Civic Library i Kanada tar forskning i det 21: a århundradet

Civic Library i Kanada tar forskning i det 21: a århundradet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

ZAS Arkitekter + Interiörer slutförde designen avVaughan Civic Center Resursbibliotek, ett samtida projekt i Ontario, Kanada. Inspirerat av bibliotekets utvecklingsroll i den digitala tidsåldern är den imponerande mötesplatsen avsedd för gemenskapsinlärning och kreativitet.

"Engagera nya användare i rekordnummer sedan öppnandet syftar till att förmedla lokala invånare i alla åldrar och demografi, bjuda in en utforskning av lärande i biblioteket med 21st century verktyg och teknik", sa arkitekterna.

Den djärva ytterytan definieras av omfattande användning av glas, vilket återspeglar omgivningen. Samtidigt erbjuder glasmönstrarna en snygg titt på de öppna ytorna inuti. Färgglada möbler och accenter hela lägger en glad in i interiören, en avsedd att öka kreativiteten och samarbetet.

"Akin till en modern bokhandel, bibliotekets marknadsplats café och öppet läsarea välkomnar besökare när de går in i den omslående miljön", förklarade arkitekterna. "Framträdande och synligt från bibliotekets entré och även runt byggnaden är en förankring uteplats och symbolisk röd lönn.

Gården är omgiven av mötesrum, en lounge för tonåringar, offentliga datorer, en stor studiehall och ett omfattande barns aktivitetsområde. [Information tillhandahållen av ZAS Architects + Interiors; foton med dubbla fotografering]