15 Chic vardagsrumsfärger

15 Chic vardagsrumsfärger
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Alla älskar ett vackert vardagsrum. Ofta ligger det nära husets framsida eller är en del av det utrymme som alla i sig sammanfaller med. Som ett resultat brukar vardagsrummet vara det mesta (bäst?) Dekorerat för att matcha någons stil ut ur alla rum i ett hem. Färg spelar en stor roll i ett vardagsrums framgång, så det är bra att det finns så många underbara nyanser att välja mellan. Om du utformar ditt vardagsrum från början eller helt enkelt behöver en stil pick-me-up, här är 15 fantastiska vardagsrum färger att överväga. (Du kan också kolla in den här artikeln om hur du väljer vardagsrumsfärg som passar dig.)

Mynta.

Vissa människor gillar färg i mindre utdrag, så att de målar sina vardagsrum i golv till tak nyanser av viss färg går antagligen mot deras komfortkorn. Mynt, med sin fräscha, uppfriskande skarpa, gör ett härligt tillskott till vardagsrummet, men du kan använda det i vilken proportioner som gör dig lycklig, om det är en enda mintfärgad bit eller mintfärg runt. Effekten är fortfarande ljus och vänlig, vilket är en härlig balans att slå i vardagsrummet.

Elefantgrå.

En mjuk, varm neutral som elefantgrå kommer sannolikt att vara ett utmärkt färgval för vilket utrymme som helst, men i vardagsrummet är det särskilt användbart eftersom det är bra, mjukt, varmt och neutralt. Grået ger en ny, modern bakgrund till massor av fantastiska vita silhuetter och arbetar sömlöst för att ge visuell övernattning bredvid detaljerad tapeter i samma palett. Oavsett din stil, kommer den här neutralen förmodligen att fungera underverk i ditt eget vardagsrum.

Varm apelsin.

Varm apelsin är ett absolut gott val för ett vardagsrum, och inte bara för att det är pumpansäsong. Det finns något som är naturligt inbjudande och lugnande när det gäller färger som illustrerar höstkryddor. Att välja en rik, varm nyans som denna i vardagsrummet hjälper till att balansera ut ett utrymme med något hårda samtida linjer, med alla vinklar och glesa inredningar. Färgen fyller i några luckor och lämnar inget som vill ha i detta vardagsrum.

Deep Teal.

Som ett vackert balanserat kors mellan, eller kombination av, grönt och blått, är teal i sig en magisk färg som känns samtidigt lugnande och energisk. Djupblåsten visar samma slags energi, men som en mörkare nyans känns det lite mer sofistikerad och regerade. För vardagsrummet som vill vara varmt och välkomnande men inte i ansiktet eller peppy är djupblåsa en utmärkt färgval.

Lavendel.

Klä upp en vanligt mjuk pastell, som lavendel, med gott om bling i vardagsrummet för en edgy och glamorös estetik. Tänk på reflekterande och metalliska som neutrala, och använd dem med aplomb. Och behåll andra färger något dämpad för en mer monokromatisk känsla, med lavendel som framträder som palettens stjärna.

Senap gul.

Höstfärger som tenderar att vara bland de 70-talet kastarna (inklusive avokado gröna och sienna) är heta som vardagsrumsfärger dessa dagar. Ett sätt att förstärka deras relevans i dagens välutrustade vardagsrum är att överväga färgpalett som helhet; senapsgult kan hålla sig i ett modernt utrymme, särskilt när det är parat med coolt stjärtblått.

Brun.

Med gränsens uppkomst som dagens neutrala val har Brown tagit ett steg tillbaka från designens strålkastare. Men, som naturens gå-till-färg för jordning, jordisk överklagning, har bruna fortfarande mycket att erbjuda, även (speciellt!) I ett coolt och modernt vardagsrum. Var noga med att variera nyanser, toner och toner lite för att få en väl avrundad brunblandning, och ett monokromatiskt brunt vardagsrum blir ett av de mysigaste, hetaste och mest inbjudande utrymmena för att någon ska sjunka in i.

Bourgogne.

