Samtida Villa nära Moskva tar lyx till nya höjder

Samtida Villa nära Moskva tar lyx till nya höjder
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Beläget nära Moskva, i Ryssland, designades denna otroligt eleganta villa av SL * Project, samma team som ansvarar för den sofistikerade lägenheten i Airbus vi haft så mycket.

Det vita vita exteriören gör att villaen sticker ut medan de mjuka, krökta väggarna och strukturerna tar den närmare naturen och den visuella effekten blir mycket mindre dramatisk. Vi finner denna typ av freeform-design väldigt intressant och spännande. Det ger enkelhet en helt ny mening.

I likhet med de flesta moderna bostäder har villaen expansiva glasväggar och fönster som kopplar den till utomhus.

Inuti är designen och layouten lika enkla och snygga som de kan vara. Det huvudsakliga bostadsutrymmet har sin bästa harmoni. En vit sektion står inför en glasvägg med utsikt över gården, en snygg och modern öppen spis kompletteras av en nisch för att lagra ved och en elegant lädermössesats lägger lite färg.

En glamorös ljuskrona sitter i ett hörn och uppmärksammar de blöta vita gardinerna.

Den modulära sektionen tillåter flera konfigurationer att skapas och trio av lucitabordstabeller håller mitten av rummet öppen.

En vit trappa med genomskinliga räcken leder på övervåningen. Det står ut mot den mörka accentväggen och får ett skulpturalt utseende.

Ett par glidande glasdörrar är den enda barriären mellan det rymliga köket och resten av utrymmet. Rummet är nästan helt vitt vilket ger det en super serig och luftig utseende. Men den mest intressanta funktionen här är den zen nook. Omgivet av grönska och upplyst av ett takfönster, är detta område mer än utsökt.

Matplatsen har panoramautsikt över två sidor samt ett glasloft. En skulpturell plantering i hörnet och ett unikt ljusarmatur ger detta område ett raffinerat utseende. En del av golvet är gjord av glas, en oväntad funktion men en som passar perfekt.

Villan har också en inomhuspool med en elegant lounge. Det är lätt att jämföra denna plats med ett lyxigt spa, särskilt efter att ha sett hur underbart alla material, färger och element var sammanlagda.

MoreINSPIRATION
  • Medelhavet Cliffside Villa tar full nytta av sin plats
  • Lyxvilla i Schweiz
  • Lyx Villa Mayavee av Tierra Design

Färgpalett och humör förändras lite när du når badrummet. En rund jacuzzi-tub sitter i mitten, en rund vägg wraps runt den och lila och rosa accenter ger utrymmet en romantisk atmosfär.

En lång vit korridor med elegant accentbelysning leder in till hemmakontoret. En krökt glasmur erbjuder panoramautsikt och långa, tunga gardiner ger en känsla av integritet. Skrivbordet är minimalistiskt och accessorized med en ljusgul stol.

En skulpturell vit trappa, denna gång omgiven av vita väggar, omger sig själv och leder upp till en privat nivå där sovrummet ligger också.

Färgpaletten blir mörkare här. En trä accentvägg värmer upp atmosfären. Svarta accenter definierar sängen som står inför en avkopplande zen trädgård.

Samma designstrategi användes också för det andra sovrummet.

Liknande element kan också ses på badrummet. Den här gången är designen symmetrisk. Långa, mörkbruna gardiner ramar ett stort fönster och ett ovalt frittstående badkar sitter i mitten.

Badkaret och handfatet lyser inifrån. De lyser i mörkret, vilket gör alla andra ljusarmaturer onödiga.

Barnens sovrum är inte mindre glamoröst. Den har ett bohemiskt och feminint utseende och färgschema som blandar neutrala och djärva accenter med olika tryck.

Villan har också ett nöjesområde. Det fungerar som ett spelrum och som hemmabio. Det är den enda delen av huset som inte har windows men det lyckas upprätthålla den fridfulla och avkopplande atmosfären.