15 Top Decorating Myths Debunked!

15 Top Decorating Myths Debunked!
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Under åren var det vissa tumregler som man trodde att man måste hålla sig till när det gäller att skapa sitt perfekta hem. Men mode och inredning, liksom tiderna, måste också förändras för att hålla sig aktuellt. I många fall är det som är gammalt definitivt definitivt nytt, om du inte pratar om reglerna för att dekorera. Det finns två tankar här - reglerna är avsedda att vara trasiga, eller det finns inga regler när det gäller att dekorera längre ...

1. Små rum måste vara vita eller en blek neutral färg

Man trodde en gång att vita eller bleka ytor skulle lysa upp och göra ett litet rum tycks större än det är. Och även om detta delvis är sant, har storleken och storleken på ett rum mindre att göra med väggfärg och mer att göra med möbelskala och placering. Och ibland vill man hålla ett litet rum som känner sig litet, vilket skapar ett utrymme som känns varmt, inbjudande, mysigt och intimt. Det finns inget fel med ett litet rum som är välkomnande och bekvämt. Tillägget av färg till väggar, i sängkläder eller i tillbehör kommer att värma upp ditt lilla utrymme.

2. Små rum måste ha "små" möbler

Det här är kanske den skönaste av alla myter. Små möbler i ditt lilla utrymme gör att ditt hem känns mer som en docka än ett hem. Ett litet sovrum behöver inte nödvändigtvis ha plats för en king size-säng, men om du kan placera en queen size-säng i den, gör så. Istället för att fylla rummet med flera bitar av små möbler, kommer en eller två större bitar att göra rummet större. Där utrymme är begränsat tänk när det gäller stil och funktion. En armoire kommer att göra ett uttalande och kommer att fungera som bättre förvaring än en byrå. En gammal ångbåt vid foten av en säng lägger till både förvaring och ett elegant, klassiskt utseende.

3. Du måste följa alla "regler"

Och vi säger att reglerna är avsedda att vara trasiga! När du dekorerar ditt hem måste du bäst representera din personliga smak och stil - det borde verkligen vara den första regeln! Vad är det du gillar? Vilka är dina favoritfärger? Styles? Hobbies? Vad är din favorit typ av konstverk? Är du en modern gal eller föredrar du klassikerna? Är du inspirerad av asiatiska influenser? Är du en DIYer? Ditt hem borde vara en återspegling av dina egna smaker och lustar, inte av någon annan!

4. Mörka rum har en tendens att få ditt utrymme att se mindre ut

Mörka rum kan lägga till värme, struktur och dimension till ditt rum. De kan ge en känsla av sofistikering, glamour och drama. Mörka väggar kan vara en underbar duk att arbeta med. Ett konstverk, när det hänger på en mörk mur, kan göra ett mycket starkare uttalande. Det är mindre färgen på dina väggar som gör att ditt utrymme verkar mindre, än placeringen och skalan av möblerna i de mörka väggarna. Håll möblerna proportionella mot rummet - om du använder större skalade möbler, använd färre bitar. Håll rummet öppet för att skapa och hålla ett evigt flöde. Rum tenderar att verka mindre när de är trånga och trånga.

5. Mörkloft har en tendens att göra ditt rum se kortare / mindre

Som med ovanstående uttalande är detta inte korrekt. Färgglada tak lägger till textur, dimension och drama. De kan ge en känsla av sofistikering eller infall. I ett mindre utrymme kanske du vill ha dina väggar eller möbler i ljusare nyanser än ditt tak, om du väljer en mörk nyans. Men annars skulle ett målade tak inte göra ditt rum mindre. Om du är orolig för att ditt utrymme känns litet eller inte tillräckligt starkt, kan du alltid lägga till dekorativa speglar för att reflektera och skapa ytterligare ljuskällor.

6. Blanda inte mönster och utskrifter!

Och vi säger, varför inte? Det finns inget bättre sätt att lägga till färg, textur och infiltrera din egen personlighet än genom att lägga till olika mönster tillsammans. Ja, ränder, kontroller, floraler, plaider kan alla leva tillsammans harmoniskt! För att lyckas med detta måste du dock hålla fast vid din valda färgpall. Oavsett om du arbetar med blues och grå, pinks och greener eller svartvitt, kan du helt enkelt blanda tyger och mönster.

7. Håll dig till en kontaktpunkt

Varför? Vi är inte endimensionella och inte heller rummen där vi bor. Varje bostadsyta har fyra väggar, varför måste bara en vägg vara din kontaktpunkt? Är ditt karmfönster mer eller mindre viktigt än din eldstad? Vad sägs om din mormor Picasso som du bara ärvd? Fönstren, eldstaden och det stora arbetet är alla värda sin egen uppmärksamhet. Genom att ge varje vägg en kontaktpunkt lägger du inte bara på textur och dimensionerar till ditt rum, du infunderar din egen känsla av stil och personlighet.

