Samtida Maison P + C Residence i Indre, Frankrike

Samtida Maison P + C Residence i Indre, Frankrike
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta moderna bostad heter Maison P + C och det var ett projekt av Atelier Alassoeur arkitektur i samarbete med Emmanuel Alassoeur, elekonsult Etelec Potron och mekanisk konsult BETh Taupin. Residenset var utformat för Privé och ligger i Indre, Frankrike. Den sitter på ett 326 kvm tomtområde och det slutfördes 2009.

Det nya huset sitter är ett traditionellt bostadsområde så det står verkligen ut med sin moderna design. Huset ligger på kanten av byggområdet, bort från den offentliga zonen för att tillåta vidsträckt utsikt mot söder. Bostaden har ett inre inre utrymme som är öppet i alla riktningar och möjliggör sålunda olika öppna utrymmen anpassade till säsongsförändringar.

MoreINSPIRATION
  • Den moderna Maison Keiffer Residence
  • Samtida Frankrike Residence by Barnes Coy Architects
  • Samtida bostad i Littleton till salu

Dess moderna design innebär också att avgränsningen mellan inrednings- och yttre utrymmen blir nästan osynlig. De yttre utrymmena innehåller en slags boxliknande struktur som bildar en terrass och en solskugga, perfekt för de varma sommardagen. Det finns också de vackra takterrasserna som snart kommer att täckas med vegetation.

Inredningen är enkel, rymlig, med minimalistiska möbler och en väldigt inbjudande färgpalett med små, pulserande röra och orange. De flesta väggarna har målats i en beigefärg som påminner mig om smör och det gör interiören ljuvlig och mysig. Det finns stora fönster och glasväggar samt glidande glasdörrar i hela huset för naturlig solljus och expansiv utsikt. {Found on archdaily}