Färg som fungerar bra i kombination med svarta möbler

Färg som fungerar bra i kombination med svarta möbler
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Svarta möbler kan vara mycket snygga och eleganta. Det ser bra ut i moderna och moderna inredningar och eftersom svart är en neutral färg, skulle du tro att den kan kombineras med i princip någon annan färg. Teoretiskt är detta sant men att välja färgerna för att komplettera dina svarta möbler är inte så enkelt som du skulle tro. Ändå är det inte omöjligt eller mycket svårt heller.

Eftersom möblerna är svarta och svarta är en stark färg, kommer du förmodligen att vilja kontrastera med resten av inredningen. För det måste du använda ljusare färger. Beroende på det rum du vill dekorera, dess funktion och atmosfären du vill skapa finns det flera alternativ. Till exempel, när det gäller sovrummet, kan du välja pasteller, ljusa nyanser av grönt, rosa, persika eller turkos för att komplettera de svarta möblerna du redan har valt. Stilen spelar också en viktig roll. Om du vill ha något klassiskt eller något minimalistiskt, så kan du välja den svarta och vita kombinationen.

När du väljer de andra färgerna för inredningen, tänk på de svarta möblerna som bas och börja därifrån. De andra färgerna måste komplettera de svarta möblerna. Välj färg för väggarna noggrant. Det är vanligtvis färgen som dikterar resten av inredningen, men eftersom basen redan är bestämd i det här fallet måste du börja därifrån. Till exempel, om dina möbler är svarta och du har bruna och beige tillbehör och accentbitar, kan väggarna vara lite mörkare skugga av beige så att den övergripande inredningen är harmonisk och atmosfären är varm.

MoreINSPIRATION
  • Färgdesign Idéer med svarta möbler
  • Välj rätt sofffärg för ditt vardagsrum
  • Använda svart som huvudfärg för din inredning

Texturerna du använder är också viktiga. Vid en varm färgpalett som den ovan beskrivna kan du använda mjuka texturer och tyger. Du kan använda silke eller bomull. När du har bestämt dig för ett huvudfärgschema för rummet måste du lägga till några accenter. De behöver inte följa samma linjer. Faktum är att det är bäst om de inte gör det, eftersom de står ut och kontrasterna blir kontaktpunkter. Accent funktioner som kasta kuddar, konstverk, dekorationer, mattor mats, etc. bör vara färgglada. Du kan välja djärva och livfulla nyanser som kompletterar dina svarta möbler vackert.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och 8.