13 stolar med inbyggd förvaring för dina favoritböcker

13 stolar med inbyggd förvaring för dina favoritböcker
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kanske är du en riktig bokmask som tycker om att spendera några extra ögonblick att läsa eller kanske du bara vill koppla av med en bra bok varje gång i taget. Denna skillnad är inte så viktig när du väljer möblerna för din favoritläsplats. Komfort är alltid viktigt, så att ha en mysig stol är ett måste men dessutom behöver du också någon form av lagring för böckerna. Vad händer om jag sa till dig att dessa funktioner kan kombineras? Alla stolar som vi inkluderat i den här artikeln kommer med inbyggt lagringsutrymme för böcker.

Förlorad i soffan är en stol som sätter en lekfull spinn på tanken att saker alltid verkar försvinnas mellan soffpudden. När det gäller stolen som faktiskt är avsiktlig. Japansk arkitekt Daisuke Motogi bestämde sig för att bygga en stol som gör det möjligt för användaren att lagra saker mellan vikarna i klädseln. Detta gör stolen perfekt för att läsa hörn.

Förslaget heter "Bookworm", det möbel som designats av Atelier010 som låter dig omge dig med dina favoritböcker, litterära. Det är svårt att placera i en viss kategori eftersom det inte är precis en stol eller det är en bokhylla eller en hyllenhet. Det är lite av allt.

Italiensk designern Punto Suave skapade en intressant fåtölj som monteras med absolut inga skruvar, naglar eller lim. Den har en upphängd stol som är mycket som en hängmatta och under allt finns det förvaringsutrymme för böcker.

Samma kombination mellan ett bekvämt säte och smart förvaring under den finns också av lässtolen som Remi Van Oers konstruerade. Det är verkligen ingen anledning att slösa allt detta utrymme under sätet och den här stolen tar stor nytta av det. Dessutom har den ett mycket snyggt, modernt och elegant utseende.

Om du bokstavligen vill omge dig med dina favoritböcker, skulle en idé vara att använda en solrosstol. Formgiven av He Mu och Zhang Qian, stolen har en plats i mitten och en hel massa linjära hyllor som vika runt det som kronbladens kronblad. Det är lite oklart huruvida den här konfigurationen är så bekväm som den verkar eller inte.

Inte alla har en designad plats för läsning. Det är faktiskt ganska bekvämt att ändra platsen baserat på ditt humör, belysningen och andra kriterier. Med Bookinist kan du göra det på ett ögonblick utan mycket ansträngning. Det beror på att denna stol är utformad på pushcart-principen och har ett hjul fram. Dessutom erbjuder den inbyggd lagring för alla böcker du vill bära med dig.

MoreINSPIRATION
  • Snygg lässtol med inbyggt förvaringsutrymme
  • Bekväm och minimalistisk stol med förvaringsfack
  • 20 Ovanliga böcker lagringsidéer för bokälskare

Det kan definitivt vara bra att ha mycket utrymme för alla dina favoritböcker där inne i din lässtol. Men du kan inte riktigt läsa dem alla samtidigt, så vad är meningen, speciellt när du också har en bokhylla för att hålla dem organiserade. Ett litet fack är alla stolens behov och det är precis vad bokstolen erbjuder.

OpenBook är en bekväm lässtol utformad av TILT. Den fungerar som ett bibliotek och har inbyggda förvaringsutrymmen på utsidan. Vad som egentligen är ganska snällt om det är att höger sida hyllorna också kan dubbla som sidobord. Med denna stol kan du visa upp och lagra böcker och tidskrifter och koppla av medan du läser dem, tillsammans med en kopp varm choklad.

Var och en av de stolpar som beskrivits hittills erbjuder sin egen version av rymdseffektivitet och komfort. Vi lägger nu till i listan en bit kallad OFO. Stolen tar maximal fördel av utrymmet i ramen. Dess innovativa design har en tunn ram som är ihålig inuti och krökt så att den bildar flera förvaringsfack.

Möbler bitar som Bibliochaise eliminera behovet av en separat bokhylla, särskilt om du inte är den typ som gillar att samla frågor. Det finns faktiskt gott om utrymme inne i stolens inbyggda fack för en medelstor boksamling. Det är ganska rymdsläckaren.

För att förenkla saker ännu mer kan du välja att bara hålla med dig böckerna eller tidningarna som du faktiskt läser rätt då och då. Stolen designad av Lukas Avenas heter 14 och har en elegant och enkel design. Den viktigaste funktionen är att användaren kan hänga böcker och tidskrifter på sidan.

Vanligtvis har de flesta lässtolar eller solstolar bokförvaringsfunktionerna placerade under sätet. På så sätt äventyras användarens komfort inte på något sätt. Bokförvaring är inte heller ett problem eftersom det oftast finns gott om plats för böckerna under sätet.

Om rymden är ett stort problem kan du behöva göra några kompromisser, och det är då multifunktionella möbler blir ett bra alternativ. Alla produkter som hittills beskrivits passar kriterierna men inte alla är lika rymliga som Sgabello, en del designad av Postfossil. Den kan antingen användas som en stol eller som sidobord med inbyggd bokförvaring.