MoreINSPIRATION
  • 10 tips för att välja rumsfärger för att ställa in rätt humör
  • Hur man dekorerar ditt vardagsrum med svartvitt
  • Hur man skapar en varm inredning med färger?

Bourgogne och andra vin "smakade" färger kommer tillbaka som palett-able (haha) färgalternativ för moderna utrymmen, särskilt vardagsrum. Bourgogne hade sin högtidstid på 1990-talet men har försvunnit ett tag. Dess rika djup fungerar bra på större vardagsrumstycken eller till och med väggar eftersom det är något neutralt men med en antydan till något mer.

Lila.

En mängd olika parsar hittar sig i sofistikerade vardagsrum av flera anledningar. En stor orsak är att, om det är en ljus, vibrerande nyans eller en dämpad, moody ton som används, kan lila enkelt överföra färg energi på positiva och eleganta sätt. För större bitar och väggar rekommenderar vi att du använder purpur som faller på den gråare och / eller mörkare sidan av sakerna.

Ballettrosa

En färg som är förknippad med små tjejers rum, den här gråtonen av rosa kan också införlivas i ett vuxet vardagsrum med lätthet. Använd färgen på vardagsrumstycket med rena, moderna linjer för att visa upp klass och smak. En annan idé att göra någon typ av rosa arbete bra i vardagsrummet är att para det med svart, oavsett om det är en svart vägg, svart soffbord eller till och med ett svart kudde.

Ebenholts.

Självklart är svart i vardagsrummet inte för alla.Men när det fungerar fungerar det! För att hjälpa ett svagt utrymme känner sig sofistikerat och engagerande (och inte som en begravningsplats), vill du vara uppmärksam på detaljerna. Variera glansarna, håll inredning elegant och smakfullt, använd vacker belysning som fokuspunkter och referens och engagera dig. Resultatet är uber dramatiskt och elegant.

Tegel Röd.

Skönheten i tegelröd, som en färg, är att den är en del av den djärvaste, mest energiska färgfamiljen (röd), men som en dämpad och mindre visuellt påträngande färg i sig kan tegelröd gå där inte alla röda kan. Det moderna vardagsrummet är ett utmärkt ställe för tegelröd eftersom det dra nytta av den estetiska tyngdpunkten och den urbana, mjuka känslan av tegelröd, oavsett om den är stor eller liten. Tegelröd kan även fungera som en slags neutral, på ett sätt ... visst är det en iögonfallande, standout-neutral, men ändå.

Kobolt.

Koboltblå har funnits i några år nu som ett populärt färgval för många utrymmen, och det gör fortfarande underverk i vardagsrummet. Trygg, glad och livlig, den här färgen ger en djärv och modern touch till nästan alla vardagsrumsutrymmen. Precis som med någon djärv färg, vill du använda den strategiskt och förmodligen begränsa det visuella "upptagna" i det omgivande rummet, för att undvika visuellt kaos. (Om du inte älskar den typen av saker, förstås.)

Citrusgrön.

Allt från lime till grönt äpple till chartreuse kan falla i kategorin "citrusgrön" Det är upp till dig att bestämma vilken riktning ditt vardagsrum borde luta sig på. Med sin färsk energi, känsla och känsla, citrusgrön är både vänlig och sorglös. Det är inbjudande och positivt och redo att välkomna allting. Vissa kanske känner att citrusgröna är alltför in-your-face för vardagsrummet, men för dem som vill skapa ett utrymme där positiva vibbar finns i överflöd, kan citrusgrön vara din nya bästa färgvän.

Himmelsblå.

Oavsett om du vill måla alla vardagsrumsväggarna himmelblå eller ha en enkel himmelsblå bit (eller något däremellan), kommer ditt vardagsrum att dra nytta av stilen från användandet av denna underbara, befriande och naturliga färg. Det är en uppfriskande pop färg eller en balans av visuell temperatur eller en gnista av färgljus - alla dessa saker och mer är vad himmelblått har att erbjuda en mängd olika vardagsrumsplaner. Det är lika gammalt som jorden men fortfarande helt relevant i dagens vardagsrumsdesign.