Klimat för ett smart hus

Klimat för ett smart hus
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När vi bygger vårt hus tänker vi på allt: design, arkitektur, position, möbler, färger, teknik, komfort och lyx. Men är det allt? Har du inte missat något? Titta på nästa hus kommer du att inse att du saknade dig mycket, något du aldrig tänkt på, men som nu verkar vara avgörande.

Huset Mecano kommer med en ny innovativ idé om komfort och ditt huss hälsa. Huset ligger på Osa Peninsula i Costa Rica och designades av Roblesarq. Byggnaden har en mekanism som anpassar sig till miljön. Huset kommer att veta när det regnar, snöar eller när det är varmt och soligt och kommer därför att reagera.

Tanken med detta projekt är att använda ett autonomt synergysystem som styr ventilationen. Den termiska anpassningen baseras på höjden av takskenorna, som rör sig beroende på väderförhållandena. På så sätt skyddas huset av utfällningar och värme och kommer att ha ett bra naturligt ventilationssystem.

MoreINSPIRATION
  • Emu Bay huset av Max Pritchard Architect
  • Smart House av Terry och Terry Architects, The Choy Residence
  • Tiny House On Wheels med en smart och modern design

Det här kallar jag ett smart hus! Med det här revolutionerande vädersystemet kommer ditt hus att reagera mycket bra under alla förhållanden. Du kommer inte att klaga längre att ditt hus inte är lämpligt för den kalla vintern eller för den varma sommaren och du kommer alltid att känna dig väldigt bra i den, precis som i en kristallskål. Faktum är att ditt hus kommer att se ut och vara mycket omtänksamt och skyddat med dig. Tanken med ett boet kommer äntligen att bli verkligt.