Skapa ett hembibliotek som är smart och vackert

Skapa ett hembibliotek som är smart och vackert
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Tidigare hemmabibliotek har ett rykte om att vara mörka, tack, dammiga platser där läder och låg belysning överflödar. Detta är inte fallet idag. Hembibliotek är ett vackert och funktionellt sätt att visa böcker på ett sätt som gör dem så lättillgängliga som de är estetiska.

Det här är bra nyheter för massorna, för nu kan vi stiligt skapa ett hembiblioteksutrymme (stort eller litet) som är både smart och vackert. Och den kombinationen gör alla lyckliga. {Found on Dwell}.

Välj en vägg, vilken vägg som helst.

Golv till tak hyllor fyllda med böcker är förtjusande saker för de flesta av oss. Sanningen är att nästan alla väggar som kan dra nytta av en stor konst eller en kontaktpunkt kommer att dra nytta av väggbeklädnad inbyggda bokhyllor. Det här är goda nyheter för det moderna hembiblioteket: det behöver inte vara eget rum, men kan vara lika hemma som en vägg i vardagsrummet eller till och med matsalen.

Ordna böcker efter färg.

Denna strategi vänder vad som potentiellt kan vara en överbelastning av slumpmässiga objekt i ordnad och ljus inredning. Vi gillar särskilt de vita bokhyllorna med den här strategin, eftersom den sätter upp färgerna och håller allt som känns och ser färskt ut.

Inkludera bekväma sittplatser.

Det finns inget bättre än att curla upp med en bra bok i en bekväm stol eller sprawling ut på soffan, så det är perfekt att ha bra sittplatser i ditt hembibliotek. Eftersom de kan ses som "konkurrerande" med bokspindlarna, rekommenderar vi vanligtvis att de går solidneutrala på ditt hembiblioteksmöbler.

Installera kreativa hyllor.

Skapa omedelbar inverkan och visuellt intresse i ditt hembibliotek - även om det bara är en vägg i vardagsrummet - genom att utforma hyllor utanför hyllan. Dessa kubcubies installerade på en diagonal, till exempel, är lika konstnärliga som de är användbara.

Ha en gardin som backup.

Säg att du inte vill att dina böcker är synliga hela tiden, eller du känner att de är upptagna för ditt utrymme. Montera en golvlängd gardin (hängde från taket) för att möjliggöra enkel tillgång till och täckningsförmåga för dina böcker.

Lägg till en stege.

Om ditt hembiblioteks bokhyllor sträcker sig till taket (eller mycket högt i ett rum med välvda tak), gör det både praktisk och vacker mening att införa en rullstege i bibliotekets design. Vi älskar funk av den ljust målade stegen här.

Maximera ditt välvda takutrymme.

Om ditt vardagsrum, eller ett lika stort område, är två våningar högt, med ett hembibliotek i den övre delen av det här rummet är geni! Bostadsutrymmet nedanför känns fortfarande stort eftersom taken fortfarande är höga, och du har maximerat dina övre väggar med en catwalk, en modern kabelreling och hyllor på hyllor av böcker.

Använd en studie tabell.

Beroende på fastigheten du har tillgång till för ditt hembibliotek är det en fantastisk idé att ta med ett studiebord av sorter i ditt bibliotek. Det låter en sitta och studera från flera källor samtidigt, och det låter sig vara den övergripande hjärnkraften som ett bibliotek tenderar att producera. (För bästa resultat, glöm inte det bekväma sittplatsen, även vid ett studiebord!)

Inkludera vardagsrum detaljer.

MoreINSPIRATION
  • Hembibliotekets inspiration - Inbyggda bokhyllor med kreativa mönster
  • Bookshelf-Printed Wallpaper som låter dig ha ett omfattande bibliotek utan några böcker
  • Hur man väljer möbler som skulle se fantastiskt ut i ditt hembibliotek

Fräscha blommor, en överfylld fåtölj och en matta - det här är bara några av de många vardagsrummen - y detaljer som du kan införliva vackert i ditt hembibliotek.

