Samtida bostad med utsikt över nationalparken

Samtida bostad med utsikt över nationalparken
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Jag har alltid sagt att om jag skulle behöva lämna mitt land och flytta någon annanstans skulle jag åka till Australien. För mig är det här landet av alla möjligheter, en plats med kultur och kloka människor. Här byggde människorna sina hus enligt deras behov och preferenser, de följer inte en viss stil som de andra har infört. I Mosman-kvarteret i Sydney, Australien, konstruerade Fox Johnston Architects Muston Street House för en familj som föredrar att tillfredsställa sina sinnen och njuta av vilken natur som finns att erbjuda.

Därför valde de att ha ett enkelt men användbart hus byggt med solida och slitstarka material som blåsten, Anthra-Zink, glas och trä. Fastän det ligger i ett trångt grannskap lyckades byggnaden erbjuda integritet för sina invånare eftersom alla rum ligger mot bakgården, där ett högt staket omger fastigheten. Vardagsrummet ligger på första våningen, ett utrymme med mycket ljus där vi kan hitta vardagsrum, kök och matsal på samma plats.

MoreINSPIRATION
  • Samtida 2 våningar bostad i Brisbane, Australien
  • Seward Park Residence av Balance Associates
  • The Black House av Andres Remy Arquitectos

Trägolv kombinerat med vita väggar, svart stål och glas skapar en intressant kontrast med alla vita möbler men också med yttre gröna vyer i bakgrunden. Utanför är bakgården liten, men väldigt vacker och elegant. En tjock gräsmatta skiljer det underhållande området där vi kan se en träterrass och en pool nära huset från området med växter och blommor betonade av många ljusobjekt. {Bilder av Brett Boardman}.