Välj bästa möbler för små utrymmen - 8 enkla tips

Välj bästa möbler för små utrymmen - 8 enkla tips
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Den svåraste delen om att dekorera ett litet hem är att välja möblerna. Den måste passa bekvämt utan att titta på plats, utan att få rummet att känna sig trångt och rörigt och det måste också vara så praktiskt och funktionellt som möjligt.

1. Välj lätta och kompakta möbler.

Om ett rum är litet, ska du förse det med lätta bitar eller möbler av material som glas. Möblerna måste vara diskreta och att uppta så lite utrymme som möjligt eller åtminstone att skapa detta intryck.

2. Rota inte utrymmet med små bitar.

Många gånger gör vi misstag att plocka ett gäng små möbler och tänker att de skulle se mindre påträngande när de faktiskt har motsatt effekt, vilket ger rummet en rörig utseende. Istället får du färre och större bitar som ger rummet ett mer organiserat och rymligt utseende.

3. Använd väggmonterade möbler.

Genom att montera dina möbler på väggarna istället för att låta sitta på golvet får du rummet att känna sig rymligare. Några fantastiska alternativ inkluderar en väggmonterad skrivbord, matbord eller konsolbord samt de alltid populära öppna hyllorna.

4. Välj monokromatiska toner

MoreINSPIRATION
  • Hur man väljer moderna möbler för små utrymmen
  • Den snygga Desk Convertible Bed, perfekt för små utrymmen
  • Enkelt omformning av bord, skrivbord, stol och podium

Även om du inkluderar stora möbler i ett litet rum, om de kommer i enkla, neutrala och monokromatiska färgscheman ser de ut att vara lätta och passar bättre in i inredningen. Använd vita möbler på vita väggar för att försvinna i bakgrunden.

5. Multifunktionella möbler.

En möbel som en soffa som dubblar som en säng eller, ännu bättre, som våningssängar, skulle vara ett utmärkt tillägg till ett litet rum, oavsett hur liten det är. Du får i stort sett spara utrymme genom att ha tre separata bitar upptar mängden golvyta som bara en av dem skulle.

6. Utökningsbara möbler.

Cabriolet möbler är extremt praktiska i små utrymmen. Om du till exempel har ett litet vardagsrum, kommer det här stycket att fungera som ett bord med två bekväma bänkstolar och om du viker ner det, ger det dig mer sittutrymme medan bordet förblir intakt. Och om du tar bort bordet kan du till och med ligga ner och ta en tupplur.

7. Cabriolet soffor.

En konvertibel soffor är fantastisk om du inte har ett gästrum till exempel. Det kan fungera som en soffa för det mesta, men det kan också omvandlas till en bekväm säng om det behövs. Ännu bättre, det innehåller hemligt förvaringsutrymme under sätena.

8. Soffbord och skrivbord combo för vardagsrummet.

Småhem har vanligtvis inte plats för ett separat hemmakontor, i vilket fall ett skrivbord läggs vanligtvis till vardagsrummet. Men varför slösa utrymme med ett skrivbord när du kan ha ett soffbord som kan omvandlas till ett skrivbord när det behövs?