Kompakta trappor - Första steget mot en trevlig liten hemma

Kompakta trappor - Första steget mot en trevlig liten hemma
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bor på ett loft eller a litet hus? Spara utrymme med kompakta trappor, inbyggt lager, smala stegar och massor av andra funktioner som är designade just för dessa tillfällen. Lär dig hur man kombinerar två eller flera funktioner för att få ut det mesta av din golvyta och ditt lilla hem kommer plötsligt att känna sig mer rymligt och mycket bekvämare.

Multifunktionella möbler är bäst för små utrymmen. Ta den här bokhylsan till exempel. Det fördubblas som en stege och på grund av likheterna i design fungerar de två sömlöst bra tillsammans. Du måste bara hitta rätt plats att installera det. {Images by Workstead}.

Ett bra sätt att fördubbla ditt utrymme i ett rum är med en loftbädd. Nedan kan du få ett arbetsområde eller ett mysigt sittområde. Hur som helst kan du installera en kompakt stege på väggen och kanske även använda den som en hyllenhet.

Trappor, oavsett hur stora eller små, är utmärkta för att dölja hemligt förvaring inuti dem. Du kan antingen ha utdragslådor under varje steg eller få tillgång till facken från sidan. Det är alltid bra att ha extra förvaring, speciellt på korridoren.

Vara kreativ. I ditt vardagsrum kan du använda underhållningsenheten för att komma åt loftutrymmet ovanför. Det handlar om att välja rätt design för bokhyllorna. Vem behöver trappor när du kan använda redan befintliga möbler? {Bild av Mark Frazerhurst Architect}.

När det gäller trappor, om du måste ha en, integrera den åtminstone i den övergripande designen på ett harmoniskt sätt. Den här passar till exempel perfekt i den här inställningen och belysningen sätter den över toppen.

Låt oss gå tillbaka till multifunktionella mönster. Här är en mycket intressant bokhylla med hyllor som också fungerar som trappor. En genial design för ett öppet utrymme och ett bra sätt att klämma i lite extra förvaring utan att det verkar otvivelaktigt.

MoreINSPIRATION
  • Loftbäddssteg och -design med olika funktionaliteter
  • Hembibliotekets inspiration - Inbyggda bokhyllor med kreativa mönster
  • Alternerande trottoar Trappor Ändra perspektivet med nya mönster

Spiraltrappor är den perfekta typen för små utrymmen. De kan vara extremt kompakta och kan passa i alla små hörn. Dessutom har de vanligtvis graciösa och vackra mönster och kan lägga till ett sofistikerat och skulpturalt utseende på rummet. {Images from Delphine Maumot}.

En enkel design med tre olika funktioner. Det här är en kombination av trappor, förvaring och sittplatser, en härlig krog som kopplar inutrymmet till uteserveringen och ett bra sätt att lägga till extra lagring på en oväntad plats.

Och talar om tredubbla design, här är en annan. En modern och enkel trappa sträcker sina första två steg i en soffa med inbyggd sidobord och en smart integrerad förvaringsfack under. En design som är kontinuerlig och mycket genial.

En sådan design skulle fungera perfekt för hallar och entréer. Genom att lägga till trälagring direkt under den upplagda trappan får du mycket utrymme. Den inbyggda garderoben / garderoben är den bästa delen av denna design.

Och här är ett annat exempel på hur bra multifunktionella trappor kan vara. Den här dubblar som en bokhylla och har också en inbyggd bild och barnen är inte de enda som tycker om att använda den. Du kan använda trappan som läshörna. De är ganska bekväma faktiskt.

Starka utrymmen ger kreativiteten hos människor. Ta den här platsen till exempel av ALTS Design Office. Förvaringsplatserna placeras på ett sådant sätt att de bildar en trappa som leder upp till loftbädden och skrivbordet är klokt kopplat till den andra trappan och byggd runt stödstrålen.

Den här trappan är designad av den nederländska designernMieke Meijer har två sektioner. Den nedre delen innehåller ett integrerat skrivbord som du måste klättra över för att nå den upphängda övre delen. Båda delarna inkluderar också förvaring och hyllor. Hela strukturen byggdes av ek och svart stål och har en unik geometrisk design.

Att använda trapporna för att dölja utdragslådor för lagring är faktiskt ganska vanligt och en utmärkt uppfattning om trapporna är stora, som dessa. Titta bara på hur mycket lagringsutrymme du kan inkludera i designen, tillräckligt för hela din boksamling och brädspelssats.

Det finns massor av sätt på vilka du kan få ut mesta möjliga av din trappa genom att även inkludera förvaring. Den här har en mycket intressant och skulpturell design med öppna hyllor som faktiskt är fortsättningen av flytande steg. De slingrar runt väggen och ser väldigt naturligt ut.