Kompakt 200 kvm bostad i Spanien

Kompakt 200 kvm bostad i Spanien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är Fragmented House, ett modernt residens som ligger i Laguna de Duero i Valladolid, Spanien. Det var ett projekt som utvecklats av AQSO Arquitectos - PE. Pinés & Jové och det slutfördes 2012. Bostaden täcker en total bottenvåning på 200 kvm. Platsen är mycket vacker och själva huset har en mycket vacker och modern arkitektur.

Huset vetter mot väst och det har utformats med en funktionell inre struktur. Den har två nivåer. På bottenvåningen kan du hitta vardagsrummet och dagutrymmena och sovrummet ligger på övervåningen. Huset var planerat som en serie av närliggande element som definierar de olika utrymmena. Det var också vad som gav namnet på huset. Ingången till huset definieras av två parallella block. Framsidan av huset står inför trädgården.

MoreINSPIRATION
  • Kompakt sommarhem dold i den argentinska skogen
  • Spektakulär bostad förbinder till luften genom tomrum
  • Enfamiljers bostad i ett område begränsat

Sovrummet från den övre nivån står också mot trädgården. Garaget ligger på baksidan av huset och definieras av flera trappformade element. Huset har en öppen planlösning med vardagsrum och matplats. Detta utrymme är delvis uppdelat med en vägg och en fristående trappa som ger tillgång till övervåningen. Det stora sovrummet har en stor klädkammare och ett eget jacuzzi och det har också direkt tillgång till ett område som kan användas som en terrass med ett litet solarium. Huset har en övergripande likformig utseende. Fasaden om den tillverkas av storskaliga matt keramiska bitar kombinerad med sten murverk. Interiören är ljus och har vita väggar hela. Den främre trädgården har också en pool och ett spa. {Found on archdaily}.