De vackraste kapellarkitekturerna världen har någonsin sett

De vackraste kapellarkitekturerna världen har någonsin sett
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du brukar inte höra människor som pratar om kapell med avseende på deras arkitektur och design, och det är troligtvis för kapellar är vanligtvis små strukturer, ibland rum inom institutioner som sjukhus eller skolor. De är dyrkningsutrymmen för människor som bara passerar, så det är väldigt svårt att bli knuten till ett sådant utrymme på något sätt. Men det finns några få imponerande kapeller runt om i världen att du skulle vara arg inte att bli kär i och vi säger det utan att hänvisa till något annat än deras arkitektur.

Ribbon Chapel i Japan

Du kanske har sett bilder av den här fantastiska strukturen utan att ens insett att vad du tittade på var faktiskt ett kapell. Ingen kan skylla på grund av att det ...! Det är ett konstverk, en utsökt metafor materialiserad till en underbar byggnad. Ribbon Chapel är designad av Hiroshi Nakamura & NAP Architects och ligger i trädgården på ett hotell från Hiroshima Prefecture i Japan.

Kapellet ligger på en kulle och omges av träd och erbjuder panoramautsikt över Setos inre sjö och de avlägsna bergen. Det byggdes här 2013 och täcker ett område på 80 kvadratmeter. Dess unika design är tolkningen av äktenskapsmetaför. Två spiraltrappor stöder varandra och förbinder överst i en höjd av 15,4 meter, som bildar ett enda band som gör att kapellet blir en fristående struktur. De lockande banden representerar bruden och brudgummet och fungerar som väggar och tak i strukturen. Detta är förmodligen det mest imponerande exemplet på kapellarkitektur som tagits till konstens rang i ett mycket oväntat och samtidigt fantastiskt sätt.

Sunset Chapel i Mexiko

Namnet i det här fallet säger allt. Sunset Chapel är en struktur utformad med en mycket specifik uppsättning regler i åtanke. Först och främst begärde klienten att kapellet utnyttja sin plats och särskilt de fantastiska utsikten som omger den. Den andra förfrågan var att kapellet placerades på ett sätt som skulle möjliggöra för solen att ställa exakt bakom altarkorset (två gånger om året). Det fanns också en tredje förfrågan som hade att göra med krypterna, en del av vilken måste placeras utanför och runt kapellet.

MoreINSPIRATION
  • Modern Memorial Chapel i Virginia
  • Kapell i Spanien av S.M.A.O.
  • Chapel of the Holy Cross i Sedona - Arizona

Den mest ovanliga och slående sak av alla är dock kapellens form. Den ovanliga arkitekturen dikterades av landskapet. Befälhavaren, BNKR Arquitectura, ställdes inför en stor utmaning: platsen var ockuperad av mycket vegetation, stora träd och viktigast av allt en stor och väldigt tung sten som blockerade solnedgången. Eftersom det var inte ett alternativ att välja sig, valde arkitekterna istället att höja kapellnivån över 5 meter och för att minska byggnadens fotavtryck till nästan hälften av golvområdet på övre plan. Vidare tillät det här kapellet själv att se ut som en jätte sten.

Sayama Forest Chapel i Japan

Sayama Forest Chapel från Saitama Prefecture, Japan är en av de mest andliga och mest ovanliga utrymmena av dyrkan någonstans i världen. Det är inte bara dess arkitektur som är fantastiskt, unikt och otroligt på så många sätt, men också tanken bakom designen och känslan blir när man går in i kapellet. Strukturen sitter på en liten triangulär tomt i Sayama Lakeside Cemetery som är öppen för många olika religioner. Platsen är väldigt rik på vegetation och har ett mycket starkt förhållande med naturen och kapellet reflekterar det.

Kapellet är konstruerat och byggt av Hiroshi Nakamura & NAP. Dess form är ovanligt, oavsett hur du tittar på det. Væggarna lutar inåt för att undvika träden och deras grenar och detta medgav att vegetationen behålls och firas. Denna ovanliga arkitektur påverkar också inredningen och atmosfären i kapellet. Det är som om väggarna lutar inåt som att omfamna och konsolera inuti, skapa en mycket varm och lugnande atmosfär.

Bosjes kapell i Sydafrika

Ibland ser detta kapell ut som en jätte men delikat bit duk som undulates när vinden blåser och flyter över vattnet. Det är en mycket konstnärlig bild som är möjligt tack vare den unika designen som Steyn Studio och TV3 Architects kom fram när de samarbetade på Bosjes Chapel-projektet. Beläget utanför Kapstaden, i Witzenberg-distriktet i Sydafrika, har detta kapell inte en typisk konstruktion med väggar och tak som vi känner dem. Istället har den en vit baldakin som vinklar över och runt en serie glaserade väggar, ibland sänker den så lågt att den nästan rör vattnet.

Kapellens raffinerade kontur gör det gjutna betongtaket mycket känsligt och lätt och ger strukturen ett dynamiskt utseende. Den reflekterande dammen betonar denna viktlöshet och bidrar till att skapa en mycket lugn atmosfär. Det som är mycket intressant om den här byggnaden är det sätt på vilket vissa element har blivit inbyggda i designen. Till exempel tar en av de tvärformade ramarna platsen för krucifixet. Bortsett från det och den gyllene prekestolen finns det lite annat som händer inom kapellet, fokus ligger på arkitekturen och de extraordinära vyerna.

Kapell i Valleaceron, Spanien

Denna kapell från Real, Spanien ser ut som en vikboks, en jätte origami-inspirerad struktur. Det konstruerades av arkitekten Sancho Madrilejos 2001 och ligger på toppen av en kulle. Kapellet har blivit ett viktigt landmärke, en referenspunkt i landskapet. Så ovanligt och konstigt som designen är det något annat som gör detta kapell ganska speciellt: det faktum att det inte använder någon konstgjord belysning. Det är en mycket enkel och barstruktur som bygger på det speciella förhållandet det har med utsidan och omgivningen, vilket gör det möjligt för naturligt ljus att spela en roll som liknar ett material (som betong i det här fallet).