10 kreativa och oväntade sätt att lägga till färg i ditt hem

10 kreativa och oväntade sätt att lägga till färg i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi behöver alla lite färg i våra liv. Färg sätter stämningen och tonen i hemmet - vissa färger är livliga och energiska medan andra är mycket lugnande och avkopplande av naturen. Oavsett om du vill ha en pop eller brista här och där, eller om du vill packa en färgstark punch, nedan hittar du några kreativa och oväntade sätt att lägga till lite mer färg i ditt liv!

1. Måla ytterdörren

Varför inte få ett bra intryck och wow dina besökare innan de ens har möjlighet att gå in i ditt hem. Ingenting är lika välkomnande som en varm entré. Din ytterdörr är portalen till ditt hem. Det borde vara inbjudande och reflekterande av ditt hem. En nymålad ytterdörr föreslår ett hem som hålls väl. En mörk ytterdörr, som svart eller marin kan indikera att du har en sofistikerad stil. En röd eller gul ytterdörr föreslår att du är djärv och kärleksfärg och rosa eller andra oväntade färger kan indikera att du älskar överraskning och whimsy. Att måla din ytterdörr är ett enkelt och enkelt sätt att lägga till färg i ditt hem.

2. Måla insidan av dina bokhyllor

Kanske hyr du, eller kanske föredrar du att ha en neutral färg på dina väggar, men du längtar efter en fin färg. Du vill inte köpa tillbehör - trots allt är de som du har är perfekta. Du vill inte ersätta eller återställa din soffa, och du vill inte helt återskapa din stil. Genom att måla insidan av dina bokhyllor (eller skåp) kommer du att göra stor inverkan med minimal väsen.

3. Måla golvet

Målade golv ökar i popularitet och kommer ofta som en välkommen och rolig överraskning till en första gången besökare. Måla dina golv är ett bra sätt att täcka de brister i äldre trägolv och kan kosta betydligt mindre än att refinansera dina golv i deras nuvarande, mindre än perfekt skick. En fläck färg på dina golv är ett fantastiskt och kreativt sätt att andas nytt liv inte bara in i dina golv men till hela rummet. Varje yta från lövträ till betong kan målas.

4. Måla ditt tak

Lägg ett oväntat stänk av färg på ditt rum genom att måla ditt tak. Orolig över det gamla ordspråket att ett mörkt tak gör ditt rum mindre? Oroa dig inte, den har blivit borttagen. Oroa dig fortfarande, och välj sedan en "säkrare" ljusare färg som en blekblå eller grå. Lägger färg till ditt tak kommer att lägga en livlig beröring till din stil och kommer att glädja dina gäster.

5. Lägg till färgglada apparater till ditt kök

Denna trend, som många är klara att göra, började i Europa. Européer är mer lekfulla, vågiga och äventyrliga än vi amerikaner tenderar att vara. Färgglada apparater är inte bara raseri, men blir vanliga i många europeiska hemkök. En blå eller röd eller ljus orange ovn lägger inte bara en djärv färg färg till ditt kök, men det lägger till energi, karaktär och dimension. Var försiktig, men det är inte så lätt att byta färg på dina stora apparater än det är att säga, repaint skåp eller väggar!

6. Lägg till färg i dina köksskåp

Kök behöver inte ha vita, mörka eller träkabiner, men det här är vad vi oftast ser. Köksskåp kan enkelt ommålas och kan ge det perfekta fordonet för att lägga färg till ditt rum. Oavsett om du är djärv eller dämpad, kan dina köksskåp färgas vilken färg som helst. Kanske vill du lägga till lite färg i ditt utrymme, men vill göra det på ett mindre uppenbart sätt, bara måla insidan av skåpen istället. Känner sig djärv? Vågad? Varför inte måla både insidan och utsidan i olika nyanser av samma färg eller i kontrasterande färger! Ommålning av dina skåp kan ge ditt kök en billig och omedelbar ansiktslyftning.

7. Återställ eller måla dina möbler

Måla vintage möbler är ett perfekt sätt att lägga till nytt liv på något gammalt. Det räddar en historia och det är miljövänligt. Egentligen finns det inget som inte kan målas längre! Och äldre soffa eller loveseat som kan ha bleknat, tjänade några fläckar eller sett bättre dagar men det är fortfarande strukturellt gott att kunna dra nytta av ett nytt slipcover. Att återställa eller ommåla en möbel är ett enkelt sätt att lägga till en pop färg i ditt utrymme. Att lägga till en ny färg även på några gamla stolar kan omvandla ditt rum dramatiskt.

8. Häng konstverk

Du behöver inte en omfattande samling av konst, helt enkelt några färgmålningar, affischer eller fotografier. Hängande konst på dina väggar kommer inte bara att ge dina väggar en ögonblick i färg, men målningarna kommer att lägga till ett annat lager av textur och dimension till ditt rum, och inget är lika reflekterande av sin stil som konsten i sitt hem. Ett hem ser verkligen ut och känns levat in när det finns en fin samling av konst som hänger på väggarna. För de som bara börjar, eller flyttar in i ett större utrymme och behöver saker att göra dina väggar mindre nakna, erbjuder webbplatser som art.com otroliga val av verk av alla dina favoritartister i varje genre.

9. Tillbehör

Du kan omedelbart lägga till färg och ändra tonen på ditt rum genom att ändra eller lägga på dina tillbehör. Byt ut kuddar och kuddar för de med en ny färg eller mönster från tid till annan. Denna billiga ansiktslyft kan dramatiskt förändra stämningen i ditt rum. Håll några reservdelar till hands, om du kan, och byt rummets atmosfär med årstiderna, eller bara för att du känner för det!

10. Lägg till blommor

Kanske är det enklaste och mest mångsidiga sättet att lägga färg på ditt utrymme, helt enkelt tillägget av ljusa, färgglada blommor. Vare sig ett utsmyckat arrangemang eller en enkel gruppering, en vas eller stor skål med blommor kan omedelbart omvandla ditt utrymme. Och dessutom kan du ändra dina blommfärger regelbundet och enligt årstiderna!