8. hålla fast vid en stil

Det här är som att berätta för någon att hålla sig till en sport eller en hobby ... eller en passion. Vi är mångfacetterade och varför ska inte våra hem vara samma. Vad händer om du är en världsresenär? Vad händer om du har samlat artefakter från Grekland, Kina, Japan och Frankrike? Att säga till dig att hålla sig till en stil skulle vara att berätta att du väljer ditt favorituppsamlade stycke, vilket du mycket väl kan ha, men det finns ingen anledning att din japanska skulptur inte kan existera vackert bredvid ditt antika, klassiska franska bord. Eller kanske en bor i en modern stil hemma men har en omfattande antikviteter samling. Blandning, sammanslagning eller infusion av olika stilar ger ditt hem en skiktad känsla och är kanske det bästa sättet att införliva din känsla av stil och själv.

9.Den viktigaste möblerna är din soffa

Om det inte är det! Kanske är det viktigaste möbleret i ditt hem ditt matbord, en bokhylla, en gammal curio ... eller kanske är det din soffa. Men det beror verkligen på ditt hem och din livsstil. Ett hem med en ung och högaktiv familj kommer att betala mindre uppmärksamhet på en soffa än det kan vara en annan möbel. I så fall kan soffan vara mer för funktion än mode. Den viktigaste möbeln är den du betecknar som sådan. Vissa kan argumentera och säga att matsalen bordet eller sängen är den viktigaste möbler. Nu, eftersom soffan vanligtvis är en kontaktpunkt i ditt rum, vill du få något som är estetiskt tilltalande, men om det kommer att vara i ett rum som ofta används av små barn, vill du inte att detta ska vara din stora inköp. Spara det för när barnen har blivit vuxna!

10. Måla inte tappningsmöbler?

Varför inte? Återvinning eller uppblåsning blir alltmer populär. Det är miljövänligt och vilket bättre sätt att andas nytt liv till något gammalt. Ommålning av vintagemöbler är det perfekta sättet att lägga till en modern touch till en bit igår.

11. Matsalbord och stolar måste matcha

Så mycket att tyger och möbler måste matcha ... nonsens! Du kan helt enkelt integrera olika stilar och texturer i dina matsalstolar. Håll dig dock till en vanlig färg - håll träet ljust eller mörkt. Eller om du blandar de två, och har blandade stilar överväga att lägga till sittdynor som är en enhetlig färg eller tyg. Målet är att skapa textur utan att orsaka yrsel! På samma sätt är det inget fel med att använda olika, koordinerande tyger på kuddarna i matchande stolar.

12. Barnens konst hörs i kylskåpet!

Om du har barn i ditt hem säger jag att utföra sitt konstarbete. Skapa en studio eller galleri vägg som visar din petite artiste! Det finns inget bättre sätt att lägga till färg, undra och infall på dina väggar och sedan med ett inramat konstverk av ditt barn eller barn. Ibland kan de mest enkla av målningarna lägga så mycket till ditt rum.

13. Vita utrymmen är uninviting

Vitt utrymme är vad du gör av det. Vita utrymmen kan verka döda, tomma och sakna personlighet, men de kan vara underbart lugna. Som vi har noterat ovan är textur och personlighet nyckeln till att skapa ett frodigt utrymme. Det finns många nyanser av vitt, så när du väljer ett vitt rum, se till att du använder flera nyanser för att lägga djup och värme i ditt utrymme. Ivory färgade väggar, linne soffor toppade med vit vit kast och kuddar kan framkalla en känsla av lugn och ro. Vit behöver inte känna sig sterilt och kallt.

14. Begränsa din användning av mattor

Gör det inte! Områdesmattor är ett underbart sätt att lägga färg och textur i dina golv. Att lägga dem kan ge en känsla av värme till ditt rum. De kan mjuka trägolv och lägga djup och konsistens till vägg-till-väggmattor. Yta kan mäta möbler och vardagsrum tillsammans underbart. Som med alla andra tyg, så länge du stannar inom ditt färgtema, kan du laga mönster och texturer för att bilda en enhetlig och sammanhängande, men komplex utseende.

15. Varje rum behöver en pop färg

Du kanske vill lägga till lite färg i varje rum, men det betyder absolut inte att detta måste göras. Genom att använda en färg i olika nyanser och toner, ta t.ex. grå färg, textur och kontrast så att behovet av att lägga till färg inte längre är. Om du skulle hålla fast vid bara en ton, skulle du bäst lägga lite färg för att skapa en känsla av djup och textur, annars kan ditt utrymme känna sig för platt och endimensionell.

Gå vidare, bryta reglerna - vi trotsar dig till!