med försiktighet vidtagna för att begränsa utgrävningen. Från vägen döljs dessa nivåer av en stor, nordvendt landskapsvägg - den skräddarsydda vinkeldesignen ger ett naturligt resultat. Strategiskt placerade penetreringar inom landskapsväggen tillåter naturligt ljus och ventilation till rummen bortom men glasrutan sätts tillbaka och döljs därmed.

Byggnaden är begränsad till endast två våningar över åsen. De viktigaste vardagsrummen, poolterrassen och trädgården är nedanför med familjen sovrummen strategiskt placerade på översta våningen för integritet. "På den här nivån är gränserna suddiga och det finns en underbar kontinuitet mellan internt och externt boende - det är ett hus för alla årstider och spelar av humöret i klimatet och det omgivande landskapet", säger Tamaryn Fourie. [Information lämnad via e-post av SAOTA; Fotografi: Adam Letch]