Kreativt och funktionellt 65 kvm kontorsutrymme i Paris

Kreativt och funktionellt 65 kvm kontorsutrymme i Paris
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hypernuit Offices är ett projekt som ligger på bottenvåningen i en byggnad av lägenheter, bakom ett stort fönster med utsikt över Clignancourt i Paris, Frankrike. Det 65 kvadratmeter stora rummet som designats av h2o architectes är väl upplyst med en enkel geometri. Kommissionen bestod i att utrusta ett arbetsområde, inklusive fem identiska skrivbord, ett gemensamt mötesrum och gemensamma faciliteter. Hypernuit är en byrå som använder olika personer som konstnärliga regissörer, grafiska designers och arbetstagare i PR.

Renoveringsprojektet måste återspegla den dynamiska och innovativa andan hos byrån i ett fridfullt och nutidigt utrymme. Det var också nödvändigt att inkludera högst hyllor för lagring, skapandet av utställningsväggar för visning av fotoprogram. Schemat för byggnadsarbetena var mycket snävt. h2o arkitekter skapade för dessa kontor ett slags inomhus landskap tack vare ett spel med block. Dessa volymer av varierad form och storlek utgör bostadsyta för varje person som arbetar där. Deras kombinationshjälp komponerar möblerna, skrivborden, separations- och utställningsväggarna, kistorna etc.

De olika delarna gjordes på en verkstad för att spara tid på byggarbetsplatsen. Den enhetliga behandlingen av golvet och möblerna svarar mot efterfrågan på en lugn atmosfär. Utrymmet är enlivened av den vita färgen på tjockleken på de olika blocken och givetvis av böcker och föremål som varje användare tar med sig. Varje skrivbord drar nytta av både öppenhet mot det gemensamma rummet och ett mer privat område som kan modelleras av ett spel med tomrum och volym. [Information lämnad via e-post av h2o architectes; Fotokrediter: Julien Attard]