Samtida Tillägg till Heritage Cottage i Australien

Samtida Tillägg till Heritage Cottage i Australien
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tziallas Omeara Arkitektur Studio nyligen lagt till en modern förlängning till arvslista Bowral stuga i Bundaroo, Australien. Tillägget rymmer ett stort kök, ett nytt vardagsrum och matsal, en plats för gästerna att sova över, samt ett nedsänkt mediarum. Osynlig från gatan, känns den nyaste delen av hemmet som en intim familjeflykt.

"Klienten var angelägen om att utforska ett samtida tillvägagångssätt för det nya arbetet, vilket möjliggör det nya tillägget att juxtapose med det ursprungliga väderbostadsstugan," sa arkitekterna. Framför allt måste projektet vara energieffektivt och miljövänligt.

Huset var utformat för att fånga solljuset på vintern och att utesluta det från att värma upp utrymmena på sommaren. Ett geotermisk värmeåtervinningssystem värmer poolen, golvplattan och varmt vatten. Solpaneler ger mer el än vad passagerarna sannolikt kommer att använda (matar överskottet tillbaka till gallret). Sist men inte minst driver laddstationen i garaget ett elbil.

Njut av fotogalleriet nedan och låt oss veta dina tankar om den här bostadstillägget i Australien! [Information tillhandahållen av Tziallas Omeara Architecture Studio; Fotografi av Tom Ferguson]