Fällbara pallar är trendiga än en gång - 7 intressanta designer

Fällbara pallar är trendiga än en gång - 7 intressanta designer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det fanns en punkt i tiden då vikning av pallar var revolutionerande möbler och mycket populär. Sedan blev de vanliga och tråkiga, ersattes av puffar och andra saker. Senast började de se en comeback. Designers hittade nya sätt att förbättra sin design och deras mångsidighet har ökat. Låt oss granska några av designalternativen.

Att de är rymdseffektiva är förmodligen det bästa med att fälla avföring. Det här är något som alla delar gemensamt, oavsett stil, design, storlek och material som berörs. Kolla in den här snygga och geniala designen vi hittade på lotsofdiy. Det är verkligen grundläggande och enkelt men det har något som gör att det sticker ut och gör det önskvärt.

En annan stor designidé är den som presenteras av den Sgabo-fällbara pall som skapats av arkitekten och industridesignern Alessandro Di Prisco. Avföringen är gjord av lackerat trä och har en mycket enkel design. Fyra hål i sitsfunktionen som handtag som låter användaren bära avföring vid behov. När det behöver lagras, kan avföringen vikas platt.

En annan avföring som kan vikas helt platt för att uppta lite utrymme vid lagring är de som designades av Carlos Blanco 1972 och kallade Plaka. Avföringen inspirerade andra mönster som den som Kutuk och Keskin skapade under 2009. Den här kallas Sheetseat och är gjord av ett enda ark av plywood.

Utrymmeeffektivitet är också en viktig egenskap för Ydin pall genom inoow design. Den består av två separata element: sätet och de fyra benen som passar in i sätets mitt. Utformningen av avföringen är en vacker sammanslutning av industriella och naturliga element.

MoreINSPIRATION
  • 5 sätt att ge dina gamla barstolar en färgstark makeover
  • 10 kreativa DIY pallar
  • Sex eleganta barstolar som vi älskar

Att bygga din egen vikstol är också en möjlighet. Den klassiska designen är mycket tillgänglig och du kan bygga en sådan avföring med några enkla träbrädor och klämmor. För ramen behöver du några skruvar och det handlar om det. Sätet kan tillverkas av vilket tyg du vill ha. Du kan också välja att antingen fläcka eller måla träramen.

Du kan hitta en detaljerad handledning om hur du bygger din egen vikstol på howaboutorange. Det första steget kommer att vara träramen. Klipp träet i bitar med önskade dimensioner. Du behöver en såg, en borr, en hammare, lite sandpapper, en skruvmejsel, en skiftnyckel, en häftpistol och trälim. När denna del är klar börjar du fokusera på tygsätet.

Tygsätet på sådana hopfällbara pallar kan bli skadade eller färgade så att du kanske vill byta ut den. Detta kräver en makeover och du kan hitta ett bra exempel på ett sådant projekt på look-what-i-made. Allt börjar med en gammal hopfällbar stol / pall. Du behöver lite tyg, en hammare, naglar och kanske också lite tygfärg om du vill anpassa designen. Ett annat alternativ är att använda en stämpel eller att använda en stencil och något vanligt tyg. Det finns mycket utrymme för anpassning.