DIY Faux Capiz Shell Pendant Light - ljuskrona

DIY Faux Capiz Shell Pendant Light - ljuskrona
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ingenting säger "sommartid" som skal, och denna (faux) capiz skal ljuskrona är så sommar och fräsch. Dessutom är det väldigt lätt att göra på en eftermiddag, vilket betyder gott om tid att träffa poolen, grannskapet eller hängmatta med din favoritbok.

Trots att dessa "skal" inte är mer än laminerat rispapper, ger de säkert känslan av genomskinliga capizskal, oavsett om lampan slås på eller av.

Och som med alla DIY-projekt kan du anpassa det här så att det passar ditt utrymme, så lite eller så lite som du vill ha det, och så sparsamt eller tjockt "skal" som du vill. Njut av!

Material behövs:

  • Trådgitter, skär i storlek
  • Laminerat rispapper (exempel använder fyra laminerade 15 "x23" ark)
  • Ett eller två pappersstansar i den storlek / form du vill (exempel använder 1,5 "cirkelstans)
  • Symaskin och vit tråd
  • Hett lim och hett limpistol
  • Aluminiumfolie och vaxpapper (tillval)

Börja med lite trådgitter ovanpå ljuskronans ljus.

Skär ner den till den storlek du vill ha med tennsnusar. (Obs! Om du vill ha ett cirkulärt skalhängande kan du överväga att använda galler med ett mindre galler eller hitta något som redan är runt.)

Trima alla skarpa trådändar och platta ut gallret. Du kan spraya färg denna vita (eller vilken färg ditt tak är) om du vill ha ett mer "osynligt" rutnät när hängande ljuset är installerat.

Nu är det dags att skapa dina faux capizskal. Du behöver laminerat rispapper och en cirkelpappersstans eller två. (Obs: Rispapper säljs nära kalligrafi-saker på en hantverksbutik. Detta exempel använder en 15 "rulle, skär i 23" längder och tas till en kontorsmateriel som ska lamineras.) Trim lamineringen upp till kanten av rispapper.

Använd din pappersstans för att slå cirklar längs kanten av ditt rispapper. Jag tog detta foto för att visa detta steg ...

men stansningen såg verkligen ut så här. Det är inte lätt på din handflata, men om din cirkelboll är skarp blir det bättre.

Arbeta dig runt omkretsen av ditt laminatrispapper, så att stansarna hålls så nära varandra som möjligt utan att låta dem överlappa varandra.

Använd sax för att trimma av cirkelskuggorna, och upprepa sedan processen på den nu mindre omkretsen.

Töm din punch regelbundet (varje 5-10 slag) så det blir inte fastnat.

Fortsätt tills (a) din hand faller av, eller (b) du går tom för laminerat rispapper. Inga garantier om vilka av dessa kommer först.

Du kan eller kanske inte hitta dina cirklar som börjar ha fuzzy kanter och vara svårare att slå efter ett tag. Detta beror på att laminerat rispapper inte är detsamma som vanligt hantverkspapper; det är mycket svårare för dessa slag till muskel genom.

Om du börjar märka detta, ta lite aluminiumfolie och lägg den över två, tre eller till och med fyra gånger. Placera det perfekt.

Kör den här vikta och plana aluminiumfolien genom ditt hålslag en massa gånger.

Det här hjälper till att skärpa bladet. Som du kan se gjorde jag det här ett antal gånger.

Om du hittar stansen stickar du ut lite vaxpapper och vikar det över.

Placera vaxpapperet och stansa det ett par gånger. (Obs! Jag skulle rekommendera att göra detta aluminiumsteg från början, efter varje omkrets av ditt laminerade rispapper skulle jag stansa tre eller fyra aluminiumcirklar för att hålla bladet skarpt. Jag gjorde misstaget att gå för länge utan att skärpa det alls , och bladet på min cirkelstans blev för dulled, så att jag bara inte kunde skärpa den efter det.)

Med din hink full av stansade skal "är det dags att börja sya ihop våra strängar. Dra ut ca 8 tum av tråden på din maskin.

Sätt ditt första skal ned med bakbågen direkt under nålen. Sänk ner tryckfoten och sy rakt ner i mitten. Skjut ett annat skal tillsammans med det som du syr så att när du når kanten på ditt första skal, är det andra skalet precis där för att ta sömmen.

Jag fann det lättast att sy två strängar åt gången. Så, för de yttre capizskalsträngarna, ville jag ha varje sträng att ha sex skal, vilket innebär att (efter de initiala 6 "-8" av tråden) skulle jag sy 12 skal utan några luckor.

Efter den 12th skal, lyfte jag tryckfoten och drog det sista skalet bort från maskinen för att skapa ytterligare 8 "laggänga.

När jag höll det sista skalet bort från maskinen vid det 8 "avståndet (ungefär) placerade jag sedan det första skalet på min nästa 12-skalremsa under nålen, sänkte tryckfoten och började sy nästa snäckskal.

Efter det att tre eller så trådar sys, skär den 8 "tråden (mellan strängarna) i halva för att separera strängarna. Lägg dessa ut raka och plana så att skalen inte blir trassliga.

