Hur man väljer det perfekta golvet för ditt hem

Hur man väljer det perfekta golvet för ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Golv utgör en grund för resten av utrymmet. Bild Via: vardagsrummet

När det gäller inredningen är golvet den oungliga hjälten. Medan du ofta hör folk om hur mycket de älskar färgen eller möblerna tenderar täckningen på golvet att blekna in i bakgrunden och bli ett starkt stödjande tecken.

Men det betyder inte att det inte är viktigt. Den typ av golv som du väljer ska kunna stå på egen hand och förbättra de andra designelementen i utrymmet. Det kan vara en lång order när du överväger bredden av alternativ på marknaden.

Om du är på marknaden för det perfekta golvet för ditt hem, oroa dig inte. Vi har utarbetat en guide för att hjälpa dig att fokusera på att hitta ditt bästa alternativ. Använd det för att göra ditt nästa hem förbättrade projekt en bris.

Den högra golvet kan drar ett rum tillsammans. Bild Via: Laurel Feldman Interiors, IIDA

Tänk om hur du ska använda rymden

Funktionalitet är avgörande när det gäller att välja golv. När allt kommer omkring är du i det rummet, någonting - oavsett om det är möbler eller fötter - alltid rör marken. Det kan verkligen göra eller bryta ett rum.

Det står självklart att olika rum i ditt hem kommer att ha olika behov. Medan ett kök kommer att kräva en hårdare yta som är lätt att rengöra och kan stå och kan stå upp till konstant användning, kanske du vill fokusera mer på mjukare och varmare material för sovrum.

Om du behöver lätt rengöring, överväga hårdare material som trä eller kakel. Om du är miljömedveten, titta på hållbara alternativ som bambu. Om komforten kommer före allt annat kanske du vill fokusera på matta.

Skräddarsy golv till varje rums individuella behov och användningsområden. Bild Via: Laura U, Inc. 

Tänk på din känsla av stil

Självklart måste du välja ett golvmaterial som du älskar. Det första steget, som med något designprojekt, är att titta på webbplatsen som Freshome för inspiration och vägledning om hur man återskapar dina favoritinredningar. Men där golvet berörs kan det vara värt att ta en tur till några showroom där du kan få en känsla för produkten och rätt underhåll också.

Förutom att du är säker på att du älskar materialet, bör du också se till att det blandas med andra golv i ditt hem. Välj något som kommer att hjälpa dig hemmet designschema som kommer att flöda utan problem från ett rum till det andra utan att förekomma krus eller förvirrande för ögat.

En anteckning om livslängd: Golv är inte platsen för att omfamna trender. Eftersom det är mödosamt och ofta dyrt att byta ut, är det bäst att välja material som är neutralare och kommer att skapa ett tidlöst utseende. Fokusera på att plocka upp något med en färg och konsistens som kommer att para bra med en mängd olika nyanser. Detta kommer att se till att du kommer att kunna ändra enklare designelement och golvet ser fortfarande fantastiskt ut.

Koncentrera på neutralt golv som du kommer att älska i årtionden. Bild Via: Blansfield Builders, Inc.

Var realistisk om hållbarhet

Till skillnad från att ändra färgfärger är installation av nya golv ett av de förbättringsprojekt som tar mer än en helg för att göra rätt. När du väljer materialet du vill installera i ditt nya hem, vill du vara säker på att du fokuserar på något som kommer att kunna växa med ditt hem i många år framöver.

Om du till exempel är en växande familj med små barn som är utsatta för oväntade droppar och spill, kan det vara värt att vänta på extremt dyra hårda skogar i några år. Kompositmodeller är billigare och ofta mindre sköra, men kan erbjuda ett liknande utseende.

Förutom att du tar hänsyn till olyckor med olyckor, vill du också tänka på hur mycket underhåll du behöver för din nya golv. Använd internet för att undersöka hur man ordentligt bryr sig om materialet och hålla koll på konton för ovanligt slitage.

Välj ett material som kommer att stå upp för ditt dagliga slitage. Bild Via: Cantoni

Känn din budget

Självklart kommer det att vara en angelägenhet att hålla fast vid en realistisk budget med någon hemrenovering. Men i synnerhet har priset på golv potential att vacillate kraftigt. Medan laminatalternativen kan börja så lågt som $ 1,00 per kvadratmeter, når marmorplattor med högre mängder upp till omkring 20,00 dollar för samma mängd ytarea.

Denna fluktuation innebär att det är kritiskt att göra din forskning innan du sätter på ett golv som du älskar. Ännu innan du får entreprenörer att ge dig en officiell uppskattning kan det vara värt att ta preliminära mätningar av ditt utrymme. På det sättet, när du tittar på olika alternativ, får du en uppfattning om hur mycket material som krävs.

Lyckligtvis, om du vill spara några pennies, finns det många alternativ till ditt förfogande. De som går för en hårdträ känner kan titta in på konstruerade laminat alternativ. Fråga ditt installationsföretag om du kan använda en kvarleva eller en del av golvrester från ett annat jobb för att få dina material till en bråkdel av kostnaden.

Kom ihåg, förutom kostnaden för golvet själv, måste du också ta hänsyn till extrakostnader som arbets- och fraktkostnader. Ta alla dessa nummer när du tittar på din ekonomi och kom ihåg att lämna ett litet extra rum för eventuella oförutsedda utgifter som kan dyka upp under projektets gång.

Håll alltid din budget och yta i åtanke när du tittar på golv. Bild Via: Holly Mathis Interiors

När man tittar på hur mycket golvalternativ på marknaden är det lätt att bli överväldigad. Medan dessa material kanske inte är din första övervägning när du redesignar ett rum, kommer ditt val antingen att hjälpa till att föra ut rymden eller göra det ut som en öm tumme. Följ vår guide för att hjälpa dig att välja rätt golv för ditt utrymme. Vi har tips för att hjälpa dig att begränsa dina val och hitta något som fungerar med ditt utseende, budget och livsstil.

Vilken typ av golv föredrar du? Har du några shoppingtips att dela med dig? Berätta för oss i kommentarerna nedan.