Cantilevered Home eliminerar barriärer till fördel för harmoni

Cantilevered Home eliminerar barriärer till fördel för harmoni
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Named Temozon House efter dess läge, var detta moderna bostad färdigställt 2013. Det var ett projekt av arkitekt Aaron Carillo av Carillo Arquitectos y Asociados. Huset ligger i Yucatan, Mexiko och täcker ett område på 1 167 kvadratmeter.

Arkitektens filosofi är att varje projekt är resultatet av samarbetet mellan en stor serie specifika delar, inklusive plats, klimat, vegetation och material, men också designens innovation samt byggnadens identitet.

I det här fallet bildade tomten huset i viss mån. Bostaden ligger på en trapezformad hörnplot som presenterade en utmaning för laget. Först ville de skapa en L-formad struktur med två korridorer som skulle omge tomten för att skapa plats för en trädgård i mitten.

Senare ändras planen och den slutliga designen har en inbyggd trädgård integrerad i vardagsrummet. Detta gjordes genom att man rörde en av korridorerna 45 grader för att möjliggöra bättre ventilation. Korridoren var uppdelad i två sektioner.

En sektion finns i den fasta volymen som cantilevers ovanför marken bostäder ett privat område och social zon. Genom att välja att skapa ett cantilevered hus lyckades arkitekterna lyfta fram synpunkterna från tomten och för att ge invånarna mer integritet utan att begränsa inre utrymmen.

Vad som är särskilt vackert och genialt i detta fall är att interiören och yttre utrymmen kommunicerar harmoniskt och det finns inga fasta hinder mellan dem. Genom att eliminera dessa hinder skapade arkitekterna en mycket avkopplande och frisk miljö, som en oas.

Dessutom understryker inredningen samma idé. Naturmaterial användes omfattande i hela rummen. Detta mysiga sittområde har utsatta stenmurar och träfaux tak med vikbelysning.

MoreINSPIRATION
  • Hus i Galicien av A-cero Arkitekter
  • Elegant studio kompletterar landskapet utan att störa den naturliga harmonin
  • Livet nära naturen och i perfekt harmoni fångad av Bjarko | Serra Architects

Sten var också ett primärt val när det gäller andra utrymmen, såsom den här semi-privata naken som har egen inomhus damm och takfönster.

På samma sätt betonar ett av badrummen den unika strukturen i detta material som lyfter fram sin naturliga skönhet. Förutom att skapa en frisk och avkopplande inredning, bidrar både naturmaterial och vegetation till att skapa en avkopplande, lugnande och zen-atmosfär i hela huset.

Det andra badrummet sätter en varm, elegant och inbjudande stämning genom att lägga in mycket trä i sin design. Detta gör det möjligt att presentera en modern enkel design som fokuserar på rena linjer och smidiga texturer.

Belysningen är varm, subtil och väldigt trevlig i hela utrymmet. Materialvalet är strategiskt för varje utrymme och samma sak kan sägas om färger och texturer som används inom huset. Matsalen är en vacker kombination mellan ett glasplattform, ett fint trätak och en elegant hänglampa.

Vatten och vegetation spelar också en viktig roll för inredningen. Utomhuspoolen är definitivt den största vattenfunktionen men det finns också mindre tillägg inuti huset, till exempel dammen eller de dekorativa stenarna under trappan. Utsidan däck är också mycket intressant. Det har träd som växer genom sitt omslag.

Husets fasad avslöjar lite om inredningen, även om bottenvåningen är utsatt genom fina fönsterhöjder och glasväggar. Komplexiteten i inredning och layout är ett mysterium att upptäckas när du kommer in. Först då släpper huset ut och avslöjar sin sanna identitet.