Chartreuse: Den osannolika kungen av pop

Chartreuse: Den osannolika kungen av pop
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När jag växte upp bodde jag bara två hus borta från en av mina bästa vänner, vilket innebär att vi spenderade många timmar fram och tillbaka mellan våra hem. Hennes hus hade raggig gulgrön matta i vardagsrummet. Kanske, eftersom denna färg bor i periferin av många glada minnen (som att titta på och, om möjligt, imitera de olympiska idrottarna, suger utternen av boxboxen, klä upp sig i överdimensionerade fjäderskyddade damtoalett ... ahh vara ung igen) eller kanske för att det är ett sådant mysterium - är det grönt? är det gult? - men hur som helst, jag har älskat chartreuse i årtionden. Det lägger till bara den perfekta popen till nästan alla färgscheman.

Kombinationen av två intensiva färger (i detta fall turkos och chartreuse) kan vara riskabelt när ett utrymme verkar juvenilt eller visuellt överväldigande. Detta rum använder dock dämpade och jämnt förgyllda toner av färgerna, vilket ger det bästa av båda världarna - rik och djup samtidigt som de bor färskt och oväntat. Den tuftade chartreuse-soffan stjäl showen, djärva vertikala ränder lägger till lyxig elegans (om det finns en sådan sak!), Och resten av rummet blir glada tillbehör.

Chartreuse gör ett omedelbart uttalande som en väggfärg. Ser som bakgrund till en neutral eller monokromatisk vignett, färgen lägger omedelbart till sofistikering och stil. Det klassiska svartvita färgschemat som visas här i rena externa linjer och rörelsesrik grafik blir modern när den är inramad av den rika väggfärgen. Och en chartreuse och papaya färgkombination? Fantastisk. När som helst var som helst.

Paired med alla lätta neutraler är chartreuse i det här sovrummet friskt och fridfullt och inbjudande. Färgen tar sig in i varje nivå i rummet, från golvet upp till taket. Men genom att variera tonerna hela (lite mörkare, lite ljusare, lite mer gul), är effekten samtidigt lugnande och intressant. Chartreuse blir en vacker jordig bakgrund till det överdimensionerade naturcentrerade väggkonstnäret.

MoreINSPIRATION
  • 10 sätt att få ditt hem Poppin 'med Chartreuse
  • Vilken färg är Chartreuse: Idéer och inspiration
  • Dekorera med Chartreuse Color - Hur får du vibe

När det kombineras med mörka färger som svart och brunt och i rika texturer, lägger chartreuse en varm, lyxig och nästan sensuell känsla till ett rum. Ett målat kartongtak belyser färgschemat och tar hela rummet inåt till ett mysigt, nästan kokongliknande utrymme.

Vitt köksskåp är populärt för sitt fräscha och luftiga överklagande, men dessa nedre schaktkålar gör visuell friskhet till en helt annan nivå. Färgen är en härlig medlare mellan det varma trägolvet och de moderna bänkskivorna och kakelplattorna. Chartreuse-skåpen sätter allt ihop i koherens. Färgen repeteras subtilt i de inre övre skåpen och lägger till en ny citrontvätt till den klassiska vita.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4 och 5.