Skapa bibliotek som läshörn.

Hembibliotek, i stort sett, är inte avsedda att vara mörka, skrämmande, rent akademiska utrymmen. De ska ge möjlighet till kärlek och glädje att läsa in i våra hem och därmed bekvämt in i våra liv. Ett inbjudande fönsterplats är det perfekta stället att curl upp med en bra bok eller sitta och studera, så överväga att integrera ditt hembibliotek kring denna funktion.

Maximera hylldörrar.

När utrymme och arkitektur tillåter är en annan utmärkt användning av rymden främre (eller bakre) sidan av en intern dörr. Bygg hyllor på ena sidan, förstärka gångjärnet för att vara tungt nog för vikt och njut av ett utvidgat hembibliotek (nästan) på farten.

Slå upp.

Ofta, även utan välvda tak, är den övre foten eller två av ett rum av vilken storlek som helst "bortkastat" utrymme. Detta hembibliotek (ligger i sovrummet) är i en icke-traditionell miljö, men det är en stor användning av utrymme. Plus ... dessa mörka hyllor och inbyggda insatser gör ett så dramatiskt uttalande! {Found on beyondbeige}.

Skapa ett hem hem bibliotek.

Konvertera en bredare än genomsnittlig korridor till ett hembibliotek av sorter, med bokhyllor som flankerar båda sidor. Golv till tak hyllor fungerar bra när det är möjligt, men med hjälp av halvväggen intill en trappa är också en smart användning av utrymme. Vi gillar hur detaljerna (belysning, färgfärger) hålls lätta och enkla för att hålla hallway-biblioteket (hall-brary?) Utrymme öppet.

Förvandla slösat utrymme till ett hem bibliotek utrymme.

Skulle din trappa ha en landning som är tillräckligt stor för att få dig att känna att utrymmet blir bortkastat, överväg att omvandla det till ditt hembibliotek. Vi älskar det härliga stallets snygga träverk, och den övre högkanten ger en aura av sofistikerad akademia. Bonus: Detta hjälper till med akustiken hos ett annars tomt, välvt utrymme.

Väggbelysning.

Naturligtvis kommer belysningen du väljer för ditt hembibliotek till stor del att bero på din egen stil och utrymmet i sig, inklusive storleken och placeringen av dina bibliotekshyllor. Men när det är möjligt, kommer nedåtriktat "upplyst belysning" (t.ex. konstbelysning eller displaybelysning) installerat på toppen av dina hyllor att göra hembiblioteket sofistikerat ... förutom att hjälpa dig att hitta den bok du är ute efter! { hittades på litelegreennotebook}.

Tänk på det vita utrymmet.

Vi pratar inte bokstavligt vitt utrymme här bara. Vad vi säger är att vissa hemmabibliotek dra nytta av att ha en tom eller mycket sparsam inredning, hyllan eller två. Detta bryter upp den visuella massan som är bokspindlar och låter ditt bibliotek "andas" lite. {Found on ascher}.

Se till att det finns tillräcklig belysning.

Detta säger självklart, förmodligen, men bara om ett hembibliotek är en bokcentrerad plats, och läsning, studier och njutning av böcker i allmänhet kräver gott om kvalitetsljus.

Inrätta avrundade arkitektoniska linjer.

Så, den här idén kanske inte är praktisk för några av oss, men det bör noteras att ett fantastiskt sätt att införliva ett hemmabibliotek är att sammanfoga den solida kvadratiska styvheten hos böckerna själva med ett virvlande, kurvigt utrymme. Spiraltrappen och den runda naken parar perfekt med golvets cirkulära detaljer för att skapa en övergripande magisk känsla för detta hembibliotek.

Vad tror du? Vad är din favorit aspekt i det moderna hembiblioteket?