Datorstol Köpguide: En steg-för-steg-guide

Datorstol Köpguide: En steg-för-steg-guide
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag tillbringar idag mer och mer tid på en stol. Om du tillbringar timmar varje dag sitter vid ett skrivbord och använder en dator med en bekväm och stödjande kontorsstol är avgörande. Livet hos den moderna mannen har dominerats av sittplatsen, så du måste se till att du är säker och bekväm när du arbetar på ett skrivbord hela dagen. Denna position skapar stress för ryggraden. För att undvika att utveckla ett bakproblem kan stöd av en ergonomisk kontorsstol hjälpa till att främja bra hållning och förhindra framtida problem eller smärta. Investeringen i en bra kontorsstol kan rädda dig från ryggsmärta. Du kommer att kunna njuta av både de timmar du spenderar på ditt skrivbord och slappna av efter jobbet. Även om den bästa ergonomiska kontorsstolen kanske inte eliminerar ryggsmärta, är det en av de viktigaste stegen för att minska den.

De vanligaste hälsoproblemen hos kontorsarbetare är: huvudvärk och problem med koncentration, smärta i nacke och axlar, ryggvärk och ryggrad, problem med bäckenet, smärta i låren, smärta i knä och kalvar.

För att hitta en kontorsstol som passar dig måste du fråga dig några frågor. För sann komfort, börja med att bestämma hur du ska använda kontorsstolen. Kontorsstolar levereras med olika mekanismer som styr lutningsvinkeln, dragspänningen och en mängd andra kontorsstolskontroller också. Beroende på hur mycket tid du står i din stol och vad du gör när du sitter vid din skrivbordsstol kan dessa funktioner göra en stor skillnad om du sitter bekvämt eller inte. Om du vill veta mer kontinuerlig läsning ...

Du kan föredra lite bättre än andra men ta lite råd innan du köper en stol!

Vad är en ergonomisk stol?

Inte alla vet exakt vilka ergonomiska medel men det går till den punkt där alla känner till en "ergonomisk stol" bättre än bara en vanlig vanlig stol.

Så vad är en ergonomisk stol?

Ergonomi är studien av utrustning som är utformad med människa i åtanke, vilket medför att minska trötthet och obehag hos operatören. Speciellt bör en ergonomisk stol vara mycket justerbar, inklusive inte bara en vred för att sänka och höja stolen men justerbarhet i bakåtlutningen och armstödets höjd. En ergonomisk stol bör också ha en stabil ram, mycket stöd, speciellt i ländryggsregionen, och vadderingar som har några ger och stöder din kropp utan att förlora formen. Sammanfattningsvis är en ergonomisk stol en stol som ger komfort för både sätet och tillbaka till användaren.

En ergonomisk kontorsstol bör hjälpa till att öka rygg- och nackstöd för att förbättra kroppsställningen och förhindra slashing. Anställda upplever ofta ryggsmärta eftersom de sitter i sina stolar under långa perioder. Detta ökar stressen i ryggrad, nacke, armar, axlar och ben samt i olika muskler. En stol som inte är ergonomisk vänlig kan också förvärra befintliga förhållanden.

Det finns många typer av ergonomiska stolar tillgängliga för användning på kontoret. Ingen typ är nödvändigtvis bäst, men det finns några saker som är mycket viktiga att leta efter i en bra ergonomisk kontorsstol. Dessa saker gör det möjligt för den enskilda användaren att få stolen att fungera bra för sina specifika behov.

Vilka egenskaper borde ha en bra ergonomisk kontorsstol?

Sätes höjd

Sitshöjd bör enkelt justeras. En pneumatisk justeringsspaken är det enklaste sättet att göra detta. Detta gör det möjligt för användaren att ha sina fötter platta på golvet, med låren horisontella och armar jämnt med höjden på skrivbordet.

Sitsbredd och djup

Ett stolsäte ska känna sig bekvämt när du sitter i början och borde vara så långt efter att du har sittande under en betydande tid. Sätet ska ha tillräcklig bredd och djup för att underlätta användaren bekvämt. Djupet (från fram till baksäte) behöver räcka för att användaren kan sitta med ryggen mot ryggstöd i ergonomisk kontorsstol och samtidigt lämna ca 2 till 4 tum mellan knä och baksida av stolen. Sätet framåt eller bakåt ska vara inställbart.

Sittmaterial.

Materialet på sätet och baksidan av den ergonomiska kontorsstolen ska ha tillräckligt med vaddering för att vara bekväm att sitta på under längre perioder. Att ha ett tygduk som andas är att föredra mot en hårdare yta. Hoppa över läder. Ett andningsbart tygduk blir bättre än något hårdare material. Se till att det finns tillräckligt med vaddering för att det ska vara bekvämt under långa perioder. Klädkammar är inte lika lätt att rengöra som vinyl, och tygbelagt skum har potential att hämta dammmiddor. Emellertid andas inte vinyl-typ eller läderbeklädnad så lätt som tyg, vilket kan orsaka obehag efter långvarigt sittande. Tyg är nyckeln till en stols hållbarhet. Leta efter permeabelt material som andas, som meshpellikelmaterialet i Herman Miller Aeron-stol, som överensstämmer med kroppen. Om du vill hitta mer om sittmöbler kan du läsa mer här.

Ländryggsstöd.

Nedre ryggstöd i en ergonomisk kontorsstol är mycket viktigt. Ländryggen har en inåtgående kurva, och sitter i långa perioder utan stöd för denna kurva tenderar att leda till slashing (som plattar den naturliga kurvan) och påkänner strukturerna i nedre ryggraden.En ergonomisk stol bör ha en ländryggsjustering (både höjd och djup) så att varje användare kan få rätt passform för att stödja nedre ryggets inåtgående kurva.

Ryggstöd.

Ryggstöd i en ergonomisk kontorsstol bör vara 12 till 19 tum bred. Om ryggstödet är skilt från sätet ska det vara justerbart i höjd och vinkel. Den ska kunna stödja ryggradens naturliga kurva, igen med särskild uppmärksamhet åt korrekt stöd av ländryggsregionen. Om kontorsstolen har sittplats och ryggstöd ihop som ett stycke, ska ryggstödet vara inställbart i fram- och bakvinklarna, med en låsningsmekanism för att säkerställa att den går för långt bakåt när användaren har bestämt lämplig vinkel.

Armstöd.

Justerbara armstöd är bäst eftersom de tillåter användarens armar att vila och slappna av i rätt höjd. Beroende på din arbetsstil och -behov behöver du kanske inte armstöd på kontorsstolen, eftersom de kan komma i vägen när du flyttar dig. De bör låta användarens armar vila bekvämt och axlarna är avslappnade. Armbågar och underarmar ska ligga lätta och underarmen ska inte ligga på armstödet medan du skriver.

Snurra.

Alla konventionella stilar eller ergonomiska kontorsstolar ska enkelt rotera så att användaren kan nå olika delar av hans eller hennes skrivbord utan att anstränga sig.

Källor: Staples & Spine Health