MoreINSPIRATION
  • Elegant Vit Capiz Hängsmycke
  • Turkos hänge ljus
  • 10 DIY Pendant Light Designs för att prova denna helg

Skär sedan tråden mellan de två mittskalarna (i det här fallet mellan skalen 6 och 7). Du kommer nu ha två strängar med sex skal. Varje sträng ska ha tillräckligt långa tråden i ena änden av varje sträng för att binda strängen till ditt trådgitter.

Stick försiktigt en sträng på ytterkanten på ditt trådgitter med en kvadratknut.Dra inte för hårt, eller tråden kan rippa; du vill att ditt skal bara är tillräckligt för att dänga fritt strax under trådgitteret.

Fortsätt arbeta dig längs den yttre kanten på ditt trådgitter.

Det är till hjälp om du har tillräckligt med utrymme för att låta strängarna ligga platta ut mot sidorna så att de inte blir trassliga och så kan du berätta exakt var du befinner dig i bindningsprocessen.

Trim av överflödig tråd efter bindning, till ca 1/4 ".

Arbeta hela vägen runt din trådgitter perimeter.

Vid denna tidpunkt kan du hålla upp det för att kontrollera fylla. Kom ihåg att du har flera lager, men du kan få en känsla för hur tjockt faux capiz skalet ser ut. Känn dig fri att lägga till flera strängar (speciellt på detta yttre lager) om det känns skyfalt.

När du har fyllt omkretsen till din tillfredsställelse, limmar limet högst upp på varje kvadratknut så att den håller både knuten och positionen på tråden.

Innan jag började på andra och tredje nivåer, tyckte jag att det var bra att balansera mitt trådgitter på ett par kvarter, som var ovanpå en låda, så att strängarna kunde drapa över sidorna.

Detta gjorde det också möjligt för mig att tråda strängen ner genom trådgitteret innan du klibbade det, vilket höll strängarna ur mitt arbetssätt och också bort från att bli trassla med andra. (Obs! I det här exemplet hade den andra tieren 8-skalsträngar.)

Efter den andra nivån, fortsätt och håll upp hänget vid denna tidpunkt för att kolla capiz skaldensitet. När det är tillfredsställande, gå vidare till tredje tier.

Den tredje nivån använde 11-skalsträngar. Du kan öka dramatiken på din faux capiz skalkrona genom att öka denna centralsektion väsentligt; Jag ville ha mindre drama och mer charm i detta speciella hängande ljus, så jag behöll mitt längd mer måttlig.

Jag fortsatte att sya trådarna ihop i back-to-back mode (med låg tråd, sedan skal för strand A, sedan skalar för strand B, sedan laga tråd). Varje dubbelsträng skars i hälften.

Efter din tredje (eller vad som helst nummer är din sista) nivå, borde du kunna hålla den och verkligen få en känsla av skalets fulness. Om du av någon anledning hittar ett avsnitt som är mindre fullt än vad du vill, bara sy några fler trådar och binda dem i den delen. Det behöver inte vara exakt! Jag lade till en extra 6-skalsträng på alla fyra yttre hörnen av just denna anledning.

Med dina skal alla strandsatta, binds och limmade på plats, är det dags att förbereda sig för att montera din armatur. Börja med att använda tennskruvar för att skära ut de centrala ledningarna, vilka kablar (eller delar av tråd) som inte används.

Här kan du se den nu tomma centralluckan på fixturen, så att den exponerade glödlampan hänger från taket.

Skruva åtminstone fyra ögonhakar i ditt tak på vilka punkter du känner skulle bäst stödja din armatur. Tänk på att det här hängande ljuset förmodligen ser större ut (viktvis) än vad det egentligen är. Det är mycket lätt, så du behöver inte en miljon krokar för vikt. Bara för stabilitet, verkligen.

Krokarna behöver inte heller vara på ytterkanten. De kan verkligen vara, men de kan också vara på andra eller tredje nivåerna. Vad som helst för ditt utrymme.

Fortsätt och häng upp det, se till att det är stabilt och jämnt. Altfiol!

En ny, bedrägligt enkel och ultra feminin DIY ljuskrona ljus!

Jag gillar den här metoden för att sy laminerat rispapper tillsammans eftersom det gör att skalen kan dyna fritt, till och med snurra och sväva med den minsta brisen, precis som riktiga capizshells kanske.

Symetoden är också förvånansvärt "osynlig". Det kan vara att du oroar dig för att sömnadslinjerna mitt i mitten av varje skal skulle vara uppenbara och avskyvärda.

I verkligheten, när ljuset är sammanlagt, och strängarna är alla tillsammans, är syet knappast märkbart, om alls.

Här ser du ljuset direkt nedanför. Även om det inte kommer att ses (mycket), rekommenderar jag fortfarande att använda en vacker glödlampa i Edison-stil om du kan. Eftersom lampan är helt utsatt från direkt under hängande ljus.

Detta foto gör inte armaturens rättvisa när den lyser. Skuggningen är bara vacker. Mycket romantisk och söt samtidigt.

Jag hoppas att du gillar att skapa din egen DIY faux capiz skal ljuskrona ljus. Ännu mer hoppas jag att du älskar slutresultatet.

Glad DIYing.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: