Kompakt bostad i Tokyo av Yoritaka Hayashi Architects

Kompakt bostad i Tokyo av Yoritaka Hayashi Architects
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Denna ovanliga bostad var ett projekt som heter "House in Nakameguro", utvecklat av Yoritaka Hayashi Architects. Huset ligger i Tokyo, Japan. Det japanska arkitektfirman måste hantera en utmanande plats. Dess små dimensioner och plats gjorde laget ompröva sin strategi och tvingade dem att innovera. Resultatet var denna intressanta och ovanliga struktur.

Huset i Nakameguro är faktiskt en enkel struktur. Det verkar litet men det har faktiskt tre nivåer. Byggnaden har en mycket kompakt design. Det liknar en kubisk vit låda med små öppningar här och där. Marknivån är delvis öppnad. Det rymde en täckt ingång och trapphuset. På andra våningen i huset finns kök, matsal och vardagsrum. Detta kan kallas det sociala området. Den tredje och fjärde våningen är de privata områdena. De rymmer sovrummen, tvättrummet och ett studierum.

MoreINSPIRATION
  • Ovanlig husstruktur i Tokyo
  • Kompakt vit bostad i Kobe av Tato Architects
  • En kompakt svart bostad av Archiplan Studio

Det verkar som om den interna strukturen är ganska effektiv och praktisk. Alla sociala områden har kombinerats för att bilda ett stort utrymme som täcker hela andra våningen medan de privata områdena har strategiskt placerats på översta våningen där de kan dra nytta av panoramautsikt och där det också finns lugn och ro. Dessa element är ensamma för att göra bostaden unik. Det finns fortfarande mer. Bostaden byggdes med hjälp av remsor av genomskinligt glas för gränserna, vilket gör att huset tänds under natten. Det skulle vara omöjligt att lura några oönskade gäster med ett sådant öppet hus. {Found on designboom}.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: