Dekorera med Carrara Marble: Vad du borde veta och varför

Dekorera med Carrara Marble: Vad du borde veta och varför
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om någon punkt i ditt liv tänkte du på att få en marmorbänk, bord, handfat eller ganska något annat av marmor, då vet du hur svårt det är att faktiskt fatta ett beslut. Det är mycket du behöver tänka på innan du tar marmor in i ditt hem. Först och främst finns det många olika typer av marmor att överväga.Carrara Era Marmor är en av de mest populära typer, uppskattas för sin vackra vita yta och blågrå vener. Carrara marmor är också ett av de billigaste alternativen när det gäller bänkskivor, som är ännu billigare än kvarts eller granit.

Vit marmor i allmänhet föredras i många fall. Vi älskar särskilt dess ljusstyrka och hur den reflekterar och förstärker ljuset, vilket gör att rummet verkar fräscht och utsökt. Men som alltid finns det både fördelar och nackdelar att överväga. Vit marmor är generellt ganska billigt och det ser också bra ut. Det gör de utrymmen de är i ser ljusa och fyllda med ljus. Det kan dock fläckas ganska lätt och det kräver mer omsorg än mörk marmor.

Regionen Carrara nära Toscana är där den här populära typen kommer ifrån. Detta är den största delen av den renaste marmor i världen. Men vit marmor kan också hittas i andra regioner som Grekland eller Turkiet. Den vita marmorn som hittas här liknar italiensk marmor, vilket uppskattas för sin synnerligen fina kristallina struktur. Används av romarna för att bygga några extraordinära monument som vi fortfarande kan beundra idag, var marmor också älskad av konstnärer och arkitekter av renässansperioden.

MoreINSPIRATION
  • De bästa sätten att använda Carrara-marmor i inredning
  • Hur man rengör marmor och hjälper det senare
  • Dunlin Marmor Coasters

Vi uppskattar marmor idag för sin eleganta, snygga och ljusa natur, även om det finns en massa andra anledningar till att vi använder det i våra hem. Trots sitt rykte är marmor ganska lätt att rengöra, speciellt om du bestämmer dig för att försegla den. Marmor bänkskivor kan enkelt rengöras med varmt vatten och mild diskmedel och för fläckar kan du använda poultice av natron och vatten eller några andra ingredienser.

Marmor kan vara skrämmande först. De första reporna och etsningarna är väldigt irriterande och distraherande men med tiden lär du dig att leva med det. Efter försegling sänker du kraftigt antalet fläckar. Det finns några sätt att förebygga skador på marmorytor. Om du till exempel har en marmordisk i köket, borde du få en stor skärbräda för att undvika att få citronsaft eller tomater på det eftersom de definitivt ska etsas på ytan. Använd också underlägg på marmorytorna och rengör alltid fläckar så fort de uppstår.

Vi kan alla hålla med om marmor kräver lite underhåll. Ändå, med alla fläckar, repor, ets och allt annat, om du måste välja på en punkt, skulle du noga välja marmor igen. Det finns ingen ersättning för sin naturliga och unika skönhet, dess vackra vener och den extraordinära svala känslan du får när du rör en marmoryta. Romarna visste det och vi lärde oss av de